Digidexo.com

Vitenskapelige grunner Eddik bidrar til å lindre halsbrann

Halsbrann symptomer oppleves av nesten alle på et tidspunkt. Sporadisk halsbrann er irriterende, men vanligvis ikke en alvorlig trussel mot helse eller livsstil. Men mange mennesker lider av halsbrann på regelmessig basis, og ofte ubehag er alvorlig. Dette er bekymringsfullt fordi alvorlig skade kan skyldes langvarig og gjentatt halsbrann. Mange lider slå til eddik for å behandle sine symptomer.

Hva som forårsaker halsbrann

Halsbrann oppstår når magesyre flyter opp i øsofagus - røret som frakter mat fra munnen til magen. Det er en ventil som skiller spiserøret fra magen, og er ment for å holde den på en sikker måte syre i magen. Når denne ventilen ikke lukker tilstrekkelig, rømming magesyre og brenner spiserøret. Dette brenning er kjent som halsbrann.

Traditional View

Den tradisjonelle oppfatning er at halsbrann er forårsaket av for mye syre i magen. Derfor behandling fokuserer vanligvis på bruk av antacider å redusere denne ment overskudd av syre. Men noen leger, spesielt naturforskere, tror at mange mennesker har for lite syre, ikke for mye. De påpeker at magesyre vanligvis avtar som folk alder, og at tenåringer har som regel mye mer magesyre enn voksne ennå sjelden lider av halsbrann.

For lite Acid

Magesyre er nødvendig for mer enn bare fordøye mat. Det hjelper også å opprettholde riktig mengde av "gode" bakterier som er nødvendig for fordøyelsen, samtidig som de "dårlige" bakterier som forårsaker sykdom fra å multiplisere for mye. Magesyre er en del av vårt immunsystem. Personer med lav magesyre ofte blir syke fordi uønskede bakterier har vært i stand til å vokse og spre seg. Antacida kan gjøre denne tilstanden verre, og det er derfor noen leger fraråder bruken.

Eddik Theory

Det er viktig å merke seg at ufiltrert eplecider eddik (ACV) er den eneste form for eddik som er anbefalt for halsbrann behandling. Andre typer eddik har ikke de samme kvalitetene som ACV og kan være skadelig hvis konsumert i noen stor mengde.

Teorien bak ACV bruk for å behandle halsbrann, er at den nedre øsofageale lukkemuskel (LES) - ventilen som holder magesyre spruter opp i spiserøret - lukkes på grunn av nærværet av syre. Når det er for lite magesyre, betyr at ventilen lukker ikke er tilstrekkelig, og syre kan slippe forbi og forårsake halsbrann. ACV legger syre til magen, som deretter utløser les for å lukkes helt og stoppe syren fra å nå frem til spiserøret.

En vanlig folke test for å fastslå om halsbrann er forårsaket av for lite syre er å ta en spiseskje av eple cider eddik før du spiser. Hvis dette bidrar til å redusere halsbrann, så er det sannsynlig at problemet er for lite syre.

Forsiktighetsregler

ACV har vært brukt og anbefalt i årevis som et sunt stoff for mange problemer, inkludert halsbrann. Men de fleste av rapportene som støtter dens effektivitet er anekdotisk. Svært lite vitenskapelig forskning har blitt utført på bruk av ACV som behandling for halsbrann. Noen medisinske eksperter rabatt eddik bruk. Vær oppmerksom på at siden ACV er en syre, svelger for mye kan muligens skade spiserøret. Det kan også skade emaljen på tennene og muligens opprørt syrebalansen i magen.

Anbefaling

Hvis du ønsker å bruke ACV for å forbedre helse og kampen mot halsbrann, bør du rådføre deg med helsepersonell som er kjent med ACV og vet å overvåke dens effektivitet, mens du ser etter eventuelle negative effekter.