Digidexo.com

Typer Nebulizers

Nebulizers brukes i behandling av luftveislidelser hvor medisiner må inhaleres. Disse maskinene er ikke lenger store maskiner bare tilgjengelige i sykehus og klinikker. Nebulizers er tilgjengelige i små bærbare versjoner for hjemmebruk og reise. I mange tilfeller er forstøver brukes i stedet for en tilmålt doseinhalator som det gir en bedre flyt av medisiner til noen pasienter.

Funksjon

En forstøveren er en enhet som administrerer medisiner i en tåke skjema til personer med astma eller luftveislidelser. En luftkompressor leverer trykket som er nødvendig for forstøveren til å transformere flytende medikament til en form som kan inhaleres gjennom munnen og nesen. Nebulizers er foreskrevet for å behandle små barn, personer med alvorlige tilfeller av astma, og folk som ikke klarer å inhalere en dosemåleinhalerer.

Jet Nebulizer

En stråleforstøver anvender komprimert luft for å danne dråper som blir presset i en jet bevegelse ut av anordningen, i likhet med en aerosol. Jet nebulizers brukes med medisiner som må inhaleres og den eneste typen forstøver som kan brukes med Pulmicort respules medisiner, som er narkotika partikler i en flytende suspensjon. Jet forstøvere er også kalt forstøvere, og blir ofte brukt i et sykehus.

Ultrasonic Nebulizer

Den ultrasoniske forstøver type ikke bruker komprimert luft; i stedet enheten opererer ut av lyd vibrasjoner. Lydbølger ved en høy frekvens er skapt av en krystall og omdanne det flytende medikament inn i en fin tåke som blir inhalert. Ultralydforstøvere er generelt for hjemmebruk og tilgjengelig i en bærbar stil.

Nebulizer Mask

En forstøvermunnstykker ansiktsmaske brukes på mennesker eller små barn som ikke er i stand til å holde enheten. Disse brukes til å garantere den riktige mengde av medikament blir administrert til pasienten. Det eneste alternativet for babyer og små barn er det ansiktsmaske. Bruk av munnbind vil ofte føre til resistens hos små barn som det er å avgrense og skremmende. Forsikre barnet om at behandlingen vil føle seg bedre, og etter flere behandlinger prosedyren ikke vil være så vanskelig å administrere.

Nebulizer Munnstykke

Munnen inhalator er plassert i pasientens munn og inhalert i langsomme, dype åndedrag. En metode som kalles 'slag etter "brukes noen ganger for små barn og babyer mens de sover. Denne metoden bruker munnen inhalator og lar tåken til å blåse ut mens barnet puster den inn uten å sette inn munnstykket i munnen. Dessverre, ikke et barn ikke puster nok medisiner gjennom slaget ved metoden, og det bør ikke brukes til behandling.