Digidexo.com

Økende Progesteron

Hva er progesteron?

Progesteron er et hormon som produseres av eggstokkene i den kvinnelige kroppen. Det er naturlig skilles ut i løpet av den andre uken av kvinnens menstruasjonssyklus. Progesteron nivå starter lave (mindre enn 2 milligram per milliliter blod), men stige raskt etter eggløsning til mer enn 5 milligram per milliliter. Hos kvinner som har blitt gravid, kan progesteron nivåene skyte opp enda mer. Det er også noen debatt om hvorvidt en reduksjon i progesteron nivå er nødvendig for arbeidskraft til å begynne.

Progesteron Tilskudd

Progesteron er ofte vanskelig å øke fordi, hvis gitt muntlig, det kan ikke bli absorbert av kroppen med mindre det har vært "mikronisert" først. Mikronise er en prosess hvori progesteron er i det vesentlige gjort i små krystaller. Disse krystaller kan deretter bli tatt opp av kroppen dersom de er oppløst i oljen. Det er også måter å øke progesteron ved hjelp av vaginal innsatser eller rektal suppositorier. Til slutt, yams inneholder et stoff som kalles diosgenin. Diosgenin er en plante steroid som kan omdannes, i et laboratorium, å progesteron. Selv om det er antatt at det å spise diosgenin kan øke progesteron nivå, er det ingen bevis for at dette er sant.

Effekter av Økende Progesteron

Progesteron kan gis til kvinner som opplever unormal vaginal blødning, spesielt etter menstruasjon. Dette bidrar til å støtte livmor vev, som, hvis det utvikler seg unormalt eller er fraværende, vil føre til et ublodig periode etterfulgt av kraftig blødning. Progesteron er ofte vanligvis gis til kvinner som får in vitro fertilisering, eller til kvinner som har problemer med å bli gravid. I dette tilfellet, progesteron kremer, tabletter eller injeksjoner arbeide for å øke veksten av uterus, noe som vil bidra til å tillate en graviditet å "gripe".