Digidexo.com

Rettsmidler for Hårtap ved templer

Som du alder, modnes hårfestet. Vanligvis dette inkluderer noen viker over templene. Dette kan oppstå hvor som helst fra slutten av tenårene til slutten av femtiårene. Mens svak modning er vanlig, noen opplever dramatiske hårtap over templene. For disse menneskene, er det flere alternativer for å hindre ytterligere tap eller gjenoppbygge håret.

Underliggende tilstand

Det er mange årsaker til håravfall. Den vanligste årsaken til hårtap er genetikk. Imidlertid kan håravfall også være forårsaket av dårlig ernæring, visse medisiner, sykdommer, hormonelle endringer og infeksjoner. Avhengig av hva som forårsaker hårtap, kan den beste løsningen være å behandle den underliggende årsaken. For eksempel kan utilstrekkelig protein eller jern føre til hårtap og dermed kosttilskudd kan være den beste måten å behandle hårtap. På samme måte kan mange legemidler som brukes til å behandle leddgikt og depresjon føre til hårtap. Dermed kan den beste løsningen være å endre medisiner du tar. Du bør rådføre deg med legen din for å finne ut hva som forårsaker hårtap før du vurderer følgende løsninger.

Medisinering

De to mest populære medisiner for å avhjelpe hårtap er minoxidil (Rogaine) og finasterid (Propecia). Begge medikamentene er godkjent av US Food and Drug Administration. Imidlertid er tilgjengelig minoxidil over-the-counter mens finasterid er tilgjengelig på resept bare. Begge medikamentene har vist seg å redusere håravfall og, i noen tilfeller, gjenvekst hår. Andre medisiner som er godkjent av US Food and Drug Administration for å behandle hårtap inkluderer kortikosteroider (en månedlig injeksjon inn i hodebunnen) og anthralin (en krem ​​vanligvis brukes når en skalp infeksjon er årsaken til hårtap).

Kirurgi

Det er to populære typer kirurgi for å rette hårtap. Skalp reduksjon terapi innebærer å fjerne de hårløse deler av hodebunnen og deretter strekke deler av hodebunnen som har håret til å erstatte dem. Hårtransplantasjon på den annen side innebærer å ta hud grafer, som inneholder flere hår, fra baksiden av hodebunnen og implantere dem i skallet seksjoner. Begge metodene kan være dyrt og flere besøk kan være nødvendig. Det bør også bemerkes at noen leger er nølende til å implantere hår grafts i templet regionen i den grad at det ville ligne en tenåring hårfestet. Snarere vil mange leger insisterer på retur hårfestet til normal "modne" hårfestet som er representativ for din alder.