Digidexo.com

Trinn om hvordan du tar blodsukkermålinger

Trinn om hvordan du tar blodsukkermålinger


Hvis du har diabetes, kan det hende du trenger å måle blodsukkernivået til å avgjøre om det er i normalområdet eller ikke. Din helsepersonell kan vurdere deg og, avhengig av hvilken type diabetes du har og noe narkotika du bruker for å behandle det, fortelle deg når og hvor ofte du bør måle dine nivåer. Hun kan også gi deg råd om hvordan du justerer eventuelle medisiner du tar bør blodsukkermålingene viser glukose nivå er betydelig høyere eller lavere enn den burde være.

Trinn om hvordan du tar blodsukkermålinger

•  Vask hendene grundig med såpe og varmt vann. Samle blodsukkermåler, strimmel og lansett, og plassere dem på bordet foran deg.

Sett teststrimmelen inn i apparatet. Sjekk forsiden av apparatet for å sikre at strimmelen er engasjert. Se pakningsvedlegget som fulgte med apparatet for informasjon om hvordan du setter inn en strimmel i din modell. Fjern eventuelle sikkerhetshetten fra Lancet.

Ta tak i Lancet i din dominerende hånd og legg den mot fingeren. Prikk fingeren med lansetten. Det er best å gjøre dette på siden av fingeren din, ved siden av neglen, og ikke på den polstrede delen av fingertuppen. Fingertuppene få mer bruk i daglige oppgaver og kan få anbudet.

Masser fingeren fra sin base til spissen før en sjenerøs bloddråpe vises på stedet av stikket. Meter har varierende krav til mengden av blod som er nødvendig for å få en avlesning. Se pakningsvedlegget for mer informasjon om din modell.

Hold strimmelen (fortsatt sitter i apparatet) lett mot bloddråpen. Teststrimmelen vil absorbere blodet. Etter fullført, bruk en bomullsdott eller pad for å legge trykk fingeren på stedet av punktering å trofast blødninger.

Les blodsukkermåling på displayet på måleren. Registrere dato, tid på dagen og måleravlesning i en notatbok eller dagbok. Fjern teststrimmelen fra apparatet og kast den.

Hint

  • Noen mennesker får såre fingre når de måler blodsukkeret flere ganger om dagen. Meter er tilgjengelig som tillater testing av alternative områder, for eksempel låret eller armen. Spør på apoteket hvilke som tilbyr denne funksjonen.
  • Hvis du er følsom for stikk av lansetten, vurdere å bruke en fjærbelastet blodprøvetaker, noe som kan redusere smerte.
  • Hvis du ikke produsere nok blod når du stikke fingeren og massere det, kan det hende du må starte på nytt på en annen finger. Oppvarming hånden før testing kan hjelpe, så kanskje knuger og unclenching knyttneven for å øke blodsirkulasjonen.