Digidexo.com

Anbefalte Vitaminer for pensjonister

Gjennom de ulike stadier av livet, mennesker krever ulike ernæringsmessige hensyn. Eldre er spesielt utsatt for visse vitaminmangel, for eksempel antioksidanter som vitamin C og E; mineraler, slik som kalsium og magnesium; og B-vitaminer slik som folsyre og B12. Optimal helse for seniorer betyr at de får riktig ernæringsmessig støtte, noe som kan oppnås gjennom vitamin-og mineraltilskudd.

Karotenoider

Immun-styrke karotenoider kan være vanskelig for eldre å motta på en daglig basis, siden det krever tidkrevende minst fire gule og oransje fargede frukt og grønnsaker i døgnet, og minst to til tre mørke grønne grønnsaker om dagen. Derfor kan seniorer som ikke får nok frukt og grønnsaker hver dag finne det fordelaktig å supplere med en alpha karoten, beta karoten, lutein og lykopen kompleks.

Vitamin D

For eldre voksne som ikke får nok ufiltrert sollys hver dag, kan supplere med vitamin D være gunstig for å bidra til å opprettholde bein helse og styrke immunforsvaret. For disse 51 til 70 år gammel, er 400 IE anbefales, og for de over 70 år, er 600 IE vanligvis anbefales.

B-vitaminer

For eldre voksne, B-vitaminer er avgjørende for optimal helse, spesielt B6 (pyridoksin), B9 (folsyre) og B12 (kobalamin). Disse tre B-vitaminer virker i synergi for å forhindre hjertesykdom. Anbefalt daglig inntak for B-vitaminer er 100 mg.

Vitamin E og vitamin C

Både vitamin E og vitamin C er antioksidantvitaminer er nødvendig for et sterkt immunforsvar. For eldre voksne, kan 500 mg vitamin C to ganger daglig hjelpe til med å forbedre blodtrykket, reduserer risikoen for å utvikle visse kreftformer, og kan bidra til hjelp i kardiovaskulær helse. Supplere med 400 IE vitamin E hver dag kan forebygge aldersrelatert makuladegenerasjon og grå stær, mest spesielt for kvinner.

Omega 3

Omega 3 fettsyrer er en viktig komponent for mobil helse. Siden disse fettsyrene ikke er produsert av kroppen, må de være ervervet gjennom maten vi spiser eller gjennom kosttilskudd. Omega 3 fettsyrer kan beskytte hjertet, senke kolesterolnivået og kan også hjelpe med leddgikt. En god kombinasjon er en olje som inneholder både DHS og EPA-syrer, slik som et linfrø / fiskeolje kombinasjon. Dosering avhenger vanligvis på vekten din, så sjekk etiketten for riktig daglig dose.

Kalsium

Kalsiummangel kan være utbredt i eldre mennesker siden det er vanlig for folk å skaffe seg det daglige kalsiuminntak gjennom meieriprodukter og mange enkeltpersoner opplever laktoseintoleranse som de blir eldre. Både menn og kvinner over 50 år nytte av å ta et daglig kalsiumtilskudd på 1000 mg.

Jern og DHEA

Som jern er en av de vanligste mikromangler i verden, er det ikke uvanlig å finne jernmangel hos eldre menn. Menn bør bestrebe seg på å oppnå en daglig dose på 10 til 12 mg jern for å bidra til å forhindre anemi og synshemning. For kvinner, DHEA tilskudd etter overgangsalderen kan bidra til å forbedre bentetthet i ryggraden. (Dosering for DHEA avhenger av alder og helsetilstand, så sjekk med legen din før du supplere med DHEA).