Digidexo.com

Herpes II Behandling

Ifølge American Social Health Association (skam), er det tre medikamenter som har blitt godkjent av Food and Drug Administration (FDA) for behandling av genital herpes (HSV-2). I tillegg til medikamentell behandling, er det også to forskjellige behandlingsplaner for genital herpes - episodisk og undertrykkende.

Behandlingsmålene

Det er ingen behandling som kan kurere genital herpes. Imidlertid er behandling fortsatt verdifull, og Mayo Clinic har skissert en rekke store mål for behandling for genital herpes. Disse inkluderer clearing symptomer raskere hvis du er diagnostisert i løpet av din første utbruddet; redusere varighet, alvorlighetsgrad og hyppighet av påfølgende utbrudd; og redusere sjansene for å overføre viruset til dine seksualpartnere, som er mulig med undertrykkende terapi, ifølge Centers for Disease Control (CDC).

Acyclovir

Acyclovir er den eldste behandling for genital herpes og er tilgjengelig i både pille og aktuelle former. Det har blitt vist å være trygg for daglig behandling. Acyclovir er et antiviralt medikament som brukes i behandlingen av mange tilstander som forårsaker herpetic symptomer, inkludert helvetesild og vannkopper. Ifølge RxList, bivirkninger er kvalme, oppkast og diaré.

Valacyclovir

Den aktive ingrediensen i valacyclovir er acyclovir. Ifølge skam leverer valacyclovir acyclovir mer effektivt til systemet, noe som betyr at det kan tas sjeldnere enn acyclovir. RxList rapporterer at bivirkninger inkluderer hodepine og kvalme, med ytterligere bivirkninger hos mennesker som immunsystemet er svekket, som i tilfellet av HIV-infeksjon.

Famciclovir

Famciclovir bruker penciclovir å hindre at HSV-2-viruset fra å lage kopier av seg selv. Ifølge ASHA, som valacyclovir, famciclovir kan tas sjeldnere enn acyclovir. RxList rapporterer at bivirkningene inkluderer urtikaria (en type hudutslett), hallusinasjoner og forvirring, men disse bivirkningene er ikke så godt etablert som de er for andre behandlingstilbud for genital herpes.

Episodisk behandling

Episodisk behandling betyr bare å ta antivirale medikamenter når det er et utbrudd av genital herpes. Ifølge ASHA, betyr dette begynner medisiner under prodrom (en herpes aura, når en person kan fornemme at et utbrudd kommer på), og deretter i flere dager etter, noe som kan bidra til å begrense lengden og alvorlighetsgraden av at utbruddet. ASHA rapporterer at dersom medisinen ikke er påbegynt under prodrom, kan det være liten effekt på utbruddet.

Undertrykkende behandling

Undertrykkende behandling betyr å ta antivirale midler på en daglig basis for genital herpes. Dette har fordelen av muligens forebygge eller begrense lengden, alvorlighetsgraden og hyppigheten av fremtidige utbrudd og anbefales for folk som har fem eller flere utbrudd i et år, ifølge Mayo Clinic. CDC og ASHA både rapporterer at undertrykkende terapi for genital herpes reduserer risikoen for overføring av viruset når det ikke er noen symptomer.