Digidexo.com

kan nevropati påvirke blodtrykket

Hvordan Alkohol og koffein påvirke blodtrykket

Hvordan Alkohol og koffein påvirke blodtrykket

Innledning

Blodtrykket er måling av blodets kraft på veggene i blodårene. Blodkar inkludere arterier, vener og kapillærer. Blodtrykket er et viktig begrep, som det hjelper drive oksygen og næringsstoffer kroppen trenger for å overleve gjennom hele systemet. Dessverre, når blodtrykket blir for høyt, kan det potensielt skade blodkar. To stoffer som kan bidra til høyere blodtrykk, når den ikke brukes i moderate mengder, er alkohol og koffein.

Alkohol

Ifølge American Heart Association, kan drikke alkohol i moderate mengder har potensielt gunstige effekter på hjertet. Men "i moderate" betyr bare en eller to drinker per dag for menn, og bare én drink om dagen for kvinner. Når du begynner å forbruke mer enn dette, kan blodtrykket begynner å bli negativt påvirket. Alkohol gjør dette først ved å forstyrre blodtilførselen til hjertet ved å skyve næringsrikt blod fra hjertet. Alkohol er også høy i kalorier, som bidrar til fedme, som i sin tur også øker blodtrykket. Ifølge Mayo Clinic, hvis du for tiden tar medisiner for høyt blodtrykk, kan alkohol forstyrre deres evne til å arbeide, setter du på en enda høyere risiko for farlig høyt blodtrykk nivåer.

Koffein

Koffein kan også være gunstig i moderate mengder. Ifølge menns helse, koffein kan bidra til å holde dopamin molekyler aktiv og kan også bidra til å bekjempe Alzheimers. Men akkurat som alkohol, når den ikke brukes i moderate mengder, koffein kan også ha skadelige effekter på blodtrykket. Koffein påvirker blodtrykket ved å begrense blodårer. Det gjør den ved å binde med adenosin reseptorer i kroppen, som blokkerer adenosin fra å være i stand til å fungere korrekt. Adenosin er et hormon som er delvis ansvarlig for å hjelpe å holde blodårene bred nok for blodet å passere gjennom enkelt. Koffein stimulerer også utgivelsen av adrenalin og kortisol fra binyrene. En av bivirkningene av utgivelsen av disse kjemikaliene inn i blodstrømmen er en økning i blodtrykket.

Hva påvirker blodtrykket Readings?

Hva påvirker blodtrykket Readings?


Blodtrykket er kraften av blod mot arterielle blodårene når hjertet kontrakter. Normal blodtrykket varierer i løpet av dagen, avhengig av aktiviteten. Høyt blodtrykk er diagnostisert basert på flere målinger. For å diagnostisere høyt, lavt eller normalt blodtrykk, er det viktig å forstå hva som påvirker blodtrykket.

Angst

Angst kan øke blodtrykket midlertidig. Dersom en person er konsekvent engstelig, kan blodtrykket være konsistent høyt, fører til de samme skader som kronisk hypertensjon. "Hvit frakk syndrom" er et fenomen hvor en person blir engstelig og hypertensive når man kommer i kontakt med helsepersonell, som, på en gang, tradisjonelt hadde på seg hvit.

Sentralstimulerende

Visse medisiner (kaldt medisiner, antidepressiva, ADHD medisiner) og mat (koffein, energidrikker) stimulere og øke hjertefrekvensen og innsnevre blodårene, som fører til økt blodtrykk.

Graviditet

Dr. Paul Gibson sier at gravide kvinner som blir hypertensive utvikle kronisk, svangerskapsdiabetes, forbigående og pre-eclamptic hypertensjon. Høyt blodtrykk er den vanligste komplikasjonen av svangerskapet; 15.7 prosent av alle mødredødsfall er knyttet til denne komplikasjonen.

Nyresyke

Binyrene og nyrene er viktige faktorer i blodtrykkskontroll. Høyt blodtrykk skader nyrene, forårsaker dem og binyrene til å jobbe mindre effektivt. Når nyrene er skadet, kan de forverre hypertensjon. Svulster i nyrene eller andre nyreskader kan også forårsake hypertensjon.

Diabetes

Diabetes kan indirekte føre til hypertensjon. Ifølge National Nyre og Urologiske Diseases Information Clearinghouse, er diabetes den ledende årsaken til nyresvikt som forårsaker høyt blodtrykk. Diabetes fører også til innsnevring av blodårene, noe som også fører til hypertensjon.

Livsstil

Røyking, kan et dårlig kosthold med mye fett og salt, alkoholinntak, fedme og mangel på mosjon føre til diabetes og aterosklerose, noe som fører til høyt blodtrykk. Ifølge McKinley Health Center ved University of Illinois, senker konsekvent trening blodtrykk.

Lavt blodtrykk

National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer sier at dehydrering, anemi, alvorlig infeksjon, hjertesykdom og endokrine lidelser kan forårsake hypotensjon (lavt trykk).

Faktorer som påvirker blodtrykket opplesninger

Høyt blodtrykk er en tilstand som har en rekke negative effekter på kroppen din, men har vanligvis ingen symptomer. Den eneste måten å finne ut om du har det er å ta blodtrykket opplesninger med en skjerm. Den øverste nummeret er det systoliske lesing som måler styrken av blod mot blodårene dine når hjertet slår. Den nederste tallet er det diastoliske trykket som måler styrken av blod på blodårene dine mellom beats når hjertet er i ro. Du kan sjekke blodtrykket ditt, vente 10 minutter og komme opp med et annet nummer når du sjekker det. Det er mange faktorer som kan påvirke dine blodtrykksmålinger.

White-Coat Hypertensjon

Når angst øker blodtrykket i en medisinsk setting, det heter white-coat hypertensjon. Tar blodtrykket opplesninger fra legekontoret i en komfortabel setting anbefales. White-coat hypertensjon er en av grunnene til leger anbefaler at du holder en blodtrykksmåler hjemme og lage en oversikt over målinger på en jevnlig basis.

Time Frame

De fleste faktorer som påvirker blodtrykket lesing gjør det bare midlertidig. Andre øke hviler blodtrykk over tid før det blir for høy. Disse inkluderer røyking, alkohol, stress og søvnapné.

Faktorer Under Readings

Noe så enkelt som å flytte armen mens blodtrykket blir tatt kan påvirke lesing. Hvis ermene på skjorta passer for tett over mansjetten eller hvis mansjetten størrelse er galt, kan målingene være unøyaktig. Feil utstyr kan også bidra til målinger som ikke er riktige.

Funksjoner

Når en blodtrykksmåling blir tatt, bør du bli sittende i en komfortabel stilling. Armen skal bli støttet og horisontalt på hjertenivå. Begge armene kan ha behov for å bli testet, siden det ikke er noen ganger forskjeller i blodtrykket mellom armene.

Betraktninger

Andre faktorer er alder, rase, temperatur, medisinering, følelser, stress, mosjon, røyking og medisinske tilstander som diabetes, fedme, hjerte-og karsykdommer, uregelmessig hjerterytme, graviditet og alkoholisme. Disse faktorer må tas i betraktning for å bestemme en nøyaktig måling av blodtrykket.

Hvordan virker Atmosfærisk trykk påvirke blodtrykket?

Blodtrykket måler mengden av kraft i strømmen av blod gjennom kroppen. Mengden av trykk tilstede er et resultat av den kraft som utøves av hjertet som den pumper blod, og det beløp som arteriene motstå sirkulasjon av blod på grunn av innsnevring eller andre faktorer. Mange ting kan påvirke blodtrykket, inklusive endringer i atmosfærisk trykk på grunn av dype hav dykking, forlater atmosfæren helt, og endringer i været.

Dypvannsdykking kan føre til ekstreme endringer i blodtrykket nivåer. Mengden av atmosfæretrykket økes dramatisk, på grunn av det trykk som utøves av vannet over svømmeren. Dette økte presset tvinger en økning av blodtrykket, noe som kan være svært farlig for alle med høyt blodtrykk. Personer med blodtrykksproblemer bør rådføre seg med lege før eventuelle dypvannsdykking utflukt, for å unngå alvorlig risiko for deres helse.

Effekten av atmosfæretrykk kan sees i revers, ved å studere astronauter. Disse individene bruke lange tidsperioder i rommet, uten at tyngdekraften, og det trykk som utøves av atmosfæren. Jo lengre tid brukt utenfor jordens atmosfære, jo mer sannsynlig at astronauten vil oppleve besvimelse episoder når de kommer tilbake til Jorden. Man antar at den økte atmosfæren setter en høyere etterspørsel på hjertet, og det kan ikke holde opp, noe som gjør at blodtrykket lavere, noe som resulterer i besvimelse. Videre studier og vurderinger er fortsatt nødvendig for å fullt ut forstå dette fenomenet.

Endringer i været, som forårsaker endringer i atmosfærisk trykk, kan gjenspeiles i blodtrykkssvingninger. Ifølge en studie publisert i Journal of biomedisin & Farmakoterapi i 2001, gjør endringer i lufttrykket føre til endringer i blodtrykket. Denne studien, med tittelen: "Close Association Between Dag-til-dag svingninger i atmosfæretrykk og blodtrykk", studert over 400 personer, konkluderer med at det var en sammenheng mellom svingningene i det atmosfæriske trykket, og blodtrykket opplesninger på en dag- til-dag-basis.

Hva som kan brukes til å senke blodtrykket naturlig?

Det er anslått at én av tre amerikanske voksne har høyt blodtrykk. Ifølge Mayo Clinic, er blodtrykket bestemmes av mengden av blod hjertet ditt pumper og mengden av motstand mot blodstrømmen i arteriene. Blodtrykket er en viktig indikator for hjertehelsen.

Sjekk med legen din

Du anses å ha høyt blodtrykk - som definert av National Institutes of Health - hvis du har en leser over 139/89. Mens det er et område for hva som anses for å være akseptabelt blodtrykk, 120/80 er generelt ansett ideell for en voksen.

Det er mange ting du kan prøve å senke blodtrykket trygt og naturlig, men sjekk med legen din først for å sørge for at høyt blodtrykk er ikke et symptom på andre mer farlige underliggende sykdommer som nyreproblemer, svulster og hjertesykdommer . Legen din bør gi løpende overvåking av blodtrykket for å sikre at naturlige rettsmidler er effektive for deg.

Kosthold og trening

Å miste vekt tar presset av hjertet ditt som det pumper blod gjennom kroppen din. Trening styrker hjertet, så det fungerer mer effektivt og bidrar til vekttap.

Betrakt diett modifikasjoner, som starter med en reduksjon i salt og en økning av kalium. Salt fører til væskeretensjon som kan føre til en belastning på hjertet. Kalium bidrar til å regulere hvordan salt påvirker kroppen på cellenivå. Of course, spise mindre fet eller stekt mat og mer frukt og grønnsaker, samt å spise mindre generelt, vil du kunne gå ned i vekt.

Hvis du ikke har trent på en stund, begynne langsomt. Du ønsker ikke å overtax ditt hjerte videre. Turgåing og svømming er bra for nybegynnere. Start med en blokk eller en runde og sakte jobbe opp til 30 minutter med trening 3-6 ganger i uken. Øvelser som involverer sakte strekker seg, for eksempel yoga eller Tai Chi, er også utmerket for de som akkurat har kommet tilbake til en mer aktiv livsstil.

Meditasjon

Studier har vist at meditasjon kan være effektive i å senke blodtrykket. Den meditative teknikken oftest studert er Transcendental Meditasjon. The Johns Hopkins Health Alert nyhetsbrev sier teknikken innebærer å sitte komfortabelt i et rolig sted med øynene lukket, tar dype, langsomme åndedrag, og gjenta et ett-stavelse ord eller mantra, å fokusere konsentrasjonen. "Etter 20 minutter, du åpner øynene dine, ta en liten stund å reorientere til verden rundt deg, og deretter fortsette med dagen din," the nyhetsbrev sier.

Meditasjon, som kosthold og mosjon, er ikke et universalmiddel for høyt blodtrykk. Det krever daglig disiplin til å høste sin helsemessige fordeler.

Herbal behandlinger

Blant de urtene som brukes til å senke blodtrykket er hvitløk, skullcap, vendelrot, shankhpushpi, kanel, ingefær, kardemomme og tare. Ved hjelp av urter til selv-behandling for høyt blodtrykk kan være usikre, så ta kontakt med en naturopathic lege på sikker og effektiv kombinasjon av urter i passende doser for å senke blodtrykket naturlig.

Kan nevropati være et symptom på Type 2 Diabetes

Nervene i hele kroppen kan bli skadet av høye blodsukkernivåer. Denne skaden er kjent som nevropati. Ukontrollert, eller udiagnostisert, type 2 diabetes, hvor blodsukkernivået er konstant høyere enn normalt, kan føre til denne type nerveskade, eller diabetisk nevropati.

Funksjoner

Nevropati er en sent symptom på type 2 diabetes og krever umiddelbar oppmerksomhet for å hindre ytterligere komplikasjoner. Nevropati i hender og føtter er felles for de med type 2 diabetes.

Typer

Diabetisk nevropati omfatter fire typer: perifer, autonom, proksimale og brennvidde. Disse typer kan påvirke mange deler av kroppen, inkludert armer, ben, føtter, mage-systemet og øyne.

Identifikasjon

Tidlig nevropati forårsaket av type 2 diabetes kan ikke presentere med merkbare symptomer. Som nevropati utvikler seg, kan følgende symptomer oppleves i det berørte området: svakhet, nummenhet, unormal kribling og smerte.

Effekter

Ved type 2-diabetes ikke er kontrollert, kan nevropati videre til det punkt hvor det er et tap av funksjon for det påvirkede lem eller organsystem. Komplikasjoner av diabetisk nevropati inkluderer tap av syn, lammelse av ansiktsmusklene, muskel tap, fordøyelsesproblemer og totalt tap av følelse i beina.

Forebygging / løsning

Nevropati forårsaket av type 2 diabetes kan forhindres eller forsinkes, bare når diabetes er diagnostisert tidlig. Når nerveskader har oppstått, fokuserer behandling på å kontrollere blodsukkernivået å hindre ytterligere skade og behandle de tilhørende symptomer.

Betraktninger

På grunn av tap av følelse forårsaket av nevropati, bør man være spesielt forsiktig når matlaging og bruk av varmt vann som alvorlige brannskader kan oppstå. Dessuten kan røyking og alkoholforbruk øker risikoen for utvikling av nevropati relaterte komplikasjoner.

Hvordan kan Graviditet påvirke eggløsningstester?

Hvis du er bruker eggløsningstester til å forutsi eggløsning, kan graviditet påvirke resultatene av testene. På grunn av likheten i hormoner i forbindelse med eggløsning og graviditet, kan eggløsningstester slår positivt både når du har eggløsning og når du er gravid.

Graviditet Hormone

Graviditetstester måler hormonet humant choriongonadotropin, eller hCG, for å oppdage graviditet. Når et egg er blitt befruktet, reiser det nedover egglederen og implantater i en kvinnes livmor. Etter implantering, begynner embryoet produserende hCG, som kan bli detektert i kvinnens urin. Hjem graviditetstester oppdage dette hormonet på ulike nivåer for følsomhet og slå positivt når oppdages på disse nivåene.

Eggløsning Hormone

Eggløsning er utgivelsen av et egg fra en eggstokk hver måned. Hvis dette egget er befruktet, blir kvinnen gravid. Før eggløsning, lanserer en kvinnes kropp luteiniserende hormon, som kalles LH. Dette hormonet er utgitt i økende mengder i flere dager før eggløsning. Like før eggløsning, overspenning LH, forårsaker frigjøring av et egg.

Eggløsningstest

En eggløsning prediksjon kit eller testen oppdager en LH-stigning i en kvinnes urin. Disse testene fungerer på en lignende måte som graviditetstester, men blir lest på en annen måte. Både en graviditetstest og en eggløsningstest har en kontrollstrek og en testlinje. Med en graviditetstest, indikerer to linjer et positivt resultat. Men med en eggløsningstest, to linjene ikke nødvendigvis indikerer et positivt resultat. Fordi LH bygger seg opp før eggløsning, vil du se to linjer på en test i flere dager før eggløsning. Resultatet er positivt når testlinje er mørkere enn styreledningen og LH-bølge har blitt detektert. Når LH-stigningen er oppdaget, vil eggløsningen skje i 12 til 36 timer.

Eggløsningstest som graviditetstester

På grunn av likheten av hCG og LH på molekylært nivå, kan eggløsningstester oppdage graviditet også. Forskjellen mellom LH og hCG er en beta-underenhet festet til hCG. Nettstedet peeonastick.com illustrerer forskjellen ved å beskrive LH og hCG som eneggede tvillinger. Forskjellen mellom dem er at hCG har på seg en lue og LH er det ikke. Så eggløsningstest vil slå positivt når den oppdager det ene av de eneggede tvillinger. Men fordi graviditetstester er også på jakt etter hatten på tvilling, vil en graviditetstest ikke slå positivt under eggløsningen. Så hvis du er gravid, vil en eggløsningstest slå positivt.

Betraktninger

Sensitivitets nivåer av eggløsningstester er generelt lavere enn følsomhetsnivåer hjemme graviditetstester. Fordi eggløsningstester er å påvise økningen av LH, de er laget for å ha lavere følsomhet. Hvis de er for sensitive, vil de slå positivt ved tilstedeværelse av LH. Fordi LH er til stede i flere dager før eggløsning, må eggløsningstester gjøres å forutsi høye nivåer, eller surge, av LH. Eggløsningstester har en gjennomsnittlig sensitivitet på 30 mIU. Og tidlig hjem graviditetstester kan påvise graviditet på nivåer så lavt som 12,5 mIE, ifølge peeonastick.com. Så en graviditetstest vil ofte slå positivt før en eggløsningstest vil slå positivt.

Hvordan Natrium og kalium nivåene påvirke blodtrykket

Hvordan Natrium og kalium nivåene påvirke blodtrykket

Natrium og blodtrykket

Ifølge National Institutes of Health (se lenke i Resources nedenfor) det har vært flere studier som viser at å redusere inntaket av natrium kan føre til lavere blodtrykk nivåer. Gitt dette det nasjonale hjerte, lunge og blod Institute og American Heart Association anbefaler at voksne får ikke mer enn 2400 mg natrium per dag.

Salt binder vann. Dette øker nivået av væske i kroppen din. Jo mer væske i kroppen din, jo mer væske det er for hjertet å pumpe. Dette skaper en større kraft på blodkar, noe som fører til høyere blodtrykket. En studie publisert i New England Journal of Medicine viste at avtagende saltinntaket alene tillot noen pasienter med høyt blodtrykk for å kunne slutte å ta sine medisiner.

Kalium og blodtrykket

En studie publisert i utgaven April 2005 "Hypertensjon" viste at kalium citrate kan senke blodtrykket like effektivt som kaliumklorid gjør. Kaliumklorid er tilgjengelig som kosttilskudd og kalium citrate finnes naturlig i mange matvarer. Se lenken under for Harvard Medical Guide. Matvarer som inneholder mye kalium citrate inkluderer bananer, sitrusfrukter, tørket aprikos, laks, flyndre, tunfisk, grønne bladgrønnsaker, belgfrukter, meloner, poteter, fjærfe, tomater, hel-korn korn og yoghurt.

Hvis du har nyresykdom må du kanskje begrense kalium inntak, så sjekk med legen din først. Anbefalt daglig inntak av kalium for en gjennomsnittlig voksen er ca 4700 milligram.

American Heart Association Anbefalinger

Ifølge American Heart Association, full kontroll blodtrykket du trenger å spise en diett som er både lav i natrium og inneholder nok kalium. Se lenken under. Denne organisasjonen advarer at for mye kalium kan være farlig for eldre og de med nyresykdom. Nivåene av kalium i kroppen direkte påvirke nivåene av væsker så vel. Med alderen, nyrene er mindre effektivt i å fjerne kalium fra blodet, så for mye kalium kan kaste av dine væskenivåer. Du bør også snakke med legen din om eventuelle salterstatninger du vil bruke. Mange av dem inneholder kaliumklorid.

Hvordan virker Sodium påvirke blodtrykket?

Hvordan virker Sodium påvirke blodtrykket?

Fordøyelse

Forskning, for eksempel studier gjort av The New England Journal of Medicine, viser at å spise for mye natrium, bedre kjent som salt kan øke en persons blodtrykk.
Etter at en person får i natrium, flyttes det til fordøyelsessystemet til å bli absorbert inn i blodstrømmen.

Normal og Above-Normal nivåer av natrium

Hvis mengden er liten, bruker kroppen natrium for å bygge muskler og nerver og for å absorbere næringsstoffer. Hvis mengden er for mye, mer enn 1000 mg til 3000 mg per dag, må blodårene ta inn mer fluid.

Ekstra Fluid

Ekstra væske øker kroppens totale blodvolum. Dette i sin tur fører til at hjertet til å øke sin arbeidsbelastning for å pumpe alt det ekstra blod gjennom kroppen. Dette øker kroppens blodtrykket.

Begrenset blodstrøm

Sodium gjør også noen blodkar kalt arterioles minske mengden blod som kan komme tilbake til hjertet. Dette reduserte blodstrømmen øker presset på fartøyet vegger, øker blodtrykket.

Faktorer

Hvor følsom en kropp er å salt varierer. Noen mennesker kan spise store mengder salt uten problemer, og andre mennesker kan ha blodtrykk pigger etter å ha spist en relativt moderat mengde salt. Grunnen til at det er et bredt spekter av reaksjoner er på grunn av faktorer slik som alder, genetikk, vekt og høy hvilepuls.

Hvordan virker stress påvirke blodtrykket?

Hvordan virker stress påvirke blodtrykket?

Stress og blodtrykk

Stress fører til en økning i blodtrykket. Stress induserer hypothalamus, som ligger ved foten av hjernen, for å utløse frigjøring av stresshormoner, inkludert adrenalin og kortisol. Adrenalin fører til at hjertet til å slå fortere og blodkarene seg sammen. Dette i sin tur øker kroppens blodtrykk. Kortisol fører til en økning i glukose i blodet, og dermed gjøre mer glukose tilgjengelig for hjernen som de planlegger en passende reaksjon på stressor. Kortisol også midlertidig bremser ned andre systemer i kroppen som fordøyelses, immun og reproduktive systemer som ikke er spesielt nyttig i et fly-eller-kamp situasjon. Når den stresstilstand har avtatt, returnerer legemet til det normale. Men blir det en stor fare for din helse og velvære hvis du er alltid stresset, fordi da kroppen din er i en konstant tilstand av varsling.

Stress og Long-Term High Blood Pressure

Medisinsk vitenskap har ikke opprettet en definitiv årsak-virkning sammenheng mellom stress og langsiktig høyt blodtrykk eller hypertensjon. Men mange leger mener at kronisk stress er en risikofaktor for høyt blodtrykk fordi kroppen aldri helt gjenoppretter fra stress respons. I tillegg, når du er alltid stresset, er det mer sannsynlig å engasjere seg i atferd som også er risikofaktorer for høyt blodtrykk og hjertesykdom som ikke sover, ikke trener, røyking og overspising. Derfor er det viktig at du gjør hva du kan for å håndtere stress.

Redusere Stress

Det er ting du kan gjøre for å redusere stress, spesielt stress som kommer fra hverdagslige problemer som alltid vil være der. Disse inkluderer regelmessig mosjon, å ta dype åndedrag, meditasjon, yoga og andre avspenningsteknikker, psykoterapi, ta kontroll over tidsplanen og ikke spre seg selv for tynn.

Hvordan virker Musikk påvirke blodtrykket?

Hvordan virker Musikk påvirke blodtrykket?

Identifikasjon

Ifølge American Heart Association, så mange som 57 356 mennesker døde av hypertensjon lidelse i USA i 2005 De anslår at én av tre voksne lider av høyt blodtrykk, og bare 20 prosent av en av tre vet at de har det. En person med hypertensjon har et unormalt høyt blodtrykk (BPR) lesing. Alt over 140/90 anses høyere enn normalt. Høyt blodtrykk er et tegn på at hjertet er anstrengende å pumpe blod gjennom kroppen. Denne stamme er forårsaket av arteriene som er blitt for smale for blod å strømme gjennom jevnt. Trange arterier er et resultat av visse nerveimpulser som får dem til å innsnevre. En persons temperament, i form av hvordan han håndterer stress, spiller en stor rolle i hvordan disse nerveimpulser kommer. Virkningen av visse typer musikk på humøret og følelser kan brukes som en måte for å endre hvor kroppen reagerer på stress.

Funksjon

En forskningsstudie utført i 2004 av Denetsu Sutoo og Kayo Akiyama ved Universitetet i Tsukuba, i Japan undersøkte effekten av musikk i blodtrykket. Spontant hypertensive rotter ble anvendt som emner for studien. Tidligere studier gjort viste en sammenheng mellom økte kalsiumnivåer i hjernen og økte dopamin sekret. Dopamin er en hjerne nevrotransmitter som genererer følelser av nytelse og velvære. Forskere har studert effekten av klassisk musikk på rottene i forhold til hvordan det påvirket deres hjerne kalsiumnivå, og deres blodtrykket opplesninger. Resultatene fra studien avslørte en økning i kalsiumnivået i hjernen, så vel som en reduksjon i rottenes blodtrykket. Det ble konkludert med at musikkens virkning på kalsium sekreter i hjernen spiller en betydelig rolle i kroppens generelle følelse av velvære.

Typer

Musikkens effekter på en persons humør og følelser kan variere avhengig av hvilken type musikk som spilles. En studie gjort i 2009 av Dr. Luciano Bernardi fra Pavia University i Italia undersøkte effekten av høy musikk og dempet musikk på frivillige forsøkspersoner. Blodtrykket opplesninger ble observert mens fagene lyttet til begge typer musikk. Resultatene viste en økning i blodtrykket mens høy musikk ble spilt, mens myk musikk viste en reduksjon i blodtrykket opplesninger. I tillegg sanger som hadde en rask tempo også økt hjerte-og pustefrekvens, mens sanger med saktere tempo hadde motsatt effekt.

Betyr Muscle Mass påvirke blodtrykket Readings?

Blodtrykket som er nødvendig for liv. Uten den, ville blodet ikke sirkulerer gjennom kroppen vår. Problemet er da blodtrykket blir for høyt. Høyt blodtrykk kan føre til et hjerneslag eller koronar hjertesykdom. Du må finne måter å holde blodtrykket nede. En av disse måtene kan være pakking på mer muskler.

Hva er høyt blodtrykk?

Normale blodtrykksmålinger skal være mindre enn 120/80. Border høye målinger vil bli vurdert 120-139 / 80-89. Høyt blodtrykk regnes noe høyere enn 140/90.

Risikofaktorer

En rekke ting kan være risikofaktorer for høyt blodtrykk. Du vil ikke ha noen kontroll over alder, rase og familiens historie, men det er faktorer du kan kontrollere. Disse vil inkludere overvekt eller stillesittende, å bruke tobakk, spiser for mye natrium, spiser for lite kalium, å ha for lite vitamin D, drikker for mye alkohol, har for mye stress i livet ditt og ha visse kroniske tilstander som høyt kolesterol, diabetes, nyresykdom og søvnapné.

Tidlige studier

Tidligere studier har knyttet lean body mass med høyt blodtrykk. Imidlertid er det nå antatt at tidligere studier ikke se på fett å se om økte nivåer hindret blodtrykket synker. Fat utskiller angiotensin som gjør angiotensin II, en vasokonstriktor som dirigerer nyrene til å absorbere mer natrium. Hvis legemet holder på natrium, er det vanskeligere for blodtrykket til å falle.

Medical College of Georgia Study

A 2004 Medical College of Georgia studie fant at det å ha mer muskelmasse hjelper folk å regulere blodtrykket. Sa Dr. Gregory Harshfield i en Science News intervju, "Fitness forenkler muligheten til å regulere blodtrykket,. Fedme hindrer din evne til å regulere blodtrykket gjennom din evne til å regulere natrium" Dr. Harshfield er en hypertensjon forsker og andreforfatter av studien i november 2004 utgaven av American Journal of Hypertension. Medical College of Georgia studie sett på 127 unge voksne, og funnet ut at stress forårsaket blodtrykket til å stige, men for trente personer, det kom ned raskt etterpå. Medical College of Georgia studie fant at passer folk kunne skille ut natrium bedre, som er den primære måten å senke blodtrykket.

Hvordan Study Jobbet

Forskerne målte trykket av deltakerne hvert 15. minutt blod under en to-timers tid baseline tid, så for en time med dataspilling og en to-timers utvinning tid. "De fant at mens økt blodtrykk en passende gjennomsnitt på 5 prosent som svar på stress av videospill, deltakere som hadde mer muskelmasse enn fett var bedre i stand til å vende tilbake til normale nivåer gjennom denne natrium utskillelse prosess som kalles natriuresis," the studien fant.

Faktorer som påvirker blodtrykket

Blodtrykket er kraften som blodet strømmer gjennom årene. Det kan endre seg fra en dag til den neste, eller til og med mange ganger i løpet av samme dag. Hvis det er for høyt, kan blodårer, hjerte og nyrer være skadet. Hvis det er for lavt, kan du bli svak, svimmel, svak, og lider skade på hjertet og hjernen. Det er mange faktorer som styrer blodtrykket. Det er noen du kan ikke gjøre noe med, men du kan endre andre.

Høy blodtrykk

Når blodet strømmer gjennom årene treffer blodårene med for mye kraft, stiger blodtrykket. Det er vanligvis ingen symptomer, så du må ha legen sjekke blodtrykket regelmessig for å unngå skade på kroppen din. Det er noen faktorer som forårsaker høyt blodtrykk at du ikke kan gjøre noe med, slik som arvelighet, alder, kjønn og rase. Hvis du er en 35 år gammel eller eldre afrikansk-amerikansk mann med foreldre eller andre slektninger som har høyt blodtrykk, er du mest sannsynlig å utvikle den.

Kontrollerbare risikofaktorer for High-Blood Pressure

Store kontrollerbare faktorer av en økning i blodtrykket over tid er røyking, drikker for mye alkohol, har søvnapné og stress. Andre faktorer som øker blodtrykket inkluderer å være inaktiv, koffein og salt inntaket, kald temperatur, overvekt eller fedme, å være gravid, og ved hjelp av medisiner som NSAIDs, antidepressiva, p-piller, steroider, decongestants, og slankepiller.

Løsninger for High-Blood Pressure

Ikke røyk, og begrense mengden alkohol du drikker til en-eller-to drinker to ganger i uken. Bli mer aktiv, trene regelmessig i minst 30 minutter om dagen, fem dager i uken. Spør legen din om å endre medisiner. Gå ned i vekt og følge en diett som DASH kosthold som inkluderer åtte eller flere porsjoner med grønnsaker og frukt hver dag. Inkluderer de som inneholder mye magnesium, kalium og kalsium som bananer, druer, appelsiner, meloner, poteter, gulrøtter, brokkoli og tomater. Andre DASH anbefalinger er å unngå salt og spise magre meieri-og kjøttprodukter. Du bør også inkludere hele korn, samt høy-fiber matvarer som nøtter, bønner og belgfrukter.

Low-Blood Pressure Risikofaktorer

Når blodtrykket er for lavt eller faller du plutselig kan ha tåkesyn, kald og blek hud, være ute av stand til å konsentrere seg, og føler deg svak eller svimmel. Årsaker til lavt blodtrykk som anemi, dehydrering, blodtap, den raske utvidelsen av en gravid-kvinnes sirkulasjonssystemet, medisiner, mangel på nødvendige næringsstoffer i kosten, en overaktiv eller underactive skjoldbruskkjertelen, Parkinsons sykdom, og hjerteproblemer som lav -hjerte rente og problemer med hjerteklaffene.

Løsninger for Low-Blood Pressure

Du må jobbe med legen din for å finne ut hva som forårsaker din lavt blodtrykk, som behandling avhenger av årsaken. En endring i medisin forårsaker blodtrykket å slippe, og kosthold endringer for å unngå matvarer du er følsomme for og legge de med næringsstoffene kroppen trenger kan hjelpe. Kvinner med press på grunn av graviditet lav-blod vanligvis gjenvinne normalt blodtrykk etter at barnet er født. Behandling for dehydrering, hjerteproblemer, Parkinsons sykdom, og skjoldbrusk problemer kan returnere blodtrykket til det normale.

Betraktninger

Målt blodtrykk varierer i henhold til teknikken som brukes for måling, nøyaktigheten av utstyret som brukes, og hvor engstelig eller nervøs personen som blir testet er. Blodtrykket er også avhengig av hormonnivået, hvor mye salt og vann er i kroppen din, og tilstanden til blodårer, nyrer og nervesystem.

Kan Dehydrering påvirke min allergi?

Kan Dehydrering påvirke min allergi?


Ifølge en undersøkelse ledet av International Bottled Water Association Cornell Medical Center, og 75 prosent av amerikanerne er kronisk dehydrert. Ifølge Webmd.com, én av fem mennesker har allergi eller astmasymptomer. Betyr dehydrering årsaken allergisymptomer å vises eller blir verre?

Årsaker til dehydrering

Dehydrering kan oppstå fra inntaket av koffein, som finnes i kaffe, te, brus eller noen smertestillende medikamenter. Antihistaminer, antidepressiva, angstdempende medisiner og flere andre typer medisiner, også kan føre til dehydrering. Siden den gjennomsnittlige amerikaner bruker bare 4,6 porsjoner med vann om dagen, noe som er mindre enn de anbefalte åtte porsjoner, ikke drikker nok vann er en åpenbar årsak til dehydrering. Hvis noen bruker koffein, øker åtte anbefalt daglig 8-oz. porsjoner med vann er en god idé.

Ikke nok vann

Når kroppen er dehydrert, er histamin økes og legemet frigjør kortisol. Kroppen frigjør også kortisol når du inntar koffein. Kortisol undertrykker produksjonen av hvite blodceller, svekket immunsystem. Hvis et allergen er tilstede, enten i legemet (matallergi), eller utenfor kroppen (miljø allergi), vil symptomer slik som nysing, astma, elveblest eller utslett forekomme.

En annen faktor å vurdere

Dehydrering fører alvorlig tørr hud, spesielt i de kaldere månedene. Tørr hud kan også utløse kløe og elveblest sammen med en tilstand som kalles dermatitt, hvor huden er rødlig, tørr og flassende.

Visste du dette?

Mer enn 70 prosent av faste vev er sammensatt av vann.

Enkel Immunitet Boost

Å drikke det minimum av åtte porsjoner med vann per dag kan virke som mye, men det skader ikke å prøve. For å hjelpe kroppen beholde væske, det hjelper også å legge en klype salt i vannet. En annen måte å holde vann er ved å drikke fersk juice. Drikker mer koffein-fri væske forbedrer immunitet og generelle helse.

Kan Mobic påvirker søvnen?

Kan Mobic påvirker søvnen?


Mobic, også kjent som Meloxicam, er et ikke-steroid antiinflammatorisk middel (NSAID) foreskrevet for å lindre smerter og betennelser relatert til leddgikt, sier revmatolog Dr. Tina Bunch. Instruksjoner for denne medisinen bør følges nøye på grunn av alvorlige potensielle bivirkninger, noen som kan ha direkte eller indirekte påvirker søvnen.

Søvnforstyrrelser

Bivirkninger knyttet direkte til søvn omfatter svimmelhet, tretthet, ekstrem tretthet, humørsvingninger, eller en manglende evne til å sove på grunn av andre smertefulle bivirkninger.

Hjerte / Sirkulasjons bivirkninger

Alvorlige potensielle kardiale og sirkulasjons bivirkninger inkluderer hjerteinfarkt, slag, høyt blodtrykk, hjertesvikt, indre blødninger, og anemi. Flere av disse kan føre til tretthet og en manglende evne til å føle seg uthvilt etter søvn.

Gastrointestinale bivirkninger

Potensielle gastrointestinale bivirkninger omfatter sår i mage og tarmer, magesmerter, forstoppelse, diaré, tjæreaktig avføring, gass, blod i urinen, kvalme og oppkast. Mange av disse vil avbryte søvn eller føre til ubehag som hindrer søvnen.

Hudreaksjoner

Mulige hudreaksjoner er utslett, elveblest, hevelse, nummenhet, blemmer, peeling, gulnet, og kløe. Hver av disse kan gjøre sover komfortabelt vanskelig.

Organ Disorders

Nyresvikt, leversvikt, problemer med å puste eller svelge, astma og hevelse av tungen, øyne eller hals er mulig i tilfelle av overdose. Disse hindrer søvn, fremme utmattelse, og kan være dødelig.

Kontakt legen din

I tilfelle at du opplever noen av disse bivirkningene, eller noen forhold som ikke er nevnt som virker uvanlig, kontakt legen din umiddelbart. En lav dose av denne NSAID regnes som trygt, men eventuelle bivirkninger kan være livstruende, særlig hvis de blir ignorert.

Kan hypothyroid påvirke nivåer av HCG?

Kan hypothyroid påvirke nivåer av HCG?


Humant choriongonadotropin (hCG) er et hormon aktiv under svangerskapet, ifølge registrert kostholdsekspert Katherine Zeratsky av Mayo Clinic. Lav skjoldbrusk nivåer er ofte assosiert med vektøkning og HCG har en svak stimulerende respons på skjoldbruskkjertelen. Selv HCG kosttilskudd er solgt for vekttap og er tenkt å stimulere skjoldbruskkjertelen; HCG har ikke vist seg effektiv for dette i forskningsstudier. Skjoldbrusk nivåer påvirker ikke nivåer av HCG i kroppen: det er HCG nivåer som kan påvirke skjoldbrusk nivåer.

HCG i graviditet

Under graviditet, HCG nivåene øker for å opprettholde progesteron nivå, ifølge leger Gerard Burrow og Lauren i Golden. Når morkaken overtar progesteron produksjon, HCG nivåer falle av. Dette HCG økningen stimulerer skjoldbruskkjertelen og kan resultere i en skjoldbrusk "stamme" som kan predisponere kvinner til skjoldbrusk sykdommer senere. Høy HCG nivåer er assosiert med hypertyreose som ofte forårsaker hyperaktivitet, uregelmessig puls og vekttap, men kan noen ganger føre til depresjon, inaktivitet, tap av energi og muskelsvakhet, melder nettstedet Health i Aging.

HCG og mannlig infertilitet

Stanford University rapporterer at en liten andel av mannlige ufruktbarhet tilfeller er forårsaket av problemer med hormoner. Hypotyreose kan forårsake infertilitet hos 1 prosent av menn. Det er behandlet ved å redusere jod i kosten eller ta skjoldbruskkjertelhormon. Tilstanden panhypopituitafism er komplett hypofysen fiasko. Supplere med hypofysen hormoner og HCG kan stimulere testosteron og sperm produksjon, sier Stanford.

En 1997 venezuelanske studie sett på testosteronnivå og svar på HCG hos menn med hypotyreose og hypertyreose. Forskerne fant at 60 prosent av hypothyroid menn rapporterte redusert libido på grunn av lavt testosteronnivå. Ubehandlede hypothyroid menn hadde normale reaksjoner på HCG men lave svar til en annen viktig hormon: gonadotropin-frigjørende hormon (GnRH). Tilskudd av skjoldbruskkjertel hormon forbedret dette svaret.

Hormoner og aldring

Kjønnshormoner avta med aldring og er involvert i mange flere prosesser enn bare reproduksjon. Testosteronbehandling kan hjelpe menn med lavt testosteronnivå. Østrogen og progesteron erstatning terapi kan hjelpe kvinner med fallende hormonnivåer, men bærer risiko.

Veksthormoner også avta med alderen, og denne nedgangen er knyttet til økt kroppsfett og redusert muskelstyrke, ifølge nettstedet Health i Aging. Veksthormon kosttilskudd har vist seg å hjelpe folk med sykdommer i hypofysen eller hypothalamus [ikke skjoldbruskkjertelen] men har vært knyttet til flere betydelige bivirkninger.

HCG Diet

LA Times reporter Elena Conis forteller at interessen for HCG kosthold er basert på en diskreditert kosthold fra 1930-tallet. Dr. ATW Simeons behandlet barn med en medfødt sykdom som kalles Fröhlich syndrom med HCG. Barn med Fröhlich har treg reproduktive organ vekst og tendens til å være overvektige. Simeons fant at HCG injeksjoner hjulpet disse barna til å gå ned i vekt.

Legen samlet en svært lav-kalori diett sammen med HCG injeksjoner for folk uten Fröhlich og hevdet at HCG gjort fett mer tilgjengelig for brenning og hindret svimmelhet, overdreven sult og svakhet i hans klienter. HCG diett har folk begrense sitt kaloriinntak til 500 kalorier om dagen.

Fra 1959 til 1995, studier av HCG diett av israelske forskere, University of California forskere, Fort Carson Army Hospital og nederlandske forskere har alle funnet at HCG injeksjoner ikke var relatert til vekttap og HCG ikke undertrykke sult eller lindre svakhet .

Dr. Michael Snyder på HCG Diet

Vekttap kirurg Dr. Michael Snyder sier at ingen bevis finnes for at inntak av HCG øker nivået av hormonet blod eller at HCG øker metabolismen. Han sier at hvis HCG gjorde øke metabolismen, ville vi se anorektisk gravide kvinner. Det er alvorlig kalori-reduksjon som er årsaken til vekttap på HCG kosthold, sier Snyder, og i motsetning til skjoldbrusk erstatning terapi, er HCG feedback loops ikke nøye overvåket. HCG nivåer er assosiert med problemer av skjoldbruskkjertelen og supplere HCG har ikke vist seg å være en trygg behandling. HCG nivåer bare har en svak effekt på skjoldbruskkjertelen og hypotyreose og HCG nivåer ikke har en sterk tilknytning i form av vekttap.

Hvordan virker Kaffe påvirke blodtrykket?

Kaffe øker blodtrykket

Kaffe har koffein, som er en mild til moderat stimulant som kan føre til nervøsitet og skjelving, og kan øke blodtrykket. En moderat til høy mengde koffein (03:57 kopper kaffe) hever systoliske trykket (blodtrykk når hjertet slår) opp til 14 mm og diastoliske trykket (blodtrykk mellom beats) opp til 13 mm. Hos personer med høyt blodtrykk allerede, kan dette beløpet bli enda høyere.

Kaffe innsnevrer blodårene fordi det hindrer adenosin, hormonet ansvarlig for å utvide blodårene fungerer. Koffein i kaffe er også kjent for å stimulere binyrene. Binyrene er kjertler som er ansvarlig for å pumpe adrenalin i hele kroppen, som også kan øke blodtrykket.

Den forhøyet blodtrykk er midlertidig og ikke bidrar til hypertensjon. For de med en koffein toleranse pigg i blodtrykk kan ikke engang forekomme. Men fortsatt noen leger begrense de med høyt blodtrykk til ikke mer enn to kopper per dag.

Kan du påvirke Kolesterol ved Fasting?

Kolesterol består hovedsakelig av HDL (high-density lipoproteiner), LDL (low-density lipoproteiner) og triglyserider. Fasting for 8 til 14 timer påvirker disse nivåene.

Fasting Kolesterol Panel

En fastende kolesterol panel er en blodprøve legen din vil utføre for å bestemme kolesterolnivået. Etter at du har fastet i 8 til 14 timer (vanligvis over natten), vil legen din trekke blod fra en vene i armen for å bestemme din LDL, HDL og triglyserider nivåer.

Fett

Fasting er viktig før kolesterol panel fordi det er nødvendig for en nøyaktig kolesterol lesing. Siden en fet måltid kan føre til at kolesterolnivået å være forhøyet, eliminerer faste som komplikasjon.

Karbohydrater

Å spise et måltid høy i enkle karbohydrater kan øke triglyserider og resultere i en unøyaktig kolesterol panel lesing. Fasting for 8 til 14 timer vil bringe det tallet ned til det nivået det er normalt i kroppen din.

Fastende glukose nivå

Mens du har blod trekkes for din faste kolesterol panel, kan legen din vil at du skal få din fastende glukose nivå også. Dette måler mengden av sukker i blodet ditt. Forhøyede kolesterolverdier og forhøyede glukosenivået er sammen en trussel mot kardiovaskulær helse.

Betraktninger

Selv om kolesterolnivået går ned igjen etter faste, så snart du spiser en annen måltid høy i mettet fett eller enkle karbohydrater, kan kolesterol pigg igjen. Du vil ikke senke kolesterolet ved å faste, bare negere muligheten for en unøyaktig lesing på grunn av et tungt måltid.

Hva Organer Kan binyrene påvirke?

Binyrene er et par trekantede formede organer som ligger på toppen av nyrene; de skiller ut mer enn 50 hormoner i kroppen. De er også ansvarlig for produksjon av kroppens fire store stresshormoner: adrenalin, kortisol, DHEA og noradrenalin. De nivåer av kortisol (for høy eller for lav) kan føre til flere helseproblemer, som berører forskjellige deler av kroppen.

Funksjon

Hormonene produseres av binyrene styre en rekke av kroppens funksjoner, som for eksempel å opprettholde metabolske prosesser (blodsukkernivået og betennelser), regulerer kroppens salt og vannbalansen, kontrollerende "fight or flight" reaksjon på stress, opprettholde svangerskapet, inititating og styring av kjønnsmodning i barndommen og puberteten, og produsere kjønnshormoner slike som østrogen og testosteron.

De HPATG aksen

Hypothalamus-hypofyse-binyre-skjoldbrusk-gonadal aksen er en viktig del av nevroendokrine system og det styrer og regulerer mange prosesser i kroppen, som immunsystemet, seksualitet, fordøyelse og energi. Endringer i denne aksen generere ubalanser av skjoldbrusk hormoner og gonade (eggstokkene eller testiklene) hormoner. Når binyretretthet setter inn, er det ofte et tilfelle av hypotyreose stede også.

Effekter

Personer med binyrene mangler ofte har unormale blodsukkernivået og mentale forstyrrelser, som for eksempel økt frykt og angst. Andre symptomer inlcude søvnforstyrrelser, lav skjoldbrusk funksjon, PMS, seksuell dysfunksjon, manglende evne til å gå ned i vekt og / eller for å få muskelmasse, kronisk utmattelsessyndrom, lavt immunforsvar, og økt risiko for hjerteinfarkt.

Betraktninger

Adrenal helse kan opprettholdes ved å følge naturlige og enkle trinn som å holde en sunn diett av hele, ubehandlet mat; balansere blodsukkeret; trening, praktisere anti-stress teknikker; og får 7 til 8 timer søvn en natt.

Misforståelse

De fleste konvensjonelle leger bruker tester som bare gjenkjenne ekstrem underproduksjon eller overproduksjon av hormon nivåer. Den eneste prøve som vil gjenkjenne adrenal tretthet, i alle sine faser, er det spyttkortisol test. Adressering adrenal dysfunksjoner første kan forhindre påfølgende effekter på andre organer i kroppen.

Hvordan virker Salt påvirke blodtrykket?

Salt er et essensielt mineral for å opprettholde en god helse. Imidlertid, når det anvendes i overskudd, kan salt forårsake en rekke helsemessige problemer, inkludert forhøyet blodtrykk.

Hypertensjon

Dietitians og leger har konstatert i flere tiår at økt inntak av salt har vært knyttet til høyt blodtrykk, eller høyt blodtrykk.

Hjertesykdom

En storstilt studie dokumentert at personer med høyt normalt blodtrykk (mellom 120/80 mmHg og 139/89 mmHg) er 25 prosent mindre sannsynlighet for å utvikle hjertesykdom hvis de begrense sitt inntak av salt.

Hjerte-relaterte komplikasjoner

Personer med høyt blodtrykk som begrenser sitt inntak av salt er 20 prosent mindre sannsynlighet for å dø av hjerneslag, hjerteinfarkt eller hjertestans enn hypertensive pasienter som ikke begrenser saltinntaket.

En forsiktig balanse

Personer med høyt blodtrykk bør ikke unngå salt helt. Jod salt er nødvendig for å hindre jodmangel, og moderat inntak av salt er ansett å være sunn fordi det muliggjør elektrolyttbalansen.

Controversy

Noen eksperter mener at studier knytter salt til hypertensjon er feil. Den tyske Nutrition Society har uttalt: "Det har ikke vært pålitelig studie som beviser at den gjennomsnittlige saltinntaket i den friske befolkningen bidrar til høyt blodtrykk."