Digidexo.com

Kortisol ubalanse symptomer

En kortisol ubalanse oppstår når du har for mye eller for lite kortisol, en type kortikosteroid produsert av binyrene. Det er mange symptomer på kortisol ubalanse og å ha enda ett symptom kan bety at du lider av tilstanden.

Årsak

Kortisol er produsert som respons på stress. Hvis du har mye stress i livet ditt, er binyrene stadig produserer kortisol. Som belastningen blir for høy for binyrene til å holde tritt med, slår de seg ned og slutte å produsere kortisol helt.

Vekt

En av de mest merkbare symptomer til kortisol ubalansen er vektøkning. Selv om du vil være økende vekt, spesielt rundt magen, kan du merke at du mister litt muskelmasse, et annet symptom.

Kognitive symptomer

Hvis kortisolnivå er slått av i blodet, kan du merke at du har en vanskeligere tid å huske ting. Du kan også ha en kortisol ubalanse hvis du opplever angst, irritabilitet og depresjon som ikke er normalt for deg. Noen mennesker vil begynne å ha søvnforstyrrelser og / eller søvnløshet.

Andre fysiske symptomer

Det vanligste symptomet på kortisol ubalansen er utmattelse som ikke hjalp ved å sove, men andre fysiske symptomer inkluderer hodepine, allergier, thinning hud og hår, kviser og sukker cravings.

Behandling

Legen din vil teste spytt for å se hvor mye av en kortisol ubalanse du har. Etter testresultatene har returnert, kan legen ønsker å sette deg på en hormonbehandling. Du kan hjelpe din behandling ved ikke å forbruke hydrogenert fett, koffein, raffinerte karbohydrater (inkludert sukker) og alkohol, hvis mulig.