Digidexo.com

Tethered Spinal Cord Syndrom

Tethered ryggmarg syndrom er forårsaket av vev vedlegg som begrenser bevegelse av ryggmargen. Syndromet er typisk til stede ved fødselen og vanligvis blir tydelig i løpet av barndommen, men noen ganger er ikke diagnostisert før i voksen alder. Det kan også begynne senere av forskjellige grunner.

Medfødt Årsak

Medfødt tjoret ryggmarg syndrom innebærer utilbørlig vekst i ryggmargen under fosterutviklingen. Det ofte er forbundet med spina bifida, en lidelse der ryggmargen ikke skille fra huden av ryggen.

Barndom Symptomer

Mange symptomer i barndommen kan peke på en tethered ryggmargen. De inkluderer rygg og ben smerter, leg svakhet eller nummenhet, beindeformiteter, skoliose, og dimples, misfarging av huden eller fet svulster på korsryggen.

Den syndrom hos voksne

Sjelden, er syndromet ikke diagnostisert før i voksen alder, når endringer i sensasjon og tap av tarm eller blære-kontroll begynner å skje. Også voksne kan utvikle tjoret ryggmarg fra arrdannelse etter skade eller operasjon.

Diagnose

Diagnostisering av tethered ryggmarg syndrom er laget av magnetisk resonans imaging (MRI), spinal røntgen, computertomografi (CT) scan eller ultralyd.

Behandling

Kirurgi er den vanlige behandlingen for både barn og voksne. Noen leger anbefaler tidlig kirurgi for å forhindre fremtidig forverring, mens andre foretrekker å vente hvis det ikke er noen betydelige symptomer.