Digidexo.com

Hvordan Antibiotika fungerer?

Når skal ta et antibiotikum

Antibiotika er kraftige stoffer, vanligvis laget av mikroorganismer, og brukes til å drepe bakterier og soppinfeksjoner som gjør oss syke. Mens de er gode å bruke når du har et øre eller bihulebetennelse, for eksempel, kan de ikke behandle en forkjølelse, influensa eller til og med de fleste sår hals, som alle er resultat av virus, ikke bakterier, og alle som vanligvis bli bedre bare ved å vente dem ut.

Hvordan ta et antibiotikum

Antibiotika kan være spesifikke for en type bakterier, eller de kan være bredspektret, angriper en rekke bakterier. Vanligvis vil legen din forskrive antibiotika som er mest sannsynlig være effektiv mot de spesifikke bakterier du kjemper. De fleste antibiotika kommer i pilleform, men noen kan være aktuell eller gis intravenøst ​​på et sykehus eller klinikk.

Det er viktig å nøyaktig følge instruksjonene for å ta antibiotika. I de fleste tilfeller - uansett hvor godt du føler deg - du må bruke hele resept for å drepe alle de uakseptable bakterier. Hvis du ikke gjør det, vil infeksjonen trolig tilbake; hver gang du gjør dette, du gjør det mye vanskeligere å bli kvitt den.

Ikke gi antibiotika medisin til noen andre, og ikke ta antibiotika foreskrevet for noen andre. De kan ikke fungere eller kan forårsake uønskede bivirkninger, og denne praksisen bidrar til det raskt voksende globale problemet med antibiotikaresistente bakterier.

Hva skjer når du tar en Antibiotika

Antibiotika generelt virker ved å hindre celleveggene av bakteriene fra fullt ut å utvikle dermed drepe organismen. Når nok dårlige bakteriene dør av, er kroppen i stand til å komme seg.

Noen mennesker er allergiske mot visse typer antibiotika, så si ifra til legen din dersom du mistenker at du kan være allergisk. Med det mangfoldet av antibiotika tilgjengelig i dag, kan et alternativ være tilgjengelig for deg.

De fleste antibiotika kutte ut noen helt gode og nyttige bakteriene sammen med de dårlige, forårsaker slike vanlige bivirkninger som kvalme, magekramper og diaré. Så det er viktig å spise et sunt godt balansert kosthold hvis du tar en antibiotika medisinering. Noen anbefaler å øke inntaket av probiotiske matvarer, for eksempel yoghurt, som oppfordrer utvikling av bakterier som er vennlig mot mennesker.

Når Ikke for å ta en antibiotika

Hvis du har en forkjølelse, influensa eller sår hals, vil antibiotika ikke hjelpe deg. Det er fordi disse forholdene er ofte forårsaket av et virus, ikke en bakterie. Antibiotika kan ikke drepe et virus, så det er ingen vits i å kaste bort tid og penger på å ta dem. Unntaket er for strep hals, så hvis du ikke er sikker, spør legen din for å teste for Streptokokker bakterier.

Holde hendene rene, får influensa vaksinasjoner og spise godt skal bidra til å begrense antall viral sykdommer du får. Ikke be om eller godta en resept på antibiotika bare for å føle at du er "å gjøre noe." Misbruk av antibiotika i verden har ført til stadig mer resistente bakteriestammer som det er færre og færre løsninger. Du kan bidra ved å ikke ta unødvendige antibiotika medisin!