Digidexo.com

Hvordan du spiser sunt for hjertet

Hvordan du spiser sunt for hjertet


Å spise sunt hjerte er et spørsmål om å spise de matvarer som har vist seg å redusere risikoen for hjertesykdom og begrense de matvarer som bidrar til hjertesykdom. Hjertet sunt kosthold er en plan som kan følges av hvert medlem av familien med unntak av barn under 2. Små barn krever mer fett i kosten.

Hvordan du spiser sunt for hjertet

•  Få en protein fra magre kilder. Spis magert kjøtt, fjærkre, fisk, eggehviter, lite fett eller skummet melk. Full fett kjøtt og meieriprodukter er høy i mettet fett og kalorier. Fast food måltider er også vanligvis høy i fett og kalorier.

Spis rikelig med frukt og grønnsaker. Frukt og grønnsaker inneholder vitaminer og mineraler, er rike på kostfiber og lite kalorier. Pass på at du ikke legger smør eller annet fett til dine grønnsaker. Frukt og grønnsaker trenger ikke å være organisk å være bra for hjertet ditt.

Lose saltbøsse. Spise store mengder salt kan bidra til høyt blodtrykk. Høyt blodtrykk gir risiko for hjertesykdom. Lær deg å lese mat etiketter og oppsøke lavere natrium produkter.

næringsstoffer som finnes i hele korn bidra til å regulere blodtrykket og bidrar til hjerte helse. Velg hele korn brød, brun ris, høyt fiber frokostblandinger eller havregryn og fullkorn pasta.

Lær om porsjonsstørrelser og spise moderat. Prøv å holde kostholdet balansert og tillate deg selv en godbit nå og da.

Hint

  • Pass på hva du drikker i tillegg. Sukkerholdige drikker er høy i raffinert sukker, fargestoffer og mais sirup.