Digidexo.com

Hva er fordelene med fosfor?

Hva er fordelene med fosfor?

Hva er fordelene med fosfor?

Fosfor har mange potensielle helsemessige fordeler. Til å begynne med, er det nødvendig å ha fosfor å replikere DNA og RNA. Uten slike prosesser drevet av fosfor liv slik vi kjenner det ville ikke være mulig. Fosfor bidrar også til å skape sterke bein og tenner, i utskillelsen av giftstoffer fra kroppen gjennom nyrene, i reproduktiv helse, og i riktig fordøyelse og energieffektivisering i kroppen. Det er også noe begrenset dokumentasjon på at sunn fosfor inntak kan bidra til å lindre sjansene for å få visse typer kreft.

Hvordan kan jeg sørge for at jeg får nok fosfor?

Den gjennomsnittlige personen får mer enn nok fosfor i sitt daglige kosthold. Fosfor finnes i mange ulike matvarer, og finnes i noen mengde i nesten alt folk spiser. Det er imidlertid mulig å ha en fosformangel når kosten eller hvis du rett og slett ikke spise mye. For å unngå dette er det en god idé å ta en multivitamin hver dag. En god multivitamin vil inneholde fosfor, og alle de andre vitaminer og næringsstoffer, som du trenger hver dag for å holde seg frisk.

Er Fosfor trygt å ta?

Fosfor er bare giftig i ekstremt store doser. Dette skyldes det faktum at den er lett filtreres fra blodet gjennom nyrene og utskilles i urinen. Det bærer også nevne imidlertid at det er egentlig ingen vits i å ta store supplering av fosfor med mindre du er anbefalt å gjøre det av en medisinsk faglig. Overflødig fosfor, mens ikke skadelig, vil rett og slett bli skilt ut av kroppen din. Det er ingen fordel å ta mer enn du får fra en enkel daglig multivitamin.