Digidexo.com

Tips om Forbedre Utholdenhet

Utholdenhet refererer til en følelse av energi, styrke og utholdenhet. Det er mer enn en følelse av mental årvåkenhet eller være fysisk i form --- er det kombinasjonen av begge. Med mindre du spiser et sunt kosthold, trene regelmessig og få nok søvn, vil kroppen bruke for mye tid å bruke energi på unødvendige måter.

Trening

Ifølge Mayo Clinic, en av de beste måtene å forbedre din utholdenhet er med aerobic øvelser som sykling, løping eller ta en klasse på ditt lokale treningsstudio. Begrunnelsen for dette er at når du er engasjert i kraftig mosjon, er du tvunget til å puste raskere og dypere, noe som øker mengden oksygen i blodet.

Samtidig slår hjertet raskere og maksimerer mengden av blod og oksygen leveres til musklene, hjerne, lunger og andre organer. Blodkar utvide seg, noe som gir enda mer oksygen til å sirkulere. Legemet kan raskere skylles systemet med uønsket avfall som karbondioksid og melkesyre. Mens alt dette skjer, hjernen frigjør endorfiner --- et kjemikalie som fungerer som en naturlig smertestillende i kroppen og gjør at du føler deg bra. Andre aktiviteter for å fremme utholdenhet er svømming, basketball, tennis og roing.

Diet

Mat og næringsstoffer er avgjørende for å bedre din utholdenhet. George Mateljan Foundation, en non-profit, mat-forskningsorganisasjon, understreker viktigheten av kosttilskudd proteiner, karbohydrater, fiber, sunt fett, vitaminer og mineraler for å maksimere energi og utholdenhet.

Noen av de viktigste næringsgruppene for å bedre blodsirkulasjonen og hjertesykdommer er mat rik på antioksidanter, B-kompleks vitaminer og omega-3 fettsyrer. Disse inkluderer grønnsaker, frukt, nøtter, frø og fet fisk som laks.

Forbruker protein vil støtte muskel vekst og vedlikehold. Og for å opprettholde din utholdenhet i løpet av dagen, vil elektrolytter erstatte sårt tiltrengte væsker, natrium og kalium som kroppen normalt spyler gjennom svette og svette.

Livsstil

I tillegg til et sunt kosthold og mosjon, er din utholdenhet påvirkes av når du spiser og hvor mye du sover. Det anbefales at du spiser et stort, men likevel sunn, frokost hver morgen. Det er like viktig å gi kroppen din mulighet til å fullt fordøye måltidet.

"Catch-up spise," eller gorging etter en treningsøkt eller flere timer etter å ha våknet opp, kan være følelsesmessig tilfredsstillende, men det hjelper ikke øke utholdenhet. Måltider som inneholder mye fett eller sukker ta lengre tid å fordøye, eller de sap utholdenhet, fordi energien blir frigjort fra systemet for raskt. Med andre ord, kroppen er tvunget til å jobbe hardere for å behandle matvarer med fett og sukker, sammenlignet med sunnere matvarer som grønnsaker og magert kjøtt som grillet kylling.

Sleep forbedrer utholdenhet ved å slippe tre viktige hormoner, ifølge Dr. Ben Kim, en naturlig helse-omsorg utøveren. Erytropoietin stimulerer produksjonen av røde blodlegemer, som leverer oksygen til de øvrige celler i kroppen. Veksthormoner fungerer ved å gjengi celler. Og små mengder testosteron øke energi.