Digidexo.com

Reaksjon på influensavaksine hos barn

Influensa skutt, tilgjengelig for barn seks måneders alder og oppover, er en inaktivert vaksine som inneholder den drepte influensavirus. Vaksinen inneholder tre typer influensavirus, en H3N2, H1N1 og en B-viruset. Antistoffene i vaksinen beskyttelse og hindre barn fra å utvikle de tre forskjellige typer av influensavirus i kroppen.

Vanlige bivirkninger

Siden viruset i skuddet blir drept, er det umulig å få influensa fra influensa skutt. Vanlige bivirkninger som vanligvis begynner én til to dager etter å ha mottatt skuddet inkluderer sårhet, rødhet eller hevelse på injeksjonsstedet, en lavgradig feber og muskelsmerter. Hvis andre alvorlige bivirkninger oppstår, kan det være på grunn av en allergisk reaksjon på skudd. Hvis et barn opplever høy feber eller andre atferd som virker unormalt, ta kontakt med en barnelege umiddelbart.

Hvem bør unngå influensa skutt

Barn som har en kjent alvorlig allergi mot kylling egg eller har hatt en tidligere alvorlig reaksjon på influensavaksine bør unngå å motta influensa skutt. Barn som er under seks måneder gamle bør også vente til de er eldre for å motta influensa skutt. Barn som er syke med en moderat til alvorlig sykdom er anbefalt å vente til de er friske før du får influensa skutt.

Flu Shot Alternatives

Enten det er en mangel på influensa skudd eller barnet ditt ikke reagerer godt på skuddet, er det flere alternativer tilgjengelige. FluMist, en nesespray influensa vaksine er tilgjengelig for barn i alderen to år og oppover. Men noen forsikringsselskaper ikke dekker kostnadene for FluMist, så det er viktig å sjekke på forhånd. For foreldre som er opptatt av thimerosal funnet i influensavaksine, er det viktig å merke seg at FluMist inneholder ingen spor av thimerosal. Oseltamivir, mer kjent som Tamiflu, er en antiviral medikament som brukes til å forebygge influensa. Selv om dette er ikke så effektiv som en influensa skutt eller nesespray, hjelper det hindre influensa for barn som allerede har blitt utsatt for. Denne medisinen kan også brukes til pasienter som allerede har influensa, for å hjelpe kortere tid at de føler seg syke.

FluMist bivirkninger

Mens FluMist er et alternativ for folk som har problemer med standard influensavaksine, er det noen bivirkninger som barna kan eller ikke kan oppstå etter å ha tatt FluMist spray. Som standard influensavaksine, kan barn oppleve en lavgradig feber eller muskelsmerter. Imidlertid er rennende nese, tungpustethet, hodepine og oppkast også forbundet med FluMist spray for barn.

Forståelse Tilfeldighet

Hvis barnet ditt har hatt en mild kaldt før du får influensa skutt og deretter utvikler feber eller en mer alvorlig kaldt etterpå, ikke anta at det er en reaksjon på skudd. Det er mer sannsynlig at den kalde bare utviklet seg noe mer alvorlig. Hvis andre barn i familien eller i klasserommet er syke og barnet ditt utvikler symptomer etter å få influensavaksine, er det sannsynlig at han bare plukket opp på hva som skjer rundt. Men hvis de samme atferd oppstår hver eneste gang barnet ditt får influensa skutt, er sjansen stor for at hun er å ha en reaksjon på skudd.