Digidexo.com

Middelaldrende menn og hjertesykdom

Middelaldrende menn ofte står overfor alvorlige helsemessige utfordringer med hjertesykdom og andre helserelaterte spørsmål. Hjertesykdom er en av de beste mordere av middelaldrende menn i USA og menn bør være klar over de medvirkende faktorer til å ha et hjerteinfarkt. Hvis en mann har en familiehistorie med hjertesykdom, er overvektig eller spiser et dårlig kosthold, han er høyere risiko for å få hjerteinfarkt eller hjertesykdom.

Slektstreet

Ifølge American Academy of Family Physicians, kan familiehistorie være en indikator på risiko for hjerteinfarkt eller hjertesykdom. Menn som har et familiemedlem som har blitt diagnostisert med hjertesykdom bør være spesielt ivrig om å opprettholde en sunn vekt og spise et hjerte-sunt kosthold. Hvis han har et familiemedlem - spesielt en mannlig familiemedlem - som døde av et hjerteinfarkt i midten alder, bør han være spesielt ivrig om å opprettholde sitt hjerte helse.

Vekt

En annen medvirkende årsak til hjertesykdom for middelaldrende menn er vekt. Ifølge RP Donohue, RD Abbott, DM Reed og K. Yano ved University of Massachusetts Medical Center, kan vekten være en betydelig risikofaktor for å ha eller utvikle hjertesykdom. Som en person gevinster vekt, må deres hjerte jobbe hardere og hardere for å pumpe blodet gjennom sirkulasjonssystemet. Dessuten kan blokkeringer utvikle seg i koronararterier som et resultat av overdreven fett eller kolesterol i blodet.

Diet

The American Academy of Family Physicians anbefaler at middelaldrende menn har en diett som er lav i fett, høy i fiber og rik på grønnsaker og frukt. Diett rik på rødt kjøtt spesielt og høyt sukker kan føre til fedme og diabetes. Når middelaldrende menn spiser et sunt kosthold i kombinasjon med å opprettholde en sunn vekt, betydelig reduserer risikoen for hjertesykdom. Dette kan være særlig hvis kosthold og mosjon er en del av en manns rutine lenge før de når midten alder.

Trening

Gruppen fra University of Massachusetts Medical Center fant ut at hvis menn deltok i sunn mat og mosjon, de positive fordelene med disse aktivitetene varte gjennom midten alder og utover. Trening hjelper bekjempe fedme, høyt blodtrykk og andre store helseproblemer. I tillegg har regelmessig mosjon vist seg å hjelpe med emosjonelle helseproblemer som depresjon og angst. Hvis menneskene har for vane å trene, disse fordelene videreføres i form av senket hjertefrekvens, senket blodtrykk og sterke bein.

Diabetes

Diabetes er en alvorlig helseproblem som ofte rammer menn i midten alder. Ifølge American Academy of Family Physicians, kan diabetes være en viktig medvirkende faktor til utvikling av hjertesykdom hos middelaldrende menn. Diabetes, spesielt type 2, er en sykdom som angriper hjerte, nyrer og andre viktige organer i kroppen. Opprettholde en sunn vekt, trene regelmessig og spise et sunt kosthold kan bidra til å unngå utvikling av type 2 diabetes.