Digidexo.com

Tegn og symptomer på en sprukket trommehinne

Tegn og symptomer på en sprukket trommehinne


Trommehinnen er en membran som beskytter midtre og indre øret mot infeksjon og miljømessige faktorer. Når et hull tårer i membranen, oppstår et brudd i trommehinnen. Et trommehinnen brudd kan være forårsaket av en indre-ørebetennelse, endringer i lufttrykket, for eksempel på et fly, eller et slag mot siden av hodet.

Pain

Smerten av en sprukket trommehinne er skarp når det først skjer, men det vanligvis avtar raskt. Miljøfaktorer, slik som kulde og vind, kan forårsake smerter etter den første bruddet, og en infeksjon fører også smerte. Hvis en infeksjon er til stede, reduserer smerte når trommehinne avløp. Brudd som oppstår på grunn av et slag mot hodet kan forårsake smerte fra skade i hodet og den ytre delen av øret.

Infeksjon

Infeksjon kan oppstå hvis det er ingen beskyttelse for trommehinnen før det gror. Pus eller blod renner fra øret når en infeksjon er til stede. Hvis trommehinnen ikke leges, kan pasienten oppleve kronisk ørebetennelse, som kan føre til hørselstap. En patch er noen ganger brukt til å beskytte det indre og mellomøret mens et brudd leges.

Hørselstap

En sprukket trommehinne kan føre til hørselstap i noen tilfeller. Hørselstap kan ikke være omfattende, men skader kan oppstå på den skjøre bein i øret når den beskyttende membranen er revet. Denne typen hørselstap er vanligvis forbigående, og hørsel kommer tilbake når ruptur helbreder.

Øresus

Tinnitus, eller øresus, skjer med en sprukket trommehinne. Dette kan høres ut som en summende lyd når ingen annen lyd er tilstede eksternt. Ringer, summende, klynking, tikker eller nynner er hvordan pasienter oppfatter tinnitus.

Vertigo

Vertigo er noen ganger sammenlignes med svimmelhet, men tilstanden er faktisk en bestemt følelse av bevegelse når du står stille. Pasientene føler seg som om de er spinning mens de ennå. Dette symptomet av en sprukket trommehinne kan påvirke deres evne til å stå opp eller gå uten hjelp.

Kvalme

Vertigo fra en sprukket trommehinne kan føre til svimmelhet i noen tilfeller. Den susete kan bli så sterk at pasienten føler seg kvalm og kan til og med kaste opp som resultat. Dette symptomet klarner opp når trommehinnen leges.