Digidexo.com

Tegn på nedsatt nyrefunksjon

26 millioner amerikanske voksne har kronisk nyresykdom, og globale tjenestemenn rapporterer sykdommen vokser til pandemi proporsjoner. Det har ført til nyresvikt --- behovet for transplantasjon eller dialyse --- blant mer enn 1 million mennesker over hele verden.

Grunnleggende

I mer enn to av tre tilfeller, kronisk nyresykdom et resultat av diabetes eller høyt blodtrykk. Personer som opplever disse spesielle forholdene bør være spesielt på vakt for tegn på nyre dysfunksjon. CKD er en langsom og ofte irreversible tap av nyre makt over tid, alt fra måneder til år, hvor ødelagte nyrer har en begrenset evne til å behandle avfall. Hver nyre oppsyn også andre viktige formål, herunder å regulere nivåer av kalsium, natrium, fosfor og kalium i blodet. De som lider av CKD lider som giftstoffer akkumuleres, kvalme og tretthet satt i, kroppen bloats og farlige komplikasjoner som høyt blodtrykk, anemi og nerveskader ofte resultere.

Symptomer

Folk flest ikke opplever noen alvorlige tegn på nedsatt nyrefunksjon før sykdommen har avansert. En trang til å urinere oftere, spesielt om natten, ofte er en tidlig indikasjon på et problem. Som normalt er kombinert med generelle problemer med å sove. Muscles kramper kan forårsake ubehag i kveld. Hovne føtter og ankler kunne indikere at nyrene har problemer med å kontrollere nivået av vann i kroppen, noe som fører til ødem. En distinkt hevelser rundt øynene, spesielt ved oppvåkning, kan også være grunn til bekymring.

Andre symptomer inkluderer tørr, kløende hud, mangel på konsentrasjon, tap av matlyst og generell tretthet. Det er vanlig som avfall og toksiner tette systemet, forurensende kroppen og stjele bort energi. Kortpustethet, svimmelhet, og kalde frysninger på en jevnlig basis er tegn på et potensielt problem. Andre symptomer inkluderer pust som lukter ammoniakk eller en metallisk smak i munnen.

Initial Diagnose

Ved tegn på nedsatt nyrefunksjon tyder etterforskning, vil blodprøver bli tatt og analysert for kreatinin, et avfallsprodukt som brukes av muskler og utvist nesten utelukkende av nyrene. "Nivået på disse avfallsstoffer i blodet øker som nyre filtrering avtar. Unormale resultater er vanligvis det første tegn på at nyresykdom er til stede,» heter det i American Association for Clinical Chemistry. "En urinprøve (urinanalyse) er også undersøkt og analysert som en del av rutinemessig screening. Dette settet med tester ser for indikatorer i nyre og urin sykdom som for eksempel røde blodceller, hvite blodceller og protein i urinen."

Høyrisikogrupper

Tegn på nyre dysfunksjon stede oftest hos personer med høyt blodtrykk, diabetes og en familiehistorie med nyresykdom. Frekvensen av CKD er også høyere blant enkelte grupper, inkludert indianere, afrikansk-amerikanere, Stillehavsøyene, latinamerikanere og pensjonister.

Hvordan redusere risikoen

The American Association of nyrepasienter antyder at følgende foreskrevet behandling planer for diabetes og høyt blodtrykk er avgjørende i staving av nyre dysfunksjon. Andre måter å redusere risikoen inkluderer å begrense inntak av over-the-counter smertestillende medikamenter og drikker mye vann. Redusere saltinntaket, utøve daglig og behandle urinveisinfeksjoner omgående.