Digidexo.com

Bivirkninger av Migrene

Migrene er en vanlig tilstand som forårsaker et utall bivirkninger og symptomer i tillegg til den ofte uutholdelig smerte de forårsaker. MedlinePlus anslår at 11 100 personer lider av migrene hodepine.

Migrene Definition

Ifølge medlineplus.com, er en migrene et resultat av unormal hjerneaktivitet, hvor blodstrømmen og kjemi er endret, og som kan være forårsaket delvis av mat, stress, medikamenter eller andre årsaker er ukjente for den lidende.

Pre-migrene bivirkninger

Noen lider rapporter å se "auraer" før utbruddet av en full-blåst migrene. Auraen er vanligvis beskrevet som en en flytende lys i sidesynet. I noen tilfeller kan utbruddet være plutselig eller starter som en mild hodepine og raskt utvikle seg til en migrene.

Virkninger på magen

Pasienter som lider av migrene får ofte alvorlig kvalm og ender opp med oppkast, som igjen forårsaker dehydrering.

Lysfølsomhet

Migrenepasienter har også rapportert en økt følsomhet for lys og foretrekker å være i et stille, mørkt rom for å kjempe deres smerte.

Trigger Identifikasjon

Det er mange mulige utløser migrene. Hvis en pasient er å få migrene og ikke sikker på hvorfor, er han vanligvis rådes til å holde en dagbok av matvarer han spiser, aktiviteter, osv ... med håp om at en felles mellom hendelser og migrene vil være tydelig.

Vanlige Triggers

Mulige triggere inkluderer alkohol, allergiske reaksjoner, skarpe lys, lukt eller parfyme, hormonsvingninger, søvnforstyrrelser, høye lyder, savnet måltider (lavt blodsukker), stress både fysisk og følelsesmessig, røyking eller passiv røyking.

Ifølge medlineplus.com, mat utløser er en vanlig årsak til migrene, spesielt sjokolade, meieriprodukter, matvarer som inneholder mononatriumglutamat (MSG), mat som inneholder tyramin, som inkluderer rødvin, alderen ost, røkt fisk, kylling lever, fiken og visse bønner, frukt (avocado, banan, sitrus frukt), og kjøtt inneholder nitrater (bacon, pølser, salami, spekemat).

Noen ganger er det en kombinasjon av mat, for eksempel, å spise sjokolade og ost tett sammen. Hver migrene lidende bør identifisere sine triggere og arbeide for å fjerne dem fra kosten eller daglig rutine hvis mulig. Migrene medisiner er også tilgjengelig både som et forebyggende tiltak og behandling.