Digidexo.com

Hvordan kombinere Foods for ernæring

Hvordan kombinere Foods for ernæring


Mange forskere og ernæringseksperter har studert hva slags mat er best å holde kroppen frisk og sterk. Maten guide pyramide ble utviklet som en guide for å hjelpe folk å ta gode, balanserte valg. Bruke mat guide pyramide du kan begynne å kombinere riktig mat for å gi kroppen din den næring den krever fra dag til dag. Les videre for å finne ut hvordan du kan kombinere mat for optimal ernæring.

Hvordan kombinere Foods for ernæring

Bruke Food Guide Pyramid å planlegge måltider

Opprett en matvaregruppe logg. Lag en tabell med fem kolonner: (1) måltid, (2) meieri, (3) kjøtt, (4) frukt / grønnsaker og (5) korn. I Meal kolonnen, opprette fem synkende rader: (1) Frokost, (2) lunsj, (3) snack, (4) middag og (5) total servings.Complete Total Porsjoner rad med følgende tall: 3, 2, 5 og 6. Disse tallene er de totale porsjoner du trenger i hver av kategoriene ovenfor. Merk: antall porsjoner du trenger i hver kategori avhenger av individuelle faktorer, blant annet alder, kjønn, metabolic rate og aktivitetsnivå. For eksempel vil en 15-år gammel gutt og en 70 år gammel kvinne har ulike serverings krav.

Tenk på hva du spiste i går og fylle ut feltene i tabellen. Du kan bli overrasket over å oppdage at du har konsumert mer enn anbefalt i en kategori og mindre i en annen. Bruk denne informasjonen til å gjøre en daglig mat plan. Husk at en porsjon er ikke nødvendigvis hva du spiser i én sitting. For eksempel en sandwich inneholder faktisk to porsjoner med korn (en porsjon per brødskive).

Lag en daglig diett. Her er et eksempel: Hvis du har egg og bacon til frokost, deretter din kjøtt krav er trolig nådd for dagen. Til lunsj, har en ostesmørbrød med et eple eller banan. Har grønnsakssuppe til middag med en liten salat, en rulle og et glass melk. Gulrøtter og stangselleri gjør en god matbit og teller i grønnsaks kategorien. Skiver frisk frukt med yoghurt eller granola lage en søt, sunn dessert.

Vær kreativ. Det er ingen ende på hvor mye av kombinasjoner du kan gjøre med din nye diagrammet. Plus, kan du være trygg på at du spiser måltider som er godt balansert og næringsrik.

Hint

  • Som vist i næringspyramiden, det er fem hovedtyper av mat som kroppen din trenger for å holde seg frisk: korn, frukt, grønnsaker, melkeprodukter, og kjøtt og bønner. Hver kategori krever en annen mengde porsjoner per dag. Meieriprodukter består av yoghurt, melk og ost. Kroppen din krever 2 til 3 porsjoner meieriprodukter mat per dag. Kjøtt inkluderer fjærfe, rødt kjøtt, bønner, fisk og egg. Du bør få 2 til 3 porsjoner av kjøtt per dag. De fleste mennesker ikke spiser nok frukt og grønnsaker; du trenger 2 til 4 porsjoner frukt og 3-5 tjenester av grønnsaker. Korn inneholder brød, pasta, ris og poteter. Du trenger 6 til 11 porsjoner hver dag.
  • Ikke prøv å forandre på alle dine matvaner i en dag. I stedet gjør en forbedring hver uke, slik at du får en følelse av prestasjon.