Digidexo.com

Hva er farene ved krom polynicotinate?

Hva er farene ved krom polynicotinate?


Chromium picolinate er et mineral som finnes i mange kosttilskudd og vekt-tap produkter. Selv krom picolinate regnes som trygt for folk flest, kan det være potensielt skadelig for personer med leversykdom, nyresykdom, diabetes, hypoglykemi, psykisk sykdom eller spesielle allergier. I tillegg kan det ikke være trygt for gravide eller ammende kvinner.

Free-Radical Cellular Damage

Men ennå ikke avgjørende, det er dokumentert at krom picolinate forårsaker frie radikaler skader på celler. Av denne grunn bør det unngås ved alle lider av cellerelaterte sykdommer eller en hvilken som helst tilstand som potensielt svekker kroppens immunsystem.

Diabetes og hypoglykemi

Fordi krom picolinate påvirker blodsukkernivå, kan folk som lider av diabetes eller hypoglykemi ønsker å unngå krom picolinate.

Psykiske lidelser

Likeledes kan krompikolinat endre utskillelse av hjernen kjemikalier. Av denne grunn bør folk med psykiske lidelser rådføre seg med lege før du tar krom picolinate. Selv for noen, er positiv krom effekt på hjernen kjemikalier, mens andre kan oppleve bivirkninger, avhengig av hvilken type psykisk lidelse og medisiner allerede foreskrevet.

Allergiske Reaksjoner

Chromium picolinate kan forårsake alvorlige allergiske reaksjoner hos personer som er allergiske mot skinn eller kromat, derav folk plaget med slike allergier bør ikke ta krom picolinate.

Graviditet og amming

Mens dagens anbefaling for gravide og ammende kvinner er 30 til 45mcg av krom per dag, påvirker på lang sikt av krom i høye doser er ennå ikke kjent.