Digidexo.com

Forbigående Benign smerter i brystveggen

Brystsmerter ofte bringer tankene til et hjerteinfarkt, og kan være skremmende. Men mens noen ganger skarp og moderat alvorlig, er ikke relatert til hjertet og oftest godartet forbigående (midlertidig) smerter i brystveggen. Stedman Medical Dictionary definerer godartet som "ingen fare for helsen." Det er flere kjente årsaker til tilstanden, og behandling avhenger av opprinnelsen av symptomene.

Costochondritis

MayoClinic.com rapporterer costochondritis som en vanlig årsak til godartet brystveggen smerte. Det stammer i costosternal leddene, leddene som blir med ribbeina til sternum eller brystbenet, og skyldes betennelse i brusken som finnes der. Symptomer på costochondritis inkluderer ømhet i området der ribbeina møtes sternum, smerte med dype åndedrag eller hoste og pustevansker på grunn av smertene. Leger kan ikke alltid angi årsaken costochondritis men skade, infeksjon eller fibromyalgi er noen mulige gjerningsmennene. Interessant, skjer det oftere hos kvinner enn menn ifølge MayoClinic.com, og spesielt hos pasienter over 40.

GERD og Esophageal Spasm

Ifølge ClevelandClinic.com, gastroøsofageal reflukssykdom (GERD) og esophageal spasmer er de hyppigste årsakene til ikke-kardiale brystsmerter. GERD oppstår når magesyre vaske tilbake i spiserøret og forårsaker halsbrann og smerte i brystet. Esophageal spasmer oppstår når musklene i nedre spiserør kontrakt. Spiserøret går fra halsen til magen bak brystbenet og så disse smertefulle sammentrekninger kan resultere i betydelig brystsmerter. Acid reflux og stress er to årsaker til disse spasmer.

Andre årsaker

Angst eller panikkanfall noen ganger føre til symptomer som etterligner et hjerteinfarkt, inkludert brystsmerter, pustebesvær og rikelig svette. Ifølge Georgetown University i Georgetown.edu, en annen sjelden årsak til ikke-kardiale brystveggen smerte er Tietze lidelse. Denne tilstanden fører til hevelse i brusken i de øverste ribbeina og resultater i brystsmerter som kan spre seg til armer og skuldre. Til tross for den truende følelsen av å spre brystsmerter, er imidlertid også Tietze godartet og vanligvis løser seg selv.

Behandling

Behandling varierer i henhold til tilstanden forårsaker godartet brystsmerter. MayoClinic.com anbefaler ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler som ibuprofen (Advil, Motrin) eller naproxen (Aleve) for costochondritis. Hvile, myk trening, muskelavslappende og varmere kan også lindre smerten. ClevelandClinic.com antyder behandle GERD med livsstilsendringer og / eller anti-reflux narkotika. Leger bruker medisiner som alprazolam å behandle angst eller panikkanfall, sammen med henvisninger for avslapningsterapi og psykoterapi. Fibromyalgi er en kompleks tilstand som ofte krever medisiner, trening og andre behandlingsformer. De med mer kronisk eller langvarig smerter i brystveggen kan også bli referert på høring til Smertebehandling spesialister som psykologer for biofeedback, fysioterapeuter og andre tilknyttet denne tverrfaglig tilnærming til smerte.

Advarsel

Brystsmerter kan indikere en svært alvorlig, selv livstruende medisinsk problem, spesielt hvis det er vedvarende eller forverres med tiden. Du bør se en lege hvis du opplever brystsmerter. Kun legen kan utelukke de mer alvorlige årsaker og diagnostisere deg med forbigående godartet brystveggen smerte.