Digidexo.com

Hva som forårsaker stress hos voksne?

Hva som forårsaker stress hos voksne?


Stress er en tilstand eller omstendighet som fører til fysiske og psykiske endringer i en person. Legemet, som svar på stress-situasjoner og frigir hormoner slik som kortison og adrenalin som en forsvarsmekanisme. Disse hormonene gjøre kroppen mer våken og klar. Når en person opplever kroniske stressfaktorer, hormoner bygge opp og ikke spre inn i blodstrømmen så raskt. Dette kan føre til symptomer som hodepine, høyt blodtrykk, spiseforstyrrelser og søvnløshet.

Mindre irriterende

Mange tenker på store arrangementer som stressfaktorer, men folk blir eksponert for dag-til-dag stressfaktorer i mindre porsjoner. Venter i kø i banken eller sitter i trafikken er stressors som fremkaller mindre til store fysiologiske responser. Daglige problemer, som en nabo klippe plenen klokken 6 på en lørdag eller rushing ut for å sette søppel bokser ut før lastebilen kommer, føre til at kroppen til å frigjøre adrenalin og forberede seg på flere irritanter.

Arbeid

Ifølge en 2004 undersøkelse fra American Psychological Association, 62 prosent av deltakerne sa arbeid spiller en betydelig rolle i det daglige stress. Alle føler noen form for stress på jobben. Dette er ofte ansporet av kontoret politikk, arbeidsmengde, bekymring over lønn og tidssensitive frister. Arbeidstakerne kompensasjon Årbok rapportert at innen 1995 nesten 50 prosent av arbeidstakerne kompensasjon krav var på grunn av stress på jobben. Ettersom økonomien og jobbmarkedet svinger, så gjør de stressnivået knyttet til jobbsikkerhet.

Familie

Familier takle stressfaktorer daglig, fra økonomiske bekymringer til å få barn til fotballtrening på gang. Ifølge en studie fra 2001 av National Center for Health Statistics, en femtedel av første ekteskap ender i løpet av fem år. Dette er fordi nygifte er coping med en rekke ulike stressfaktorer --- leve med noen, får vant til andres vaner og balansere arbeid og familie. En annen stor familie stressor er sykdom. Omsorg for en skrantende forelder eller familiemedlem, eller arbeider med alle typer helse problemet, fører enkelte stress samt belastning på hele familien.

Trauma

Traumer som alvorlige ulykker, død av en kjær og overgrep er alle medvirkende faktorer for stress hos voksne. Traumer som skjedde i barndommen er ofte fortsatt en stressor hos voksne og kan påvirke alle aspekter av en persons liv. Kronisk stress fra traumer, hvis venstre ubehandlet, kan føre til helseproblemer som hjertesykdommer, allergier, irritabel tarm syndrom og psykiske lidelser.