Digidexo.com

Hemangioma Diagnose

En hemangionma (også kalt jordbær hemangioma) er en vanligvis ufarlig føflekk som vises som en rød lapp eller en knute av overflødige blodkar i huden. En hemangioma kan forstørre under en nyfødte første året og gradvis i det første tiåret av livet. I de fleste tilfeller vil en hemangioma ikke krever behandling.

Årsaker

Ifølge National Institute of Health, er hemangioma en unormal opphoping av blodkar i huden eller indre organer. Omtrent 30 prosent eksistere ved fødselen og resten utvikle seg i løpet av de første månedene av barndom.

Det er usikkert nøyaktig hva som forårsaker blodårene til å samle inn masse, men Mayo Clinic sier noen forskere mener det er en sammenheng mellom hemangiomer og spesifikke proteiner som produseres av morkaken under svangerskapet.

Typer

Flertallet av hemangiomer vises på ansikt og hals. En hemangioma kan være i det ytterste laget i huden (kapillær hemangioma) eller dypere i huden (kavernøse hemangioma), og noen ganger er de en kombinasjon av begge typer.

Diagnose

Legen vil diagnostisere hemangiomer ved å gjennomføre en fysisk undersøkelse. Selv diagnostisk testing er vanligvis ikke nødvendig, da dype eller kombinasjons lesjoner er tilstede en MR (bruker kraftige magneter og radiobølger til å ta bilder av kroppen) eller CT scan (bruker x-stråler for å lage cross-sectional bilder av kroppen) kan utføres.

Behandling

Overfladiske hemangiomer vanligvis ikke krever behandling. De vanligvis visne bort på egenhånd. Av og til laserbehandling (intense lysstråler til nøyaktig kuttet, brenne eller ødelegger vev) blir brukt til å eliminere samling av små fartøyer.

Cavernous hemangiomer som involverer øyelokket og blokk visjon er oftest behandlet med steroidinjeksjoner (Kortison) eller laser behandlinger. Noen leger bruker en comination av begge preparatene. Disse behandlingene raskt minske lesjoner der korrigere hindret visjon.

Prognose

I sjeldne tilfeller kan en sår utvikle seg i hemangiomer og kan forårsake smerter, blødning eller infeksjon. I omtrent halvparten av tilfellene av overfladisk hemangiomer fødselsmerke forsvinne etter alder 5. De aller fleste (90 prosent) er borte før fylte 10 år.

Ifølge American Osteopathic College of Dermatology fleste leger tror at små hemangiomer som er stillestående i naturen bør være alene, spesielt hvis de ikke er synlige på grunn av klær.