Digidexo.com

DHT EffectsFremskritt innen medisin har gjort det mulig å forstå hvordan og hvorfor enkelte faktorer påvirker menneskekroppen. Dette gjelder spesielt med mannlig mønster baldness, som var en gang svært misforstått. Men forskerne vet nå at DHT spiller avgjørende rolle i utviklingen av hårtap, og nye og avanserte behandlinger blir produsert for å stoppe DHT i sitt spor.

Hva er DHT?

Ifølge NaturoDoc.com, er DHT forkortelsen for et hormon kjent som dihydrotestosteron, et derivat av den mannlige androgen testosteron. Forskere mener at DHT er ansvarlig for hårtap hos noen individer.

Faser av hårvekst

Det er tre vanlige faser av hårvekst. Ifølge Follicle.com, de fleste hårsekkene er i anagen, eller vekst, fase ca 85 prosent av tiden og kan vare i opptil to til seks år av gangen. Under Katagen, eller overgangs, fase hårsekkene krymper i størrelse og dette vanligvis varer i ca 60 dager. Det hviler, eller telogen, varer fase for ca tre uker, og er merket med de eldre hårsekkene blir skjøvet ut av den nye. Tilstedeværelsen av DHT er ansvarlig for å fremme hvile fase i hårsekkene.

Binding

DHT binder med hormonreseptorer i hårsekken, forkorte vekstfase og gjør hvilefase lenger. Ifølge Surviving-Hair Loss.com, kan denne syklusen forårsake hårsekkene til å produsere finere hårstrå som er utsatt for brekkasje. Til slutt, follicles blitt så svekket at de ikke klarer å gi noen hårstrå i det hele tatt.

DHT-stopper

DHT blokkere er utformet for å hemme produksjonen av et enzym som er kjent som 5-alfa-reduktase som hjelpemidler i dannelsen av DHT. The University of Virginia Health Systems forklarer at medisiner som finasterid er tilgjengelig i resept pille form og har blitt godkjent av Food and Drug Administration for å bidra til å blokkere produksjonen av DHT i kroppen. Aktuelle behandlinger som Minoxidil er tilgjengelig over-the-counter, og kan også bidra til å beskytte hårsekkene fra DHT bindende.

DHT og prostata

Forskere har også funnet en sammenheng mellom DHT og prostata utvidelse. The New York Times Health Guide rapporterer at DHT er kjent for å stimulere veksten av prostatavevet og regnes som en viktig faktor i voksen prostata utvidelse.