Digidexo.com

Årsaker til Hookworms

Årsaker til Hookworms


Hookworms er en av en rekke parasitter som er i stand til å bruke pattedyr - mest hunder, katter eller mennesker - som sin vert. Hookworm infeksjon kan være en svært alvorlig tilstand hos mennesker, spesielt hos barn. En hakeorm infeksjon kan være forårsaket av en rekke spesifikke faktorer, men heldigvis kan effektivt behandles kort tid etter diagnose.

Definisjon

En hakeorm er en parasitt - en organisme som lever i eller på en annen organisme (kjent som vert), ofte forårsaker fysisk skade på verten. Hookworms er små, tynne ormer som, i en pattedyr vert, fester seg til veggen i tarmkanalen og overlever ved å forbruke blod. Mens mange typer hakeorm bare infisere og spre seg innen et ikke-menneskelig vert, er det flere typer som vanligvis infiserer mennesker: siste CDC studier tyder på at over en milliard mennesker over hele verden er smittet av hakeorm.

Årsaker

Hakeorm egg er ofte defecated av smittede personer og dyr på bakken, der de klekkes til larver som er i stand til å trenge inn i huden. På grunn av dette, er den vanligste årsaken til hookworm smitte gjennom kontakt med jord forurenset med hookworm egg og larvae.This kontakt kan bestå av å gå barbent i forurenset skitt eller utilsiktet inntak av infisert skitt på skitne hender, for eksempel av barn setter skitt-dekket hender i munnen.

Funksjon

En kvinnelig hakeorm kan legge tusenvis av egg om dagen i tarmen av en enkelt vert. Disse eggene forlate denne verten i avføring. Når eggene klekkes og nå larvestadiet, kan de trenge gjennom huden av en ny, egen vert og reise gjennom blodstrømmen til lungene. I lungene, de kommer inn alveolene hvor denne nye vert deretter hoster dem opp og svelger dem, og leverer dem direkte gjennom fordøyelseskanalen til tarmen hvor de skal festes og vokse til modenhet.

Betydning

Hookworm infeksjon kan være et alvorlig problem for små barn, gravide og folk som er underernærte eller lider av en svekket immunsystem. Fordi hakeorm lever av vertens blod, en infeksjon fører ofte alvorlig blodtap, noe som resulterer i anemi og alvorlig underernæring. Enkeltpersoner, spesielt barn, med en hookworm infeksjon kan lider svakhet og større utviklingshemming.

Symptomer

Hakeorm symptomene kan variere avhengig av alvorlighetsgraden av infeksjonen. Mens enkelte vil utvikle et utslett på stedet der hookworm larver penetrert huden, kan folk med bare et lite antall av hookworms i deres system ikke oppleve noen symptomer i noen tid. Imidlertid, hvis infeksjonen fortsetter uforminsket styrke, den enkelte lider av diaré, redusert appetitt, alvorlig vekttap og anemi.

Behandling

Det er to medisiner som vanligvis foreskrevet for behandling av hookworm infeksjon hos mennesker; disse er albendazole og mebendazole. Begge er benzimidazoler, narkotika som fungerer ved å stoppe hookworm fra å fungere ordentlig internt. Hvis det infiserte individet lider av anemi, kan de også må ta jernsulfattabletter i minst tre måneder.