Digidexo.com

bivirkninger lithium

Lithium Depresjon bivirkninger

Lithium Depresjon bivirkninger


Lithium er et av mange medisiner som brukes i behandling av depresjon. Og mens det kan være en effektiv behandling, er potensialet for bivirkninger høy. Inntil den rette doseringsmengde er funnet, kan pasienter opplever forandringer i sentralnervesystemets funksjon, samt nyrefunksjonen. Regelmessig blodnivå sjekker er nødvendig for å fastslå riktig dosering beløp.

Identifikasjon

Foreskrevet for å behandle manisk-depressiv lidelse, så vel som depresjon, kan litium gis i tablett, kapsel eller sirup skjemaet. Doseringsnivåene varierer avhengig av personens kropp kjemi. Den riktige mengden bestemmes av mengden av det stoff som finnes i blodet. Oppdage riktig dosering kan kreve en rekke justeringer. I gjennomsnitt, voksne trenger overalt 300-400 milligram tatt to til tre ganger om dagen.

Kjemisk Mechanism

Litiumkarbonat er den mest brukte formen av stoffet. Det har en kraftig kjemisk virkning på kroppen. Litium bærer en positiv ladning kjemisk ligner på elementene natrium eller kalium, med effekter som finner sted på det cellulære nivå. Kjemikalier som natrium, kalium og kalsium spiller viktige roller i cellefunksjon. Lithium samhandler med kjemikalier både i og utenfor cellen, med en direkte effekt på cellefunksjoner. Folk tar litium for depresjon vanligvis føle virkningene av stoffet innen en ukes tid, men sin fulle effekt ikke vises før to til tre uker senere.

Central Nervous System

Et område hvor litium s bivirkningene blir særlig kraftig er i kroppens sentralnervesystemet (CNS). Kjemikalier i CNS celler, kalt nevrotransmittere, fungere som budbringere som kommuniserer nerveimpulser i hele kroppen. Nevrotransmitter ubalanser er til stede i de som opplever symptomer på depresjon. Litium virker ved å forstyrre disse kjemiske reaksjoner for å skape en mer balansert kjemien inne i kroppen. Men inntil den rette dosen er funnet, bivirkninger som håndskjelvinger, endringer i hjertefrekvens, søvnforstyrrelser og svimmelhet kan forekomme.

Nyre Funksjon

Som litiums største virkning på cellefunksjons innvirkning natrium- og kaliumnivået i kroppen, er noen potensielle bivirkninger erfarne relatert til nyre prosesser. En tilstand som kalles nefrogen diabetes insipidus er en vanlig effekt som oppstår i så mange som 50 prosent av dem som begynner å bruke litium. Det er en tilstand der nyrene blir ute av stand til å spare vann. Symptomer på nefrogen diabetes insipidus er hyppig vannlating av utvannet, eller vannaktig urin, og drikker store mengder vann. Disse effektene er reversibel når en person slutter å ta litium, men de kan fortsette så lenge som ett år etterpå. Også av bekymring er mulige narkotika reaksjoner som kan oppstå når litium er tatt med andre medisiner. Anti-inflammatoriske legemidler som naproksen, ibuprofen og indomethicin kan interferere med nyre evne til å eliminere litium, som fører til forhøyede nivåer i blodet, og som resulterer bivirkninger.

Advarsel

Den farligste bivirkning av litiumbehandling er risikoen for blodtoksisitet. Symptomer på blod toksisitet inkluderer sløret tale, forvirring, koma, appetitt tap og trøtthet. Personer som er på stoffet krever regelmessige blod nivå kontroller for å sikre blodnivåene er ikke giftig. Finne riktig doseringsmengde krever blod nivåer for å måle på like under giftige nivå. Dette regnes som den terapeutiske doseringsmengde der litium er mest effektiv på å lindre depresjon symptomer. Som et resultat, er det ikke uvanlig for flere justeringer som må gjøres før den riktige doseringsmengde er funnet. Litium er interaksjoner på cellenivå kan også påvirke natrium nivåer, samt kroppens hydration behov. Eventuelle aktiviteter som tapper vann eller salt reserver, i kroppen kan føre til ytterligere bivirkninger. Riktig hydrering er viktig når du trener, eller i tilfeller der sykdom plasserer en belastning på kroppens hydration behov.

Lithium bivirkninger på graviditet

Lithium er et av de eldste reseptbelagte legemidler som brukes til å behandle psykiske lidelser, inkludert bipolar lidelse. Medikamentet kan også bli brukt til å behandle visse typer av hodepine. Sin innledende medisinske bruksområder ble startet i det nittende århundre da den ble brukt til å behandle gikt. Til tross for sine medisinske fordeler, kan det føre til noen alvorlige bivirkninger hos gravide kvinner.

Historie

Opprinnelig litium ble brukt til å behandle depressive og maniske episoder fordi de ble forbundet med høye nivåer av urinsyre i kroppen. Mens dette virket effektivt, ble til slutt dette antatt årsak til mental sykdom diskreditert. Senere studier viste definitivt at litium var effektiv på å behandle både mani og depresjon, noe som er uvanlig for reseptbelagte legemidler.

Hjertefeil

Når litium er tatt i løpet av første trimester av svangerskapet, er det en liten risiko for fosteret skal utvikle hjertefeil, herunder feil plassering av en av hjerteklaffene. Disse ventiler styrer strømmen av blod til og fra hjertet.

Struma

For kvinner som må bo på litium gjennom hele svangerskapet, er det risiko for å utvikle struma i andre og tredje trimester. Struma er et tegn på problemer med kvinnens thyroid funksjon.

Fødselsdepresjon

På grunn av risikoen for litium eksponering for ufødte barn, noen kvinner velger å bli avvent av litium. Etter fødselen av barnet, disse kvinnene har en økt risiko for å utvikle fødselsdepresjon.

Problemer conceiving

Kvinner ser ikke ut til å ha økt vanskelighetsgrad gravid hvis de er på litium. Imidlertid har minst én studie vist at hvis hennes partner tar litium, kan dette gjøre det vanskeligere for henne å bli gravid.

Negative bivirkninger av Lithium

Lithium, som er kjent under flere andre navn som Lithobid eller Eskalith, er et medikament som er foreskrevet for å behandle bipolar lidelse. Personer som er diagnostisert med bipolar lidelse kan være deprimert, og deretter sykle til en scene som kalles mani. Lengden av tid for at disse episoder vare er ikke kjent og avhenger av personen, så vel som graden av deres tilstand.

Fysiske bivirkninger

Folk som tar litium kan oppleve tørr munn, skjelving, vibrering eller muskelrykninger.

Effekter på Sleep

Litium kan øke en persons behov for søvn.

Effekter på Visjon

Tåkesyn er et rapportert bivirkning av å ta litium.

Effekter på Hair

Tynt hår og hårtap har blitt rapportert som en bivirkning av å ta denne medisinen.

Andre bivirkninger

Litium kan føre til diaré, oppkast, kvalme og vekttap.

Advarsel

Tar litium over en lengre periode kan forårsake litium toksisitet. Din helsepersonell vil overvåke litiumnivåer over tid ved å kjøre laboratorietester. Litium toksisitet kan føre til en forverring av bivirkningene av litium, men det er ikke en livstruende tilstand.

Alvorlige bivirkninger av Lithium

Litium er en resept bare anti-manisk middel som anvendes ved behandlingen av bipolar forstyrrelse. Det fungerer som en stemning stabilisator, forebygge ekstreme humørsvingninger og redusere hyppigheten og alvorlighetsgraden av mani. Det kan også forbedre depresjon hos pasienter med bipolar lidelse. Flere former for litium er tilgjengelig, inkludert vanlige kapsler, tabletter og sirup og vedvarende-release kapsler og tabletter.

Funksjon

Litium arbeider direkte i hjernen ved å stabilisere nivået av en nevrotransmitter som kalles glutamat. Selv om det er usikkert hvor glutamat nivåer påvirke humøret og bipolar lidelse, forblir litium den mest effektive behandlingen for den maniske fasen av tilstanden. Fordi litium virker direkte på hjernen, er noen bivirkninger forbundet med stoffet knyttet til hjernens funksjon; andre er et resultat av toksisitet forårsaket av medikamentets virkning på andre deler av kroppen.

Effekter

Litium kan forårsake en rekke bivirkninger, men de fleste synes nytte av stoffet oppveier bivirkningene det forårsaker. Gastrointestinale bivirkninger er vanlige, og inkluderer fordøyelsesbesvær, kvalme, diaré og flatulens. Redusert thyroideafunksjonen kan oppstå mens du tar litium. Dette kan føre til vektøkning, håravfall, depresjon, og svekkelse av hår og negler. De fleste bivirkningene kan minimeres ved dosejusteringer og endringer i kostholdet.

Betydning

Regelmessige blodprøver må utføres mens du tar litium, på grunn av risikoen for litiumtoksisitet. Symptomer på litiumtoksisitet ta beslag, utmattelse, driftsikkerhet, hallusinasjoner, synsforstyrrelser, kløe og tap av koordinasjon. Noen alvorlige bivirkninger kan forekomme selv om nivået av litium i blodet ikke er overdreven. Enhver forstyrrende eller særlig plagsom bivirkning skal umiddelbart rapporteres til legen din.

Betraktninger

Litium bør ikke tas av personer som har nedsatt nyrefunksjon, hjertesykdom eller som må være på en lav-natrium diett. Barn og gravide kvinner er spesielt utsatt for å oppleve alvorlige bivirkninger mens du tar denne medisinen. Lithium går over i morsmelk og kan skade en baby, så det bør ikke tas av ammende kvinner. Litium kan forårsake forskjellige bivirkninger hos eldre enn i andre grupper, så det må brukes med forsiktighet hos personer over 65 år gamle. Enkelte legemidler, inkludert diuretika, antipsykotika og astma medisiner kan gi alvorlige interaksjoner hvis tatt med litium.

Advarsel

Lithium overdose er alvorlig og kan raskt føre til multiorgansvikt og død. Symptomer på overdose inkluderer alvorlig diaré, kramper, tap av koordinasjon, svakhet, oppkast, tretthet og pustevansker. Oppkast og diaré redusere mengden av vann i kroppen, noe som ytterligere øker litiumnivåer og forverrer den innledende dosering. Søk nødstilfelle legehjelp hvis du, eller noen du kjenner, har tatt for mye litium.

Bipolar Bivirkninger av Lithium

Litium er stoffet med lengst historie for å behandle bipolar lidelse, og det er fortsatt et populært valg i dag. Noen mennesker som bruker litium erfaring ingen bivirkninger; Imidlertid, mange andre. Her er de vanligste bivirkningene ved behandling av bipolar lidelse med litium.

Tørst

Litium er et salt, så det kan øke tørst og følelser av tørr munn. Du kan behandle disse ved å drikke mer vann, tyggegummi eller suge hardt godteri.

Kvalme

Noen mennesker som tar litium kan legge merke mild kvalme. Hvis du har tatt litium for en stund uten kvalme, men kvalme vises senere, bør du oppsøke lege.

Vektøkning

Litium fører deg til å holde på vann, noe som kan føre til vektøkning, oppblåsthet og hevelse i anklene.

Tremor

Noen mennesker på litium kan oppleve en mild tremor, som kan behandles med lave doser av andre medisiner foreskrevet av legen din.

Overdose

Alvorlig kvalme, sløret tale eller overdreven skjelving eller wobbling er ikke vanlige bivirkninger av litium og kan tyde på en overdose. Konsulter lege hvis disse symptomene oppstår.

Nyreskader

Over tid, og spesielt ved høye doser, litium kan redusere nyrefunksjoner. Du bør ikke ta lithium hvis du har nyreproblemer, og en lege bør overvåke nyre funksjon mens du er på litium.

Bivirkninger av stoffet Lithium Carbonate

Fordi det er svært effektivt, er litiumkarbonat den mest vanlige medisiner foreskrevet for behandling av bipolar sykdom. National Alliance på psykiske lidelser (NAMI) rapporterer at litium er gunstig for 70 prosent til 80 prosent av personer med denne alvorlige psykiske lidelser. Litiumkarbonat er spesielt effektivt for å forhindre maniske svinger.

Vanlige bivirkninger

Første bivirkninger, som vanligvis taper seg etter noen uker, kan inkludere tap av matlyst, mild kvalme, mild diaré, svimmelhet, døsighet og hånd rystelser. Kvalme kan ofte unngås ved å ta litium med mat. Lithium noen ganger gjør psoriasis verre. Det kan øke antall hvite blodlegemer, og leger ofte foreskrive det for tilfeller av nøytropeni, et unormalt lavt antall hvite blodlegemer. Andre bivirkninger er vektøkning, hypotyreose og hudutslett.

Dehydrering

Vanlige bivirkninger inkluderer også økt vannlating og sterk tørste. Folk tar litiumkarbonat bør være sikker på å holde seg hydrert under fysisk aktivitet som forårsaker svetting. Drikker store mengder kaffe, te, cola eller andre koffeinholdige drikker er ikke anbefalt fordi koffein fører også til økt vannlating. Folk tar litium bør ikke ta diuretika.

Toksisitet

Folk tar litiumkarbonat trenger regelmessige blodprøver. Stoffet kan bygge opp i blodet, og dosen bør deretter senkes. Bivirkninger vanligvis forekommer oftere og er mer alvorlig med høyere doser av litium. Symptomer forbundet med for høy dosering inkludere mer alvorlig diaré, oppkast, uvanlig tretthet, ustøhet, gangvansker og muskelsvakhet. Alle litium bivirkninger tendens til å være mer alvorlig hos eldre mennesker, som er generelt mer følsomme for stoffet.

Graviditet, babyer og barn

Fordi stoffet forårsaker skade ufødte barn, gravide og kvinner som kan bli gravide bør ikke ta litium. Kvinner også bør ikke amme mens du tar litium fordi det skilles ut i morsmelk. Litium kan også forårsake svake bein hos barn som tar medisiner.

Legemiddelinteraksjoner

Litium forstyrrer eller samhandler med en rekke legemidler. Disse inkluderer visse blodtrykket medisiner, amfetamin, antidepressiva og antipsykotiske legemidler, insulin, metronidazol, ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler som ibuprofen, tetracyklin antibiotika og mange andre. Alkoholholdige drikkevarer kan øke effekten av litium.

Bivirkninger av Lithium: nyrer

Litium har vært en standby medisiner for bipolar lidelse i flere tiår. Litium salter er giftig for nyrene, forårsaker flere ulike syndromer, inkludert akutt nyresvikt, noe som er svært dødelig, og stort sett irreversible hos pasienter selv ved innleggelse på sykehus. Andre litium lidelser kan behandles, forlenge pasientenes liv. De fleste andre syndromer er relatert til nyresvikt hos en eller annen måte, den eneste forskjellen er salt interaksjon med nyrene.

Akutt nyresvikt

Akutt nyresvikt oppstår med høye doser av litium eller litiumforgiftning. I dette eksempel er de litiumsalter i nyrene føre til rask urinering og hydrering, siden saltene forårsaker nyre for å være ute av stand til å holde vann lenger. I dette tilfellet, akutt nyresvikt dør vanligvis i løpet av 8 dager fra utbruddet, mens med kronisk litium-bruk, taper langsomt nyrefunksjonen, men pasientene har en høyere overlevelse.

NDI

Kronisk bruk av Litium kan føre nefrogen diabetes insipidus, eller NDI, en tilstand der nyrene ikke klarer å "spare vann." Hovedsymptomene er excreting store mengder fortynnet urin kalles polyuri og drikker store mengder vann, eller polydipsi, å gjøre opp for urinen blir raskt skilles ut fra nyrene. Alvorlig dehydrering trer i kraft når pasienten ikke kan drikke nok vann til å gjøre opp for vann og urin skilles ut via nyrene. I noen tilfeller, blir blodplasma for høyt som følge av hydratisering. Hvis denne komplikasjonen går og kommer i raske sykluser eller blir en kronisk tilstand, kan permanent hjerneskade oppstår.

RTA

RTA, eller renal tubulær acidose, kan være en komplikasjon ved kronisk litium bruk. Dette skjer når nyrene ikke klarer å skille ut syrer i urin, slik at blodet blir for surt. Hvis dette blir en kronisk tilstand, så raske komplikasjoner kan oppstå som nyrestein, veksthemming, kronisk nyresykdom, skjelettsykdommer og til og med muligens total nyresvikt.

Nefrotisk syndrom

Nefrotisk syndrom er også en annen komplikasjon av lang tids bruk av litium. Syndromet har funksjoner som lave nivåer av protein i blodet, høye nivåer av protein vedtatt i urinen kalles proteinuri og hevelse, spesielt i øynene, føtter og hender. Kolesterol kan også bli høyere.

Konklusjon

Psykiske pasienter bør være oppmerksomme på kroppslige virkningene av deres medisin og ikke bare kognitive effekter. Nyresvikt generelt synes å ha en høy forekomst i litiumbehandling. Imidlertid kan lithium positive track record med bipolar lidelse ikke kan overses. Vær forsiktig når du bruker litium og kontakte legen din umiddelbart hvis du opplever noen komplikasjoner.

Lithium medisiner bivirkninger

Litium er en gammel standby legemiddel som brukes fremtredende i behandling av bipolare manier. Det er et antipsykotisk, og som en bærer mange risikoer med den. Den har noen vanlige ubehagelige bivirkninger fordi det er en eldre medisin, men pasienter finner de er midlertidige eller vokse vant til dem og fortsette å bruke medisin på grunn av den gunstige utfallet av behandlingen. Det er noen bivirkninger - inkludert en som er dødelig.

Vanlige bivirkninger

De vanligste bivirkningene av litium er milde til moderate skjelvinger i hendene, tørst, midlertidig kvalme og generell kroppslig ubehag, for eksempel mulige smerter, smerter og muskelstivhet.

Alvorlige bivirkninger

Alvorlige bivirkninger av litium er mange og krever medisinsk hjelp. De inkluderer uskarpt syn, forvirring, tretthet, vektøkning, besvimelse episoder, inkontinens, alvorlig tørste, alvorlig eller redusert vannlating, tap av bevissthet, tap av koordinasjonsevne, ufrivillige rykninger eller muskelbevegelser eller rigor (tegn på Tardive Dyskenisia), hodepine, øresus lyd i ørene, langsom eller uregelmessig hjerterytme, håndledd og ankel hevelse og uklar tale.

Allergiske Reaksjoner

Allergiske reaksjoner på litium krever øyeblikkelig legehjelp. De allergiske bivirkninger er elveblest, utslett, problemer med å puste, tetthet i brystet og hevelse i munn, lepper, ansikt eller tunge.

MNS og TD

Malignt neuroleptisk syndrom og Tardive Dyskenisia kan utløses av antipsykotiske medisiner. Neuroleptisk malignt syndrom kjennetegnes ved feber, svette, svingninger i blodtrykk, muskelstivhet og autonom dysfunksjon. Med tiden symptomene forverres og død oppstår hvis den ikke behandles. Tardive Dyskenisia er ikke dødelig, men det er svært smertefullt og krever behandling før det vil stoppe. Tardive Dyskenisia er repeterende, ekstremt smertefulle muskelbevegelser i ansiktet og kroppen, for eksempel leppe pucke, grimaser, tunge fremspring, tygge bevegelser, finger bevegelse, rask blinking, arm og overkropp spasmer, benbevegelser og lignende repeterende og formålsløse bevegelser. Igjen, disse bevegelsene vanligvis ikke slutte på egen hånd uten medisinsk intervensjon.

Konklusjon

Vær klar over effekten av antipsykotiske medisiner, og sørg for å være årvåken i vokter deg selv eller andre mot utbruddet av alvorlige eller smertefulle ugunstige forhold. Søke behandling umiddelbart hvis noe er galt.

Slik unngår du at Lithium bivirkninger

Litium kan være en vanskelig stoff å holde på grunn av dets bivirkninger og potensielle toksisitet. Det er et meget effektivt medikament for noen pasienter,
men hver pasient må være forsiktig når du bruker narkotika. Terapeutisk nivå for litium er svært nær sin giftig nivå.

Bruksanvisning

•  Først, sørg for at du går og ha regelmessige blodnivåer. Din
Legen vil kunne avgjøre om nivået er for høyt eller for
lav.

To andre, drikke rikelig med væske spesielt når engasjert i trening eller
Når i varmen. Sørg også for å ikke redusere saltinntaket. En lav salt diett kan føre til litium toksisitet.

Tredje, aldri ta mer enn foreskrevet dose. Aldri dobbelt opp når
du går glipp av en dose.

Fjerde, være oppmerksom på når dine nivåer kan være å få for høyt og hvile.

Til slutt, er den beste måten å unngå litium bivirkninger til å følge disse
trinn og også følge legens anvisninger.

Tips og advarsler

  • Alltid se en lege hvis du opplever bivirkninger.

Lithium & Impotens

Lithium & Impotens


Litium er et anti-psykotisk, stemningsstabiliserende stoff for det meste brukt i behandlingen av bipolar lidelse (manisk depresjon). Når du er foreskrevet litium for behandling med bipolar lidelse, er dens viktigste bruk for å redusere maniske episoder, både på kort og lang sikt. Du kan også være foreskrevet litium for andre former for depresjon i tillegg. Litium har en lang liste med bivirkninger, som varierer avhengig av din helse og alvorlighetsgraden av din tilstand. Impotens er et børsnotert bivirkning du kan få fra å ta litium.

Historie

Lithium ble utviklet først som en medisinsk behandling for gikt, og i slutten av det 19. århundre ble først brukt som behandling for mani. Lithium ble forlatt mot århundreskiftet for medisinsk bruk, men bruk begynte igjen i midten av det 20. århundre. I løpet av begynnelsen av det 20. århundre, litium var en ingrediens i 7-Up og markedsføres som en bakrus kur, men ble fjernet som en ingrediens i 1950.

Funksjon av Lithium

Litium påvirker sentralnervesystemet (CNS) og reagerer med nevrotransmittere og reseptorer. Det øker syntesen av serotonin, og reduserer utslipp av noradrenalin (stresshormonet). Du kan ikke føle effekten av litium i opptil en måned når du begynner behandlingen, så ofte du kan være foreskrevet andre anti-psykotiske medisiner sammen.

Impotens

Impotens, eller erektil dysfunksjon, er en seksuell tilstand der du sliter med å få eller opprettholde en ereksjon. Dine penis vil vokse oppreist når du er seksuelt opphisset som blod inn og forblir i penis. Men hvis du har erektil dysfunksjon, seksuell opphisselse vil ikke føre til at blodet til innreise og opphold i penis. Du kan utvikle erektil dysfunksjon oftest gjennom psykologiske problemer, selv om det er fysiske årsaker som hjerte-og karsykdommer, hormonelle insufficiencies, nevrologiske problemer og bivirkninger av legemidler.

Lithium & Impotens

Bivirkninger av litium kan omfatte skjelvinger, berørte smak, vektøkning og kvalme, så vel som impotens. Mens impotens er ikke en vanlig bivirkning, hvis du har det er det mulige behandlinger. En 1989 studie publisert i "Progress in Neuro-Psykofarmakologisk og Biological Psychiatry" på effekten av apomorfin viser at "Lithium ... ikke hindrer Apo-indusert ereksjon. Dette gir ytterligere støtte indikerer at Apo induserer ereksjon ved en effekt på D2-reseptorer . "

Bekjempelse Lithium Impotens

Samt apomorfin, kan du også bruke andre metoder for å bekjempe impotens forårsaket av Lithium. Du kan bruke Ereksjonsproblemer medisiner som Viagra eller urte-ekvivalenter. Hvis impotens forårsaket av litium forårsaker du bekymring, søke råd fra legen din. Impotens er avhengig av din personlige tilstand, slik at ikke alle behandlinger kan være egnet for deg.

Hva er årsakene til Lithium Diaré?

Hva er årsakene til Lithium Diaré?


Litiumkarbonat er ofte foreskrevet for å stabilisere stemninger i bipolare pasienter. Doseringen ligger i det minste delvis bestemmes av pasientens vekt, selv om leger ofte fore en startdose på ca 300 mg to ganger daglig. Men noen ganger medisiner kan produsere diaré.

Interaksjon med andre medisiner

Hvis du tar kalsiumkanalblokkere (slik som Cleviprex eller Isophin) på samme tid du tar litium, kan du utvikle tegn på nevrotoksisitet. Disse inkluderer kvalme, oppkast og diaré.

Stoppe Lithium Plutselig

Pasienter som har blitt tatt litium, men plutselig slutte å gjøre det kan få diaré, samt andre effekter, som for eksempel kvalme, spenning og hjertebank.

Litiumkonsentrasjon

Skulle du ha en høy konsentrasjon av litium i kroppen din, kan du oppleve alvorlig kvalme og diaré, svimmelhet og enda en arytmisk hjerterytme. Disse symptomene kan vare i flere dager.

Litiumtoksisitet

I tilfelle at du tar mer litium enn det som er foreskrevet, kan medisinen bli giftig. Dette kan skje når en overdoser på pillene, eller til og med når en pasient bare legger en del av en pille til den vanlige foreskrevne dosering over tid (kronisk toksisitet). Blant de bivirkninger av denne er diaré, noe som kan føre til dehydrering.

Betraktninger

For å utlede maksimal nytte av litiumdosen, bør du ta en blodprøve utført av legen din på en jevnlig basis. Dette vil også hjelpe deg å unngå mange av de bivirkninger av legemidlet, inkludert diaré.

Hvordan å miste vekt på Lithium

Vektøkning er en problematisk bivirkning for mange pasienter som tar litium. Dessverre er det uklart hvorfor dette er. En teori er at Lithium endrer det endokrine systemet, noe som resulterer i en lavere metabolic rate. Dette fører til at kroppen til å brenne færre kalorier enn når den er på et normalt nivå. En annen teori er at Lithium arbeider for å heve serotoninnivået i hjernen, noe som øker appetitten. Omtrent 75% av folk som tar Lithium vil oppleve bivirkninger. For å forstå at vektøkning er en mulighet, og for å lage en plan handling på forhånd er den beste måten for å opprettholde en sunn vekt mens man tar litium.

Hvordan å miste vekt på Lithium

•  Diskuter bekymringer om vektøkning med forskrivning lege. Litium tendens til å forårsake vektøkning ved høyere doser. Arbeid med legen for å ta den laveste dosen mulig. Lær hans erfaring med stoffet og om ikke vektøkning har vært vanlig blant pasienter han har behandlet.

Legg fargerike frisk frukt, grønnsaker og magre proteiner til daglige måltider. På samme tid, redusere enkle karbohydrater og sukker. Det er likevel viktig å konsumere karbohydrater for fiber og korn; sørge for at de er hele hvete karbohydrater.

Start opptaket av mat og kalorier forbrukes hver dag. Dette kan virke skremmende i starten, men det er en fin måte å se trender og hvor overflødige kalorier kan bli kuttet. Det finnes flere metoder for å opptak kalorier. Noen foretrekker en enkel penn og notis tilnærming. Det du listen maten, mengden spist og kalorier forbrukes. En brukervennlig nettside for dette er Spark People. Det finnes verktøy for å sette kalori mål, innspill daglige matinntak og rekord øvelse for dagen. Kalori informasjon er inkludert i deres database.

Kom deg ut der og begynne å bevege seg. Ikke bare er trening en viktig komponent i helse og vekttap, det er også en naturlig stemning booster. En kombinasjon av cardio trening og styrketrening er gunstig for å miste og opprettholde vekten. En begynnelse øvelse plan kan omfatte cardio trening, for eksempel å gå eller løpe 3 til 4 dager per uke i 45 minutter om gangen. Full-kroppsvekt trening bør gjøres 1 til 2 dager pr uke på et minimum. Lag en plan og holde en konsekvent tidsplan for best resultat.

Hint

  • Konsumere minst åtte glass vann per dag. Dette vil redusere oppblåsthet og dempe sult.
  • Det er viktig å forstå at for å holde vekten eller gå ned i vekt mens du tar Lithium, vil store endringer i livsstil må gjøres i form av kosthold og mosjon. Dette kan være vanskelig i begynnelsen. Når nye vaner dannes, men det vil være lettere og du vil få mye oppmerksomhet.
  • Ikke slutte å bruke Lithium eller endre dosen uten legens godkjennelse.

Lithium behandling for alvorlig angst

Lithium behandling for bipolar lidelse, eller manisk depresjon, kronisk depresjon og schizofreni har vært ansett som effektive i varierende grad siden det dukket opp som en medisin. Hvordan litium faktisk fungerer er ukjent, men det antas at det hjelper disse mentale lidelser ved å stimulere hjernens kjemi aktivitet, ifølge RxList.com. Litium er også ansett som en effektiv angst medisinering.

Fakta

Litium er et naturlig forekommende mineral som finnes i steiner, vann, planter og dyr. Den brukes som en medisin i form av et litiumsalt som kalles litiumkarbonat eller litium-citrat, som vanligvis tas oralt, i henhold til AnxietyHelp.org.

Farmasøytiske selskaper som distribuerer litium plassere sine egne kommersielle navn på pakken, slik som Cibalith, Lithane eller Lithobid. Det regnes som en av de mektigste humør lidelse medisiner tilgjengelig.

Effektivitet

I tillegg til dens effektivitet som en behandling for manisk depresjon og mani, har mer enn to tiår med forskning vist at litium er vellykket i å redusere forekomsten av ny depresjon hos personer med tilbakevendende unipolar lidelse og i behandling av en rekke stemningslidelser inkludert alvorlig angst , i henhold til AnxietyHelp.org.

Noen pasienter er raske til å reagere positivt etter behandlingsstart, mens andre ser symptomer sakte visne og deretter forsvinner. Dessverre har noen pasienter ikke svare på litium. Det er anslått at en av 10 pasienter med bipolar lidelse, for eksempel, vil ikke få bedre som følge av litium. Siden det er ingen klare bevis for nøyaktig hvordan litium arbeider for å forebygge eller kurere ulike lidelser, er det ingen måte å avgjøre hvem som skal dra nytte av det, og som ikke vil. Vanligvis leger gi substans til pasienter som er sannsynlig å oppleve en annen mental episode i fremtiden, og som allerede har opplevd to eller tre i det siste.

Historie

En australsk lege ved navn John Cade introdusert litium i 1949, ifølge AnxietyHelp.org. Cade sa at litiumkarbonat kunne brukes i psykiatriske sirkler for å behandle manisk oppførsel. Samtidig hadde litium blitt introdusert som en salt erstatning for hjertepasienter, men døden av fire pasienter fra overdreven bruk av litium forårsaket den medisinske profesjon å skygge unna litium utvikling før det gjenoppsto i 1960.

Kliniske studier førte til den endelige godkjenningen av litium for mani behandling fra det amerikanske Food and Drug Administration i 1970 og i 1974 FDA godkjente det som en forebyggende behandling for manisk depresjon.

Side Effects

Mulige bivirkninger av å ta litium inkluderer kvalme, diaré, svimmelhet og tretthet, samt en generell omtumlet følelse. Skjelvinger og hyppig vannlating kan også føre med langvarig bruk, som kan vektøkning på grunn av væskeretensjon. Akne, psoriasis og andre hudproblemer kan også bli verre når du tar litium, ifølge RxList.com.

Neulastin bivirkninger

Neulasta er varenavn pegfilgrastims, et stoff markedsføres av Amgen og noen ganger foreskrevet for kreftpasienter mens gjennomgår kjemoterapi, og er utformet for å hjelpe i forebygging av smitte som følge av nøytropeni. Sterk kjemoterapi kan drepe infeksjonsbekjempende midler innenfor det normale menneskelige immunsystemet som kalles nøytrofile, som resulterer i nøytropeni. Dette fører til en økt forekomst av infeksjon. Neulasta arbeider for å øke produksjonen av nøytrofile celler i kroppen. Bivirkninger fra bruk av Neulasta variere fra mild til svært alvorlig.

Vanlige bivirkninger

De vanligste bivirkninger ved bruk av Neulasta er en dyp smerte i bein. Dette er vanligvis ikke alvorlig og smerten kan bli løst ved hjelp av en typisk, over-the-counter non-aspirin smertestillende som for eksempel paracetamol. Ifølge produsentene av stoffet, dette skjer i litt over 30% av tilfellene der pasienter brukte Neulasta. Andre vanlige bivirkninger er muskelsmerter, hodepine og leddsmerter. Mindre vanlig, men fortsatt til stede er hevelse eller væskeansamlinger i ankler og føtter, og forstoppelse.

Noen bivirkninger som oppstod i forbindelse med kjemoterapi inkluderer håravfall, diaré og feber, men det er ikke klart om dette var et resultat av kjemoterapi selv, eller administrasjon av Neulasta.

Alvorlige bivirkninger

Neulasta studier har rapportert flere svært alvorlige bivirkninger. De er svært sjeldne, men forekommer i studiene, og bør vurderes før du tar Neulasta.

Kanskje den farligste er en forstørret eller sprukket milt, som vanligvis presenterer som abdominal som er noen ganger ledsaget av skuldersmerter. En sprukket milt er en ekstremt farlig situasjon, og vil resultere i døden hvis den ikke behandles umiddelbart. En annen alvorlig bivirkning rapportert i studiene er en tilstand som kalles akutt lungesviktsyndrom (ARDS), hvor en opphoping av væske oppstår i lungeblærene i lungene, noe som resulterer i ikke nok oksygen inn i blodet mens du puster. Symptomer på ARDS inkluderer kortpustethet, rask, grunne pust, og lavt blodtrykk.

Allergiske Reaksjoner

Allergiske reaksjoner på Neulasta er ikke veldig vanlig, men kan forekomme, og spenner fra svært mild til svært alvorlig. Symptomer på en allergisk reaksjon inkluderer elveblest, tungpustethet, pustevansker, og lokalisert hevelse rundt munnen og øynene. De fleste allergiske reaksjoner i studier oppsto ved injeksjon av stoffet, selv om mer alvorlige reaksjoner som anafylaksi kan ta flere dager til fullt manifest. Som med alle alvorlig allergisk reaksjon, bør pasienten straks kontakte sin lege og få til et sykehus umiddelbart.

Situasjons bivirkninger

Neulasta ble aldri testet for bruk med gravide eller ammende kvinner, og det er ikke kjent hvilke bivirkninger kan oppstå som følge av svangerskapet, selv om det har ført til uheldige bivirkninger hos kaninstudier. Det er mulig at noe av stoffet kan krysse placentabarrieren i fosteret. Det er ukjent om Neulasta kan komme inn i human morsmelk.

Hos pasienter med sigdcelleanemi, alvorlige flareups av tilstanden, noen ganger fører til døden, kan oppstå som en bivirkning av å ta Neulasta. Som et resultat, er det ikke anbefalt at Neulasta forskrives til pasienter med sigdcelleanemi.

Hvis pasienten tar Lithium, det er en sjanse det kan øke forekomsten og intensiteten av bivirkninger, og legen bør informeres om alle rusmidler, vitaminer og kosttilskudd som blir tatt før administrering av Neulasta.

Neulasta hos barn

Amgen, skaperne av Neulasta, oppgir at Neulasta bør ikke gis til spedbarn, barn eller ungdom med en kroppsvekt på under 10 pounds (45kg), som effektiviteten av narkotika samt utbredelsen og alvorlighetsgraden av bivirkninger var ikke testet n FDA-godkjenning studier og forsøk. Men ifølge en 2007 studie fra Frankrike, Neulasta ble godt mottatt av barn som gjennomgår kjemoterapi for kreft, og var "trygt og godt tolerert" av de barna som deltar i forsøket.

Bivirkninger av eksponering for litium ioner

Bivirkninger av eksponering for litium ioner


Lithium-ioner er brukt i behandling av manisk depresjon ved bipolar lidelse, de fleste ofte under merkenavn som Eskalith, Lithobid, Lithonate eller Lithotabs. Når den brukes som anvist av lege, litium forårsaker noen bivirkninger; Imidlertid, når det tas ved høyere konsentrasjoner, har det vært kjent for å ha uønskede effekter på nesten alle systemer i kroppen.

Nevrologiske bivirkninger

Den mest vanlige bivirkning av litium eksponering til nervesystemet er skjelvinger av hånden eller på andre deler av kroppen. Andre bivirkninger kan være svimmelhet, vertigo, bevisstløshet, koma, tanker sløves, søvnvansker, kramper, inkontinens, forverring av organisk hjernesyndrom, slapphet, muskelsvakhet, hodepine, og bevegelsesforstyrrelser som ataksi, dysartri, og hyperrefleksi.

Urin system bivirkninger

Litium er kjent for å påvirke nyrene; faktisk så mange som 50 prosent av pasienter som gjennomgår litium behandlinger lider nyre-relaterte bivirkninger som nefrogen diabetes insipidus, en form for diabetes som kjennetegnes av overdreven vannlating og ekstrem tørste på grunn av dehydrering.

Kardiovaskulære bivirkninger

Rapporterte bivirkninger i det kardiovaskulære systemet inkluderer hjertearytmi, hypotensjon, perifer sirkulatorisk kollaps, og endringer i EKG mønstre. En litium pasient ble rapportert å ha interstitiell myokarditt, en inflammatorisk sykdom i hjertemuskelen.

Gastrointestinale bivirkninger

Lithium eksponeringen har vært kjent for å forårsake kvalme, oppkast, magesmerter, diaré, anoreksi, og tørr munn.

Endokrine systemet bivirkninger

Lithium påvirker skjoldbruskkjertelen på forskjellige måter; den vanligste effekten er økt produksjon av thyotropin, noe som ofte resulterer i struma. Struma forekommer i så mange som fem prosent av litium pasienter.

Diverse bivirkninger

Andre bivirkninger fra litium eksponering omfatter hudlidelser som utslett, psoriasis, hårtap, sår, kviser, overfølsomhet, en redusert sædkvalitet, tap eller gevinst i vekt, metallisk smak i munnen, og feber.

Bivirkninger av Flagyl doxy Kjemoterapi

Flagyl Doksycyklin er antibiotisk blanding av Flagyl også kjent som metronidazol og doksycyklin som brukes i forebygging av bakterieinfeksjoner under kjemoterapi. Flagyl beskytter mot bakterier som krever mindre oksygen for å leve og doxycyclene kan behandle en rekke infeksjoner inkludert lungebetennelse og anthrax. Mens begge anvendes i forebygging og behandling av infeksjoner i en immun-kompromitterte kropps, har de bivirkninger.

Flagyl mindre bivirkninger

Mens Flagyl er vanligvis godt tolerert i kroppen, kan det være noen bivirkninger som kvalme, hodepine, en metallisk smak, tap av appetitt og utslett. Alle disse kan håndteres ved hjelp av over-the-counter medisiner.

Flagyl Alvorlige bivirkninger

Av og til kan Flagyl skape alvorlige bivirkninger, og pasienter bør søke legehjelp umiddelbart. Alvorlige bivirkninger omfatter beslag og nerveskader. Nerveskader kan skape nummenhet og prikking i ekstremiteter.

Doxycycline mindre bivirkninger

De mindre bivirkninger av Doxycycline er mer alvorlige enn de av Flagyl og pasienter bør søke lege hvis de opplever fotosensitivitet, kvalme, diaré, mageproblemer, tap av appetitt og vanskeligheter med å svelge.

Doxycycline Alvorlige bivirkninger

Alvorlige bivirkninger av Doxycyclene inkluderer magekramper, diaré, leddsmerter, feber, blodig avføring, tåkesyn og utslett. Hvis du opplever noen av disse symptomene, må du slutte å ta medisinen umiddelbart og oppsøk lege.

Legemiddelinteraksjoner

Både Doxycycline og Flagyl kan også ha interaksjoner med andre legemidler. Doksycyklin kan redusere effekten av p-piller og forårsake tann misfarging hos barn. Flagyl kan samhandle med blodfortynnende og antidepressiva som Lithium.

Lithium & nefrogen diabetes

Lithium & nefrogen diabetes


Litium er et metall som brukes til å behandle en rekke psykiatriske lidelser. Sin bruk kan føre til visse bivirkninger, en av dem er nefrogen diabetes insipidus eller nefrogen diabetes. Det kan være en pinlig bivirkning preget av overdreven vannlating. Lithium inntak og nefrogen diabetes trenger å bli overvåket av helsepersonell for å forhindre komplikasjoner.

Litium

Litium tilhører en gruppe av elementer som kalles alkalimetaller. Det er den letteste metall samt en av mykeste. En rekke industrielle anvendelser eksisterer for litium, men i mange år, ble det ansett for medisinske behandlinger. Litium påvirker strømmen av natrium gjennom legemet, og en endring i natrium kan påvirke mani eller eksitasjon hos en person. Siden 1950-årene, har vært betraktet som litium effektive i behandlingen av psykiatriske forstyrrelser, slik som depresjon, schizofreni, bipolar lidelse og.

Nefrogen diabetes

Generelt er diabetes kjennetegnes ved overdreven urinering. I motsetning til de mer allment kjente formen for diabetes - diabetes mellitus, en sykdom som kjennetegnes av høyt blodsukkernivå - nefrogen diabetes er forårsaket av svikt av antidiuretisk hormon, ADH, du skal kontrollere nyretubulene. Nyretubulene utgjør en del av den nyre som regulerer utskillelse eller reabsorpsjon av vann. I nefrogen diabetes, nyretubulene ikke lenger fungere skikkelig, og store mengder urin er passert.

Årsak

Faktorer som kan forårsake nefrogen diabetes er overdreven bruk av visse medikamenter, elektrolyttforstyrrelser og hindringer for urinering. Langsiktig lithium-bruk er ansett som en faktor i å forårsake nefrogen diabetes. En stor fysiologiske endringer, som en som kan oppstå under operasjonen, er tenkt å fremme utbruddet av denne formen for diabetes når pasienten er på litium. Nefrogen diabetes kan også være en genetisk lidelse som rammer menn, men kvinner kan bære genet.

Symptomer

Symptomer på nefrogen diabetes er overdreven vannlating og sterk tørste. Hvis ingen eller utilstrekkelige mengder vann blir satt tilbake i kroppen, kan følgende symptomer oppstå: dehydrering, tretthet, irritabilitet, muskelsmerter, hodepine, lav kroppstemperatur, rask puls og vekttap. Høye nivåer ADH kan være til stede. Høye konsentrasjoner av partikler i blodserum eller lave konsentrasjoner av partikler i urinen kan også bli funnet.

Behandling

Stillstand av litium kan lindre symptomene. Hydroklortiazid er et annet medikament som kan lette symptomer forårsaket av nefrogen diabetes. Behandling av denne formen for diabetes kjøpt fra litium bruk kan være lang sikt eller kort sikt. Enhver behandling av nefrogen diabetes bør gis av helsepersonell.

Litium bivirkninger på Acne

Litium er et grunnstoff som har en rekke bruksområder innen medisin. Oftest er litium gitt i kapsel eller flytende form til å behandle maniske episoder oppleves av mennesker med bipolar lidelse, og selv om det tjener en meget nyttig fordel for slike individer, kan litium forårsake en rekke bivirkninger, inkludert akne flare-ups.

Funksjon av Lithium

Økte nivåer av natrium er en av de viktigste årsaker til maniske episoder hos pasienter, og litium motvirker disse effektene ved omsetning med natrium i kroppen. Denne prosessen påvirker også hormoner nivåer i kroppen.

Effekter av økt hormonnivåer

En økning i hormoner kan gi bivirkninger. En viktig bivirkning av økte hormonnivået er en økning i sebum produksjon.

Virkningene av økt sebum Levels

Sebum er en type olje som produseres av kroppen som brukes til å beskytte huden og finnes naturlig i mennesker. Overflødig talgproduksjon kan føre til problemer, men fordi det kan tette porene og hårsekkene, noe som fører til akne.

Funksjoner

Akne er forårsaket av litiumproduksjon skiller seg fra vanlige utbrudd som skavanken det danner vanligvis ikke har hudormer eller whiteheads.

Oppløsning

Pasienter som kreves for å ta litium kan rådføre seg med hudleger om akne utbrudd. En hudlege kan være i stand til å gi behandling som ikke vil påvirke eller samhandle med litium og vil gi lindring fra acne.

Medisinske bruksområder for Lithium

Medisinske bruksområder for Lithium


Kjemiske salter som inneholder element litium lenge har vært av interesse for det medisinske miljøet og har vært en primær metode for behandling av depresjon og mani i flere tiår. Mens forskerne fortsatt ikke er helt klar på hvordan litium fungerer i kroppen, har bruken i bipolar behandling i stor grad bidratt til å redusere den høye selvmordsraten blant lider av denne tilstanden. Lithium også kan føre til at noen farlige bivirkninger, men slik at det må brukes med forsiktighet og under strengt oppsyn av medisinsk fagpersonell.

Historie

Litium ble trolig brukt til medisinske formål lenge før elementets 1817 oppdagelsen av den svenske kjemikeren Johan august Arfwedson. Greske legen Galen nesten 2000 år siden foreskrevet pasienter med mani å bade og drikke vann i alkaliske kilder, som trolig inneholdt elementet. Etter oppdagelsen ble litium brukes til å behandle en rekke plager i 1800: epilepsi, diabetes, søvnløshet, kreft og gikt. Disse behandlingene gir noen resultater, men. På 1940-tallet, legene anbefalte lithium klorid som en salt erstatning for pasienter med høyt natrium nivåer, men dette er ikke lenger gjort på grunn av risikoen for litiumforgiftning. Det var omtrent på den tiden at australske psykiateren John Cade begynte å eksperimentere med litium som behandling av manisk oppførsel. Trials fortsatte gjennom 1960-tallet, og litium endelig fått den amerikanske Food and Drug Administration godkjennelse i 1970.

Bipolar lidelse Bruk

Lithium dag brukes hovedsakelig for å hjelpe pasienter håndtere manisk-depressiv sykdom, også kjent som bipolar lidelse. I legemiddelformer som Eskalith eller Lithobid, kan litium kutte ned på pasientens rekke maniske og depresjonstilstander og kan gjøre forekomster av disse statene mindre alvorlige. Stoffet gir pasientene mer emosjonell kontroll og en bedre evne til å takle problemene ved å opptre på kroppens nervesystem, ifølge Mayo Clinic. Lithium medisiner krever resept fra lege, og kommer i form av løsninger, kapsler, sirup og tabletter.

Sekundære bruksområder

Mens bipolar lidelse behandling forblir dens primære bruk, litium medikamenter har også blitt vist å være effektiv ved behandling av andre tilstander. Leger har brukt den til å behandle pasienter med cluster hodepine, depresjon og nøytropeni, en tilstand der blodet har et lavt antall hvite blodlegemer, ifølge Mayo Clinic. Det har også blitt brukt med en viss suksess i forsøk for å behandle amyotrofisk lateral sklerose, en progressiv, dødelig sykdom preget av degenerasjon av motoriske nerveceller. I tillegg, har det blitt brukt i behandlingen av visse former av eksem, i henhold til British Medical Journal. Litium kan brukes i kombinasjon med andre medikamenter for å behandle andre psykiske forstyrrelser, så som schizofreni.

Side Effects

Vanlige bivirkninger av litium bruk inkluderer en økt nivå av tørst, hyppigere vannlating eller tap av blærekontroll, mild kvalme og små skjelvinger i hendene. Sjeldnere, kan lithium bruk forårsake utslett, muskelrykninger og en oppblåst, full følelse i magen. Opp til 80 prosent av brukerne av litium for bipolar lidelse ikke lide noen store bivirkninger, imidlertid. En overdose av litium er giftig. Tidlige tegn på et litium overdose er diaré, kvalme eller oppkast, sløret tale, skjelving og døsighet.

Begrensninger

Til tross for dens effektivitet, er litium ikke designet for langsiktig bruk ved bipolar lidelse behandling. Spesielt er langvarig bruk av litium skadelig for nyrene. Det kan også forstyrre funksjonen av skjoldbruskkjertelen og kan føre til vektøkning. Mens litium er ikke et vanedannende medisiner, kan en brå slutt på litiumdosen føre til at symptomene ble det behandling å returnere raskt. Leger i stedet anbefale en tapering off av litium-bruk, i løpet av flere uker eller helst måneder.

Hvordan ta Lithium

Litium brukes til å behandle symptomene på manisk depresjon, bipolar eller depressive lidelser. Symptomer kan inkludere sinne, aggresjon, dårlig dømmekraft, hyperaktivitet, rushed tale og en reduksjon i behovet for sleep.It påvirker også hvordan natrium beveger seg gjennom nerve og muskelceller i kroppen. Natrium er involvert med hvor begeistret kroppen får. Litium kan roe det spenning. Lithium effekter vanligvis starte innen en uke etter behandlingsstart, og den fulle effekten er varsel med to til tre uker. Det er instruksjoner en person trenger for å følge når du tar litium.

Bruksanvisning

Hvordan ta Lithium

Obey reseptbelagte retninger. Ta litium nøyaktig slik legen har foreskrevet. Ikke ta litium i flere mengder enn det legen har foreskrevet. Ikke bruk narkotika etter den tiden sa legen å slutte å bruke litium. Gå til legen hvis dosene må kanskje endre. Hvis legen er enig, bare så bør du bruke en annen dose av litium.

Svelge pillen hele. Ikke knus, knus eller tygg litium. Det ville medføre en person får utsatt for for mye litium på en gang. Dersom pillen er svelget, vil medisinen gradvis bli sluppet inn i personens kropp. Hvis en person har en flytende form av litium, brukes et målebeger eller en skje for å måle de riktige doser. En farmasøyt bør ha en måleenhet for medisin.

Drikk mye væske. Tar litium kan føre til dehydrering. Ekstra væske vil bidra til å gjøre opp for dehydrering. I varmt vær eller etter hard trening, drikke mye vann for å holde fra å bli dehydrert.

Hold litium ved romtemperatur. Ikke la litium på et sted som er for varmt for eksempel en varm bil eller en ikke-aircondition huset i løpet av sommeren.

Hvis du blir gravid, bør du kontakte legen din dersom du bruker litium. Legen vil avgjøre om du bør fortsette å bruke litium eller ikke. Dine doser kan måtte justeres. Litium kan føre til skade på det ufødte barnet, derfor er det viktig at du kontakter legen din dersom du blir gravid.

Tips og advarsler

  • Ikke ta litium hvis du er allergisk mot det.
  • Før du tar litium, la legen vite om du har nyresykdom, hjertesykdom eller andre medisinske tilstander.
  • Også rådføre deg med legen din dersom du har bivirkninger til litium. Disse bivirkningene inkluderer pustevansker, følelse ør, ekstrem tørste, hallusinasjoner, hevelse i ansiktet og rastløse muskelbevegelser.
  • Fortell legen din dersom du tar andre medisiner i tillegg til litium. Disse andre medisiner kan ikke reagere godt med litium.