Digidexo.com

Fakta om mat og ernæring for barn

Fakta om mat og ernæring for barn


Ernæring eller helse verdien av mat, er et komplekst tema, men det er en viktig en for barna å forstå. Maten de spiser fungere som drivstoff for deres kropper og sinn, så de trenger en jevn tilførsel av sunn mat for å føle og yte sitt beste. For barna å gjøre sunne valg, de må forstå noen grunnleggende fakta om mat og ernæring.

Frokost er viktig

Frokost er det mulighet for barna å fylle drivstoff kroppen sin etter en lang natt med ingen mat. Frokost gir barna mer energi, som kan hjelpe dem å fokusere og gjøre det bedre på skolen, gjøre sunnere matvalg hele dagen og opprettholde en sunn vekt. KidsHealth.org sier at noen frokost er bedre enn ingenting, men en sunn frokost som inkluderer magre proteiner og komplekse karbohydrater (dvs. melk og kornblanding eller en vaffel med peanøttsmør) gir barna med nødvendige vitaminer og mineraler som kan ikke gjøres opp i Resten av dagens mat.

Holde seg hydrert

Mer enn halvparten av kroppsvekten kommer fra vann. Nesten alle kroppens funksjoner avhenger av vann, så vel, fra å få nok oksygen til å fordøye maten. Kroppen får dette vannet fra alle væsker barna drikke, samt mat med høyt vanninnhold, som agurker og meloner. Nipper vann hele dagen og drikker mer når svett eller når været er varmt kan hjelpe barna unngå dehydrering, noe som kan føre til treghet.

Hoppe over måltider er en dårlig idé

Det finnes en rekke grunner til at barn hopper over måltider, inkludert mangel på tid til å spise (spesielt om morgenen), et ønske om å gå ned i vekt, og en tro på at hvis de hopper over et måltid de kan spise hva de vil på den neste. Hoppe måltider hjelper ikke barna gå ned i vekt, og kan føre dem til å bli så sulten at de overspise eller gjøre dårlige matvalg ved neste måltid. Det fratar også kroppene deres av drivstoffet de trenger for å produsere energi, noe som kan føre barna til å føle seg sliten eller syk.

Koffein kan være en nedtur

Koffein er et sentralstimulerende som kan finnes i mange matvarer og drikkevarer, som for eksempel sjokolade og mange brus. En liten mengde koffein kan gi barna en boost av energi og våkenhet, ifølge KidsHealth.org, men de øker er kortvarig. For mye koffein kan gjøre barna nervøs, føre dem til å ha problemer med å sove, og kan også føre til kvalme eller hodepine. Koffein fungerer også som et vanndrivende, noe som betyr at det fører til at kroppen mister vann, noe som gjør det vanskeligere å holde seg hydrert.