Digidexo.com

Hva er tegnene på Sickle Cell?

Hva er tegnene på Sickle Cell?


Sigdcelle er en type av anemi. Det er en arvelig sykdom. Sigdcelle skader kroppens røde blodceller, forårsaker dem til å bli stiv og formet som halvmåne måner. Dette kan føre til blokkering av blodstrømmen og oksygen. Ifølge National Institutes of Health, vil de fleste barn med sykdommen begynner å vise tegn etter at de er fire måneder gammel. Mens sigdcelleanemi har ingen kur, symptomene og komplikasjonene behandles.

Sigdcellekrise

En av de mer skjelnbare symptomer på sigdcelle er sigdcellekrise. Hver pasient vil variere med hensyn til hvor ofte de opplever en krise. Kriser er plutselige, store smerter episoder som oppstår med jevne mellomrom. Dette skjer når blodcellene blokkere sirkulasjonen gjennom blodårene som reiser til pasientens mage, ledd og bryst. Pasienter kan ha akutt eller kronisk smerte. Ifølge National Institutes of Health, kan en episode av akutt smerte være mild eller alvorlig, og kan vare i noen timer eller et par dager. Kronisk smerte kan være drenering og forstyrre daglige aktiviteter. Det kan vare i noen uker eller måneder. Hvis smertene fra en sigdcellekrise er svært alvorlig, kan pasienten kreve sykehusinnleggelse.

Andre symptomer

Sigdcelleanemi pasienter ofte opplever tretthet. Ifølge Medline Plus, kan de også legge merke til feber, blekhet, rask puls, skjelettsmerter, magesmerter, tungpustethet, brystsmerter, sterk tørste, dårlig syn, og hyppig vannlating. Ikke alle pasienter vil oppleve hver symptom. Alvorlighetsgraden av symptomene vil også variere basert på den enkelte.

Komplikasjoner

Sigdcelleanemi kan føre til andre medisinske komplikasjoner. Pasienter som er mer mottagelig for infeksjoner, slik som lungebetennelse. Dette er fordi sykdommen kan svekke milten, som hjelpemidler i warding av infeksjoner. Pasienter bør passe på å unngå kontakt med syke mennesker. Foreldre kan også legge merke til at barn med sigdcelle har forsinket vekst og pubertet. Dette skjer fordi røde blodceller hjelpe rette for vekst ved å bære næringsstoffer og oksygen. Sigdcelle skader disse blodceller. En annen komplikasjon av sigdcelle er hånd-fot-syndrom. Ifølge Mayo Clinic, kan foreldre legge merke til dette symptomet først i sine spedbarn. Dette syndromet fører til hovne hender og føtter, på grunn av sirkulasjonsproblemer.