Digidexo.com

Graves 'sykdom Symptomer

Graves 'sykdom oppstår når immunsystemet angriper skjoldbruskkjertelen, som får den til å overprodusere hormonet tyroksin, noe som resulterer i hypertyroidisme. Graves sykdom angrep flere kvinner enn menn og normalt begynner etter fylte 20. Sykdommen er ikke livstruende, og behandlinger er tilgjengelig for å lindre symptomer.

Symptomer

Graves 'sykdom symptomer kan være tretthet, irritabilitet, angst, vekttap, problemer med å sove, sprø hår og negler, svetter, rask hjerterytme og skjelving i hender eller fingre. Andre symptomer kan være en forstyrrelse i menstruasjonssykluser, forstørret skjoldbruskkjertel og en følsomhet for varme.

Graves 'Ophthalmology og dermopathy

Graves 'oftalmologi er en tilstand der øyeepler presse ut forbi de vanlige beskyttende bane. Den immunsystem angriper vev og muskler som omgir øynene og fører til betennelse og hevelse å forekomme. Milde symptomer på Graves 'oftalmologi inkluderer hevelse av øyelokk og huden rundt øyet, tørre røde øyne, lysfølsomhet, overskytende rive, og smerter eller trykk i øynene. Mer alvorlige symptomer inkluderer redusert syn, dobbeltsyn, sår på øynene og begrensede øyebevegelser.

En sjelden symptom på Graves 'sykdom er rødhet og hevelse i leggen og topper av føttene kalles Graves' dermopathy.

Diagnose

Legen din vil ta en blodprøve for å måle skjoldbrusk stimulerende hormoner, eller en TSH test, i blodet ditt. En blodprøve lav i TSH og høy i tyroksin er vanligvis diagnostisert som Graves 'sykdom. Legen din kan også måle T3 og T4 i blodet ditt. T4 nivåer vil være normal til forhøyede og T3 nivå vil bli forhøyet i Graves 'sykdom.

Medisiner

Betablokkere som Inderal og Lopressor vil lindre symptomer på angst, skjelvinger og en rask hjerterytme. Anti-skjoldbrusk medisiner som Tapazole stopper thyroid fra over produsere hormoner. Denne behandlingen kan vare ett til to år, og i noen mennesker resulterer i remisjon, men tilbakefall er vanlig. Radioaktivt jod behandling er gitt for å ødelegge overaktiv skjoldbruskceller. Som et resultat, vil den krympe og skjoldbrusk symptomer vil avta. Prednison kan være foreskrevet for Graves 'oftalmologi å redusere hevelse bak øyeeplet.

Kirurgi

Når medisiner ikke virker, kan kirurgi være et alternativ. En tyreoidektomi er utført for å fjerne skjoldbruskkjertelen. Kirurgi kan også anvendes i behandling for Graves 'oftalmologi. Orbital dekompresjon kirurgi fjerner bein mellom øyehulen og bihulene, slik øyeepler å flytte tilbake til normal posisjon. Øye muskel kirurgi innebærer legen kutte muskelen er festet til øyeeplet og deretter koble den lenger tilbake, slik at øynene til å justere normalt.