Digidexo.com

Medisiner som forårsaker øresus

Tinnitus, ofte referert til som ringing i ørene, er preget av vedvarende eller tilbakevend summende, ringing eller klikke lyder som blir hørt i ørene eller hodet. Banen kan være høy eller lav, og det er ingen ekstern kilde av lyden. Tinnitus kan være et symptom på en underliggende psykologisk eller fysiske tilstand, eller den kan være forårsaket av medikamenter som sløyfediuretika, aspirin, antibiotika, NSAID (ikke-steroide anti-inflammatoriske medikamenter) eller antidepressiva.

Loop Diuretika

Loop-diuretika er ment å bidra til å fjerne overflødig vann i kroppen din. De stimulerer nyrer, effektivt øke urinproduksjonen. De er ofte indisert for pasienter med høyt blodtrykk eller nyreproblemer. Vanlige medisiner som brukes i USA inkluderer Lasix, Edecrin, Myrosemide eller Bumex. Ifølge Drugs.com, ringing i ørene er et potensial, men sjelden, bivirkning.

Aspirin

Aspirin tilhører salicylate familie av medisiner. Det fungerer i kroppen din til å lindre betennelser, feber og smerter. Det er også tidvis anbefalt av kardiologer å forebygge eller behandle angina, slag eller hjerteinfarkt. Hørselsproblemer og tinnitus er potensielle bivirkninger av aspirin bruk, ifølge Drugs.com.

Antibiotika

Visse antibiotika også kan føre til ringing i ørene. Mycin antibiotika som vancomycin blir ofte brukt til å utrydde kolitt fremkallende tarminfeksjoner (infeksjoner forårsaker din tykktarmen blir betent), og for å bekjempe andre bakterier som kan føre til alvorlige infeksjoner i kroppen din. Ifølge Drugs.com, omfatter et potensial alvorlig bivirkning ringing i ørene. Aminoglykosidantibiotika som Amikacin også kan føre til tinnitus. Amikacin brukes til å behandle alvorlige infeksjoner og virker ved å stanse produksjon av bakterielle proteiner, en effektiv måte å drepe bakteriene.

NSAIDs

Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAID) brukes til å redusere hormoner i kroppen din som forårsaker smerter og betennelser. Ibuprofen er nyttig i behandling av hodepine, feber, ryggsmerter, menstruasjons ubehag, mindre alvorlige skader og leddgikt. Naproxen er indisert for å lindre symptomer assosiert med senebetennelse, Bekhterevs sykdom, leddgikt, urinsyregikt, menstruasjon eller bursitt. Vanlige bivirkninger av alle NSAIDs inkluderer ringing i ørene.

Kjemoterapi narkotika

Kjemoterapi medisiner som vinkristin og cisplatin kan også resultere i eller forverre tinnitus. Cisplatin er indikert for anvendelse alene eller i kombinasjon med andre medikamenter for å behandle kreft i eggstokkene, kreft i blære og testikkelkreft. Det fungerer ved å hemme vekst og reproduksjon av kreftceller. Vincristin også stopper kreftceller fra å vokse, og er indikert for behandling av leukemi, ikke-Hodgkins lymfom og Hodgkins sykdom.

Antidepressiva

Ifølge en 2003-presentasjon fra University of Texas Medical Branch, kan trisykliske antidepressiva amitriptylin forårsake eller forverre tinnitus symptomer. Amitriptylin bidrar til å balansere hjernen kjemikalier og er indisert for behandling av depresjon. Mulige bivirkninger er øresus.