Digidexo.com

Årsaker til Elveblest og hudirritasjon

Årsaker til Elveblest og hudirritasjon


Elveblest og hudirritasjon er en del av kroppens betennelsesreaksjon, som er kroppens måte å reagere på patogener, irritanter og andre skadelige stimuli eller stimuli som kroppen oppfatter som skadelig. Selv om svaret kan være smertefullt og irriterende, er det viktig for kroppens helingsprosess. I de fleste tilfeller er den mest effektive måten å unngå irritasjon eller elveblest huden lære dine triggere og unngå dem.

Allergener

Hvis du får i deg eller kommer i kontakt med et allergen, et stoff som kroppen oppfatter som et patogen, kan kroppen reagere med betennelse i form av elveblest. Alt kan være et allergen inkludert visse matvarer, medisiner, kremer og vaskemidler. Ofte isolere den i din diett eller rutine kan være effektive, men oppsøke lege hvis du finner ut at du har elveblest å nøyaktig identifisere årsaken.

Bug Bites

Insektbitt er en vanlig årsak til hudirritasjon. Mange insekter som mygg, bier, veps og maur injisere gift. Venom inneholder histamin og får kroppen til å frigi mer histamin som kan få huden til å hovne opp og klø. Hvis du bare har en liten, lokalisert område av hevelse og kløe ledsaget av en liten punktering sår, har du kanskje et insektbitt. Det er mulig å ha en alvorlig allergisk reaksjon fra et insekt bite eller stikke, men de fleste er som regel ufarlig og flertallet av smertene skal avta i løpet av noen få dager. Merket vil forsvinne helt i løpet av noen uker.

Kroniske tilstander

Kroniske tilstander som rosacea, psoriasis og eksem er vanlige årsaker til hud rødhet, betennelse og irritasjon. Selv om disse forholdene er kronisk de kan håndteres og behandles med en god grad av suksess. Eksem og rosacea svare spesielt godt til å begrense eksponering for triggere og irritanter. Hvis du vet at du lider av en tilstand som kan kronisk irritere huden din, snakk med legen din for å klare det.

Sun Damage

Når huden utsettes for UV-stråler fra solen, svarer den ved å slippe mer melanin. Når huden blir utsatt for for mye UV-stråling, kan du oppleve en solbrenthet. Vanlige symptomer på en solbrenthet er rødhet, smerte og kløe. Mer alvorlig solbrenthet kan føre til blemmer, som trenger legehjelp. Selv om solbrenthet kan være livstruende, de fleste er bare ubehagelig. Aloe og kremer hjelpemiddel i helbredelsesprosessen. Solkrem og verneklær kan brukes til å forebygge fremtidige solforbrenning.