Digidexo.com

Hvordan behandle lungebetennelse

Hvordan behandle lungebetennelse


Lungebetennelse er et vidt begrep som brukes for å beskrive noen omfattende betennelse i lungene. Det kan være forårsaket av bakterier, virus, eller inhalering av giftstoffer eller andre fremmede partikler. I USA, om lag 2 millioner mennesker utvikler lungebetennelse hvert år.

Hvordan behandle lungebetennelse

Se legen din. Gå til din lokale legevakten hvis legen din ikke er tilgjengelig, hvis du har en høy feber ledsaget av en hoste som bringer opp farget oppspytt, eller hvis du har problemer med å puste.

Motta anti-lungebetennelse medisiner, enten muntlig eller intravenøst.

Drikk rikelig med væske. Dette hjelpemidler immunforsvaret og hjelper løsne tette lunger.

Ta smertestillende for smerte. Brystmusklene kan bli sår fra hoste og den ekstra innsats for å puste, og kroppen din vil føle verkende fra å bekjempe infeksjon. Spør legen din hva smertestillende er riktig for deg. For alvorlig lungebetennelse, kan legen forskrive kodein, men ta det som sparsomt som mulig. Kodein undertrykker hoste, og hoste er gunstig for lungene.

Rest. Hvis du har lungebetennelse, få minst åtte timer søvn hver natt, og ta en middag catnap.

hoste og puste dypt. Utvide lungene dine og hjelpe dem å helbrede ved å ta dype åndedrag gjennom munnen, holde luften i 5 til 10 sekunder og pust ut med makt.

Ta en slimløsende, som guaifenesin, for å få opp slim. Men studier har ingen avgjørende bevis på at expectorants fremskynde utvinning fra lungebetennelse.

Hint

  • Bakteriell lungebetennelse narkotika er vanligvis antibiotika som penicillin, cefalosporiner og klaritromycin. Viral lungebetennelse i forbindelse med AIDS er behandlet med trimetoprim / sulfametoksazol.
  • Lungebetennelse er en alvorlig sykdom. Hvert år, 40.000 til 70.000 amerikanere dør av sykdommen. Se legen din for langvarig hoste, sårhet når puste, rustfarget, brun, grønn eller gul oppspytt, eller langvarig feber.
  • Hvis du har spørsmål eller bekymringer om din helse, kan du kontakte en lege eller annet helsepersonell. Denne informasjonen er ikke ment som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning eller behandling.