Digidexo.com

Flu Shot After Effects

The Centers for Disease Control (CDC) anbefaler å få en influensa skutt hvert år for å beskytte mot influensa. Vaksinen er godkjent for bruk hos personer eldre enn seks måneder, og folk kan ikke ta influensa fra den. Bivirkninger generelt begynne snart etter vaksinasjon, og kan vare opp til to dager.

Felles Effect

Den vanligste etter effekt assosiert med influensa skutt er en mild reaksjon på injeksjonsstedet. Dette kan vises som sårhet, rødhet, irritasjon og hevelse.

Andre effekter

Annen mulig etter effekter inkluderer lavgradig feber, frysninger, hodepine, muskelsmerter, svakhet og generelt ubehag.

Allergiske Reaksjoner

Sjelden har influensa vaksine forårsaket alvorlige allergiske reaksjoner, vanligvis hos personer som er allergiske mot egg. Tegn inkluderer pustevansker, tungpustethet, heshet, blek hud, rask hjerterytme, svimmelhet og utslett eller elveblest.

Guillain-Barré syndrom

Guillain-Barré syndrom har sjelden blitt forbundet med vaksiner, inkludert svineinfluensa-vaksine (i 1976). CDC sier at en person ut av en million kan være i faresonen for å utvikle denne sykdommen etter å ha fått influensavaksine.

Betraktninger

Personer med en moderat eller alvorlig sykdom og feber bør vente med å få skutt før de er godt. De med en kronisk medisinsk tilstand, men har vanligvis ingen problemer med vaksinen.