Digidexo.com

Sunn mat meny for barn

Sunn mat meny for barn


Det kan være vanskelig å få barna til å spise sunn mat. Med økningen i overvekt og fedme, må foreldre forberede og oppmuntre barna til å spise sunn mat. En tredjedel av barna mellom 2 og 19 er overvektig eller overvektig; dette overvekt kan føre til helseproblemer som høyt blodtrykk, høyt kolesterol og type 2 diabetes. Det finnes en rekke måltider som du kan lage mat for å bedre barnas matvaner.

Frokost

Frokost er regnet som den viktigste måltidet på dagen. Til tross for dette, 8 til 12 prosent av barna i skolealder hoppe over frokost. Lage frokost en rask og enkelt alternativ for barn på farten. Ta fem minutter å forberede en berry smoothie som inneholder 106 kalorier og gir to daglige verdi porsjoner frukt. Denne oppskriften bruker en halv kopp bringebær, en halv kopp jordbær, en kopp fettfri vanilje yoghurt og en tredjedel kopp skummet melk. Fryste frukt kan brukes hvis frisk frukt er ute av sesongen.

Lunsj

Ofte barn spiser lunsj hjemmefra. Det er både sunne og usunne alternativer tilgjengelig fra skolemat. Hold barnets måltid sunt ved å pakke sin lunsj. Prøv å lage hummus, som er et vegetarisk måltid som er laget av kikerter. Denne oppskriften tar fem minutter å forberede, har 76 kalorier, 4 gram protein og 3 gram fiber. Inkluder rå baby gulrøtter og brokkoli, skiver agurk, selleri og en halv skive grov pitabrød på siden.

Snacks

Når barna kommer hjem fra skolen, de ofte vil ha noe å spise. Snacks er en viktig del av et godt balansert kosthold, så gjør dem så næringsrik som regelmessige måltider. Mange sunne snacks alternativer krever liten eller ingen forberedelse. For eksempel kan små pizzaer gjøres på 15 minutter ved hjelp av en bagel, tomatsaus, mozzarella ost, ditt barns favoritt pålegg, basilikum og oregano. Du kan også holde rå grønnsaker med ikke-fett dip, frisk frukt og hjemmelaget granola barer på hånden.

Middag

Å spise som en familie er en god måte å lage næringsrik mat og oppmuntre spise sunt. Legg merke til, men at noen av dine favoritt familiens måltider kan inneholde et stort antall kalorier eller fett. Det finnes måter å gjøre små erstatninger til noen oppskrift for å skape sunnere, velsmakende måltider. For eksempel inneholder tradisjonelle makaroni og ost minst 507 kalorier ennå, kan dette reduseres til 314 kalorier ved å bruke fullkornspasta, fettfattig ost og 1 prosent melk. Serverer den med hjemmelaget kylling fingre, som har 227 kalorier sammenlignet med 255 kalorier som finnes i de fra fast food-restauranter.