Digidexo.com

Hvordan Knekk et ankel

Ankelen er et ledd som mange overser når strekke kroppen sin, men en god ankel strekningen kan føle seg stor og forynge hele kroppen. Hvis ankelen er følelsen stramt og du har en trang til å knekke den som du ville knokene, kan du prøve noen gode ankel strekninger. Din ankelleddet kan gjøre sprengning lyder, men med mindre bevegelse er smertefullt, det er ingenting å bekymre seg for.

Bruksanvisning

•  Stå rett opp og heve det ene kneet så høyt du kan. Hold kneet opp mot brystet med armene.

Pek med foten så mye du kan. Hold foten i denne posisjonen i 20 til 30 sekunder. Bytt ben og gjenta.

Stå rett opp og utvide det ene benet ut foran deg med foten holdt ca 6 inches ut av bakken. Trekk tærne tilbake så mye du kan. Hold foten i denne posisjonen i 20 til 30 sekunder. Bytt ben og gjenta.

Bøy bena med føttene i kryss under deg mens du sitter på bakken. Plukk den ene foten opp og legg den på toppen av motsatt kne i en slags halv lotus stilling.

Legg en hånd på toppen av ankelen din, og ta tak i foten med den andre hånden. Veilede foten i sirkulære rotasjoner først i én retning, og deretter rygge i den andre retningen.

Bytt fot og gjenta. Hvis ønskelig, kan du også gjenta peke og trekke tilbake av tærne i denne sittende stilling. Bruke hånden til å bidra til å forlenge strekningen utover hva du var i stand til å gjøre med akkurat din fot.