Digidexo.com

Hvordan Les Moles på kroppen

Alle har føflekker på kroppen; noen av dem kan ha vært der siden du ble født, og andre er av nyere dato. Sjekk visuelt hele kroppen to ganger i året foran et speil i full lengde, og bruke ABCDE (asymmetri, border, farge, diameter, evolusjon) metode for å identifisere endringer. Å gjøre en hud sjekk vil hjelpe deg å bli kjent med dine føflekker, og du vil være i stand til å oppdage eventuelle farlige endringer som du bør ta med til legen din oppmerksomhet. Folk som har mer enn 100 føflekker på kroppen sin har en større risiko for å utvikle melanom, som er en type hudkreft.

Bruksanvisning

•  Se etter føflekker som har en asymmetrisk form. Tegne en linje gjennom de to halvdelene av føflekken bør resultere i begge omganger blir svært lik; hvis de ikke er det, å bringe dette til legen din oppmerksomhet er viktig.

Sjekk grensene for konsistens. Laftet eller tunger grenser kan være et tidlig tegn på et potensielt problem.

notere fargen på dine føflekker. Dokumentere eventuelle føflekker som har to eller flere farger, og peke dem ut til legen din.

Mål diameteren på føflekken din. Målinger av ¼ tommer (omtrent på størrelse med et viskelær på en blyant) eller mer i diameter er mistenkelig, spesielt hvis de har begynt å vokse i størrelse.

Eventyr føflekker er mistenkelige føflekker. Endre former, farger, størrelser eller diameter kan være et tidlig varsel om melanomer og bør sjekkes av en hudlege eller familien din lege. Også være skeptisk til skorpedannelse, blødning, sprekker eller oser av føflekker, og få disse sjekket.

Tips og advarsler

  • Melanomer kan dukke opp hvor som helst på kroppen, men de er oftest sett i områder som er utsatt for sollys som armer, ben, ansikt og rygg. Få noen til å hjelpe deg i å sjekke for endringer i føflekker på steder du ikke kan lett se, for eksempel i hodebunnen.
  • Den mest vanlige cancer i USA er hudkreft, i henhold til den Mayoclinic.com nettsiden. Fire typer hudkreft eksisterer, og av disse er fire, melanomer er de mest dødelige og kan spre seg til andre organer i kroppen.