Digidexo.com

Bivirkninger av niacin piller

Niacin kalles også vitamin B3, nikotinsyre og niacinamide og er tilgjengelig som en over-the-counter kosttilskudd samt resept formulering. Legen kan foreslå eller foreskrive niacin som en måte å senke kolesterol eller redusere mengden av plakk og herding i blodårene dine, selv om uønskede bivirkninger kan forekomme. Ifølge National Library of Medicine og Drugs.com, bivirkninger av niacin piller inkluderer hudproblemer og leverskader.

Blood Pressure

Niacin kan senke blodtrykket for mye, noe som kan resultere i følelser av svimmelhet, besvimelse eller sjokk, som er et medisinsk nødstilfelle.

Flushing

Niacin piller kan føre til ansiktet og halsen for å slå lys eller mørk rød i farge og denne flushing kan spre seg nedover brystet og armene.

Hotness

Du kan utvikle hotness i kroppen din, så vel som på overflaten av huden din og det kan begynne med ansiktet ditt og spre ned kroppen din.

Leverskade

Tar for mye niacin eller ta niacin med andre stoffer som aspirin eller kolesterol medisiner kan føre til leverskader.

Utslett

Du kan få et utslett på huden din i løpet av noen få minutter for å ta niacin piller og utslett kan bli kløende og betent.

Urolig mage

Hvis du tar niacin på tom mage, kan du få vondt i magen eller kvalme; tar niacin med mat eller melk kan redusere denne effekten.