Digidexo.com

Helse problemer som forårsaker overdreven svette

Helseproblemer som forårsaker overdreven svetting kan være et resultat av kreft, infeksjoner, hormonelle endringer eller feilfunksjon av skjoldbruskkjertelen. Det er et symptom på en underliggende helseproblem som kan eller ikke kan trenge medisinsk behandling. Dreven svetting som er alvorlig bør sjekkes av en lege for å utelukke alvorlig sykdom.

Menopause

En kvinne som er i overgangsalderen har ikke hatt en menstruasjon i 12 måneder. I løpet av denne tiden eggstokkene slutter å produsere egg, og hormonene østrogen og progesteron. Ettersom disse hormoner nivåer reduseres, symptomer på overgangsalder begynne. En dramatisk reduksjon i hormonnivået kan føre til alvorlige symptomer. En av de vanligste symptomene på overgangsalder er nattesvette. Overgangsalderen kan forårsake mild eller overdreven svetting som vanligvis skjer om natten. Hetetokter kan oppstå når som helst og forårsake lett svetting i løpet av dagen.

Leukemi

Leukemi er en form for kreft som påvirker lymfeknuter og benmarg. Hvite blodceller er celler som bekjemper infeksjoner i kroppen. Cellene som blir kreft formere og kan spre seg hvor som helst i legemet. Et symptom på leukemi er overdreven svetting om natten.

Endokarditt

Endokarditt er betegnelsen som brukes for å beskrive betennelse i den indre fôr av kamrene og ventiler i hjertet. Denne fôr kalles endocardium. Den betennelsen er forårsaket av bakterier som angriper deler av hjertet som allerede er svekket eller ødelagt. De som er mest utsatt er folk som er født med hjerte eller ventilfeil, kunstige ventiler, IV narkotikamisbrukere eller hadde endokarditt før. Nattesvette er et symptom på dette hjertet infeksjon.

Hypertyreose

Hypertyreose er et overskudd av hormoner. Overdreven svetting forårsaket av hypertyroidisme skyldes de funksjoner i kroppen arbeider raskere enn normalt. Årsaken hypertyreoidisme er oftest på grunn av Graves 'sykdom. Andre årsaker inkluderer en overaktiv hypofysen, betennelse i skjoldbruskkjertelen som heter thyreoiditt og vev vekst i skjoldbruskkjertelen.

Non-Hodgkins lymfom

Lymfesystemet i legemet er en del av immunsystemet. Lymfocytter er en type hvite blodceller som produserer et protein-antistoff som festes til celler som forårsaker sykdom og infeksjon. Immunsystemet angriper cellene med protein på dem å holde kroppen frisk. Lymfocytter som slår kreft begynner å klumpe seg sammen danner svulster. Overdreven nattesvette er et vanlig symptom av non-Hodgkin-lymfom.