Digidexo.com

Migrere Leddgikt

Migrering artritt er en betennelse i leddene som er relativt flyktig. I stedet for kronisk smerte i samme område av kroppen, kan migrere artritt påvirke en skjøt for en kort tid, fortsetter så til et annet felles gruppe, og så videre. Den bevegelige natur denne formen av sykdommen kan gjøre diagnostisering vanskelig; i henhold til American Academy of Family Physicians diagnosen er ofte stående åpent under symptomene behandles. Behandling kan inkludere bruk av standard smertestillende midler.

Synonymer

Migrering leddgikt er mer vanlig kalt vandrende leddgikt. Betegnelsene polyartritt eller polyarticular kan anvendes for å indikere flere enn ett ledd påvirkes. Infeksiøs artritt er et annet uttrykk for å indikere migrere leddsmerter dersom underliggende sykdom er kilden.

Årsaker

Revmatisk feber, gonoré, lupus og Lyme sykdom er alle vanlige årsaker til trekkende leddgikt, ifølge National Institutes of Health og American Academy of Family Physicians.

Karakterisering

Rødhet, smerte og hevelse i leddene er symptomer som er karakteristiske for trekkende leddgikt, selv om smertene kan bare vare i et par dager i en gitt felles gruppe. Når smerten fortsetter i et annet felles, er det ofte et asymmetrisk felles, for eksempel ikke i den motsatte side, f.eks. Betennelsen kan påvirke både store og små ledd.

Varighet av symptomer

Varigheten av symptomer kan avhenge av omfanget av den underliggende infeksjon. Gonococcal leddgikt, en ettervirkning av å ha gonoré, er en form for trekkende leddgikt som kan vare i noen dager. Leddgikt som er resultatet av revmatisk feber kan reise i hele kroppen i flere uker, ifølge den britiske allmennmedisin Notebook.

Demografi

Yngre mennesker er mer sannsynlig å utvikle migrere leddgikt, ifølge American Academy of Family Physicians. Lupus, revmatisk feber og strep infeksjoner som ber denne formen for leddsmerter kan jevne effekt barn.