Digidexo.com

Postherpetisk Eye Infeksjon

Postherpetisk Eye Infeksjon


Den ledende årsak til hornhinne blindhet i USA er okulær herpes, ifølge National Eye Institute (NEI). Det er et tilbakevendende virusinfeksjon som dukker opp igjen i halvparten av de smittede i utgangspunktet, uker eller år senere.

Symptomer

Smertefulle sår rundt øynene og rødhet i øyet er de vanligste symptomene på en herpes øyeinfeksjon. Hornhinnen blir også betent, noe som kan være smertefullt og føre til uklart syn.

Årsaker

Okulær herpes spres fra kontakt med en annen person med infeksjon. Du kan også spre det til deg selv fra et annet sted, som en aktiv kaldt sår på leppen.

Typer

Det finnes forskjellige typer øye herpes: Herpes keratitt (den vanligste), stromal keratitt og iridosyklitt. Disse infeksjonene påvirker det øverste laget av hornhinnen, dypere lag av hornhinnen, og omkringliggende vev i øyet, henholdsvis.

Effekter

Ifølge NEI, er stromal keratitt den ledende årsaken til hornhinnen arrdannelse som fører til synstap og blindhet i USA.

Behandling

Tidlig behandling av herpes keratitis kan være effektiv i å stoppe spredningen av viruset dypere inn i hornhinnen. Antiviral øyedråper eller muntlig piller er foreskrevet av en øyelege. Det finnes ingen kur for okulær herpes.