Digidexo.com

Hva er Broken Heart Syndrome?

Hva er Broken Heart Syndrome?


Broken heart syndrome er en midlertidig helseproblem som ble nylig beskrevet i medisinsk litteratur. Det er nesten alltid forårsaket av en stressende hendelse, og lider kanskje tror de lider et hjerteinfarkt. Heldigvis er det en treatable tilstand.

Symptomer

Lider av knust hjerte syndrom ofte føler at de har et hjerteinfarkt - de kan oppleve brystsmerter eller kortpustethet. Imidlertid kan noen langvarig eller vedvarende brystsmerter signalisere en faktisk hjerteinfarkt, så lider bør alltid ta disse symptomene på alvor og se en lege.

Årsaker

Stressende hendelser, slik som død av en kjær, føre knust hjerte syndrom. Det antas at hormoner knyttet til stress eller ekstrem følelser skade hjertet, selv om leger ikke er helt sikker på hvordan dette skjer.

Risiko

Kjønn og alder er store risikofaktorer for broken heart syndrome. Studier har vist at så mange som 90 prosent av alle broken heart syndrome ofrene er kvinner, vanligvis over 50 år.

Komplikasjoner og behandling

Kun i sjeldne tilfeller er knust hjerte syndrom dødelig. Vanligvis kan lider komme i ca en uke. Det er ingen definert behandlingsregime for broken heart syndrome. Vanligvis er det behandlet som et hjerteinfarkt før det er en klar diagnose. Normalt er broken heart syndrome ofrene holdt på sykehuset for å bli frisk, og kan gis blodtrykk medisinering.

Forskjeller hjerteinfarkt

Knust hjerte syndrom skiller seg fra en faktisk hjerteinfarkt. Under sistnevnte, er en pasients arterier blokkert, enten av en blodpropp eller fet bygge opp på blodårene. De som lider av knust hjerte syndrom ikke har blokkerte arterier, men kan oppleve en redusert flyt av blod til hjertet.