Digidexo.com

Hva er standard screening prosedyrer for blodgivere?

Før donert blod kan gis til et sykehus pasienten må det først gjennomgår en serie av tester for å hindre overføring av sykdommer. Hvis blod er funnet å bære en sykdom så blir den forkastet og donor varsles av funnene. Når blodet har passert screening, kan den brukes på sykehus for å hjelpe de som trenger det.

WHO Screening Prosedyrer for blodgivere

Verdens helseorganisasjon (WHO) skjermer i dag donert blod for fire alvorlige sykdommer. Disse inkluderer hepatitt B, hepatitt C, HIV, og syfilis. Hvis de donerte blodprøver positive for noen av disse sykdommene, kasseres det. Givere vil motta en eksamen før du gir blod. Eksamen vil bestå av å ta temperatur, blodtrykk og puls lesing, samt en blodprosent.

Ytterligere testing kan gjennomføres basert på den regionen der du som blodgiver, leve. Disse testene kan screene for West Nile virus og andre sykdommer eller virus som kan være utbredt i området.

De ytterligere tester, kan imidlertid være kostbart og ikke alltid blir administrert ved donasjon sentre. Noen donasjon sentre ikke får nok midler til å gi omfattende tester og screening.

Generelle Guidlines for Blood Donation

Den amerikanske Røde Kors krever sine givere til veie minst 110 kg. og være 17 år eller eldre. (Noen stater tillater givere til å gi blod på 16 år.) Også givere kan bare gi blod en gang hver åttende uke. Studenter under 19 år må også møte en høyde og vekt kravet for det amerikanske Røde Kors.

I tillegg til disse retningslinjene andre faktorer kan hindre deg fra å gi blod. Disse faktorene omfatter graviditet, hvis du har blitt behandlet for en seksuelt overførbar sykdom i løpet av de siste 12 månedene, hvis du har sigdcelleanemi, hvis du har fått en tatovering i de siste 12 månedene, eller hvis du har reist til en region hvor malaria er utbredt.

Nærmere retningslinjer oppmerksom på spesielle krav til mennesker som har reist utenfor USA; sjekk Røde Kors nettsiden for mer informasjon.