Digidexo.com

Ernæringsmessige forskjellene mellom hermetisert laks, fersk laks og fryst laks

Ernæringsmessige forskjellene mellom hermetisert laks, fersk laks og fryst laks


Laks, enten hermetisert, fersk eller frosset, er en god kilde for viktige næringsstoffer, slik som omega-3 fettsyrer og vitaminer. Det kan være en viktig del av et sunt kosthold; men du bør følge retningslinjene forbruks utgitt av Environmental Protection Agency for å unngå å ta i for mange miljøgifter, for eksempel polyklorerte bifenyler, som kan finnes i oppdrettslaks.

Omega-3 fettsyrer

Fisk er en viktig kilde til omega-3 fettsyrer, som forbedrer minnefunksjon og bidrar til å forhindre noen helseproblemer, for eksempel hjertesykdommer og kreft. Laks er rik på disse fettsyrene, men hermetisk laks inneholder mer per porsjon enn andre typer. Den hermetisering prosessen fjerner vann fra fisken, konsentrering av fettsyrer. Ifølge Tufts School of Medicine Ernæring / Infeksjon Unit, en 4 oz. servering av hermetisert laks inneholder omtrent 2.2 gram omega-3 fettsyrer, mens samme parti av fersk eller frossen laks inneholder omtrent 1,7 gram. Imidlertid fettsyrene nedbrytes raskt i frossen laks, slik at fisk som er frosset i en lang periode vil ha lavere omega-3 innhold enn fersk fisk.

Vitaminer

Laks inneholder høyere nivåer av vitamin C enn gjøre appelsiner og sitroner. Fersk og frossen laks har tilsvarende nivåer. Hermetisering prosessen ødelegger noe av dette næringsstoffet; imidlertid mye av vitamin C som er tapt fra laksekjøtt forblir i væsken. Du kan gjenvinne det meste av vitamin C ved å bruke væsken i oppskrifter i stedet for å tappe den av. Etter hermetisering, nivåene av vitamin C være stabil over laksen holdbarhet.

Kalsium

Fersk og frossen laks har ikke spesielt høye nivåer av kalsium. Hermetisk laks, inneholder imidlertid bein som har blitt myknet ved de høye temperaturer på hermetikkprosessen. De kan spises, og de gir en betydelig mengde av kalsium.

Natrium

Hermetisert laks produsenter ofte legge salt til fisken før hermetisering å forbedre smaken. Dette fører til høye natrium nivåer i hermetisert laks som ikke finnes i fersk eller frossen laks. Du kan unngå den ekstra salt ved å kjøpe no-natrium økende hermetikk.

Bakterier og Spoilage

Hermetisert laks har lengre holdbarhet enn fersk eller frossen laks. Det er trygt å spise i minst seks år, men det kan være bra for så mange som 10 år, avhengig av forholdene der kan er lagret. De høye temperaturer på hermetikk ødelegge bakterier som forårsaker forringende, bevare fisken. Frossen laks kan oppbevares i ca seks måneder, eller opptil et år i ideelle grader. Fersk laks skal være nedkjølt umiddelbart og konsumeres i løpet av få dager etter kjøpet.