Digidexo.com

Hvordan måle blodsukker

Hvordan måle blodsukker


Alle i alle aldre kan utvikle diabetes type 1 eller type 2, det eneste unntaket er svangerskapsdiabetes, som forekommer bare hos gravide kvinner. Uansett hvilken type diabetes du har, holde et øye med blodsukkernivået er et must. Måle blodsukkeret ditt er ikke vanskelig, men til tider kan det svi og er en prosess som må læres for å opprettholde god blodsukkernivået.

Hvordan måle blodsukker

•  Spis et måltid. De fleste Hjemme glukose tester er gjort to timer etter et måltid. Dette bidrar til å identifisere hvilke matvarer eller drikker kan føre til at blodsukkeret til pigg. Du kan deretter eliminere de matvarer eller erstatte dem med mat som er bedre for kroppen din, sukker-messig. De fleste mennesker også teste etter faste, rett etter at du våkner opp om morgenen og før de spiser.

Kom deg ut skjermen. Hvis du har en splitter ny skjerm sørg for å lese instruksjonene nøye. Slå den på å sørge for at batteriene fungerer.

Ta en ny steril lansett og skyv den inn i spot gjort for lansetter i Lancet enheten. Noen enheter har to innstillinger, slik at du kan velge hvor dypt å stikke fingeren. Dette er fordi noen folks fingre er tøffere enn andre, og krever litt hardere trykk når stikning deres hud. Det anbefales å alltid bruke en ny lansett når måle blodsukkeret. Når det brukes flere ganger, blir The Lancet kjedelig og kan føre til unødvendige smerter når stikker deg selv.

Rengjør fingeren med alkohol. Velge hvilken finger du skal feste og tørk den av med en ny alkohol pad. Sterilisering holder sjansen for infeksjon ned. Du kan også bruke en bomullsdott eller et stykke toalettpapir og litt alkohol fra en flaske.

stikke fingeren med klargjort Lancet enheten. En dråpe blod bør umiddelbart komme til overflaten. Hvis den ikke gjør det, henge hånden ned og klem fingeren fra basen til spissen til mer blod kommer ut. Smør alltid litt av blodet på en ny strimmel.

Sett strimmel i glukose skjermen. Tiden det tar å bestemme blodsukkeret måling varierer fra glukose skjerm. Vent til den viser antall blodsukkermåling.

Hint

  • Noen glukose skjermer krever at du setter inn teststrimmelen inn i skjermen før smøre blod på teststrimmelen. Les skjermens instruksjoner for å se hvilken type du har.