Digidexo.com

Geriatric Depression Screening Tool

Den Geriatric Depression Scale er et screeningverktøy for å identifisere depresjon hos personer eldre enn 65. En diagnose av depresjon bør ikke være basert på Geriatrisk Depression Scale alene.

Depresjon

Ifølge MindDisoreders.com, depresjon er utbredt blant eldre. Depresjon hos eldre kan være forårsaket av ensomhet, sykdom, kroniske smerter, kognitiv svikt og angst om aldring og død.

GDS

Den Geriatric Depression Scale (GDS) er en vanlig screeningverktøy for depresjon blant eldre mennesker. GDS består av 30 spørsmål som blir besvart med "ja" eller "nei" svar.

Funksjoner

GDS er et selvutfyllings vurdering, noe som betyr at en administrator ikke er nødvendig for å gi testen. Spørsmål om GDS inkluderer "Er du i utgangspunktet fornøyd med livet ditt?» Og «Er du håpefull om fremtiden?"

Scoring

Et svar på "Nei" er gitt ett poeng; for et svar med "Ja," ingen poeng blir gitt. Ifølge MindDisorders.com, en score på 10 eller høyere kan tyde på depresjon.

Typer

En kortere versjon av GDS eksisterer som har 15 spørsmål. På den korte formen, kan en score på fem eller høyere indikerer depresjon.