Digidexo.com

Definisjon av betablokker

Definisjon av betablokker


En beta blocker er et medikament som brukes til å behandle hjerteproblemer og høyt blodtrykk. Det fungerer ved å blokkere de skadelige effektene av stress hormoner adrenalin og noradrenalin på hjertet og ved å bremse pulsen.

Behandling

Betablokkere er foreskrevet for mange ulike hjerteproblemer. De brukes til å behandle høyt blodtrykk, uregelmessig hjerterytme, hjertesvikt og for å hindre en andre hjerteinfarkt hos personer som allerede har hatt en. De kan også bli brukt til å behandle migrene.

Generiske og merkenavn

Noen ofte foreskrevet betablokkere er atenolol (merkenavn Tenormin), metoprolol (Lopressor og Toprol XL) og propranolol (Inderal).

Betablokkere og Diabetes

Betablokkere kan skjule varselsignalene på lavt blodsukker. Når blodsukkeret er lavt, kan pulsen ikke øke på grunn av beta blocker.

Mulige bivirkninger

Siden betablokkere bremse pulsen, noen mennesker føler deg svimmel, ør eller andpusten. I de fleste tilfeller blir denne følelsen bort etter inntak av medisiner for et par dager. Snakk med legen din dersom du opplever bivirkninger.

Ring legen din

Hvis du har uforklarlig vektøkning, væskeansamling i hender eller føtter, har problemer med å puste eller har en puls tregere enn 50 slag per minutt, kontakt legen din med en gang.

Når skal ta betablokker

Betablokkere er vanligvis tatt en eller to ganger hver dag. Prøv å ta det på samme tid hver dag. Aldri ta en dobbel dose, selv om du gikk glipp av en tidligere en.