Digidexo.com

Hva Foods Hjelp rense tykktarmen?

Hva Foods Hjelp rense tykktarmen?


Spise en balansert diett av hele matvarer som er rike på fiber vil hjelpe rense kolon og opprettholde god fordøyelse. Fiber-rik mat inkluderer hele korn og kornprodukter, friske grønnsaker og frukt. Disse matvarer gir også gode kilder til vitaminer, mineraler og antioksidanter som gagner hele kroppen.

Fiber for Kolon Rensing

Fiber finnes i de fleste hele matvarer og er en viktig komponent for kolon rensing. Fiber kan ikke bli fordøyd, slik at kroppen vil fjerne det som et avfallsprodukt når en matens næringsstoffer har blitt absorbert i fordøyelseskanalen. Som det går gjennom tarmen, renser dette ufordøyd materialet i tarmen, noe som reduserer forstoppelse og opprettholdelse av generell kolon helse.

Typer av Fiber

Fiber er enten løselig eller uløselig. Løselig fiber kan brytes ned av væske i kroppen, snu gel-aktig, noe som bremser fordøyelsen og gir kroppen mulighet til å fullt absorbere næringsstoffer fra maten kilden. Uløselig fiber vil ikke endre seg i komposisjon og reiser gjennom kroppen mye som det gikk. Uløselig fiber reduserer sjansen for hemoroider og er ansvarlig for å regulere avføring. De fleste hele matvarer inneholder en kombinasjon av løselig og uløselig fiber.

Hele korn og korn

The USDA anbefaler at voksne spiser mellom seks og åtte gram fullkorn per dag. En brødskive eller ½ kopp kokt ris eller kornblanding kvalifiserer som en unse. Mens amerikanere har en tendens til å spise masse brød og ris, har vi ikke nødvendigvis spise hele korn som hele hvete og brun ris. Dette er matvarer som inneholder de essensielle fiber vi trenger for å få kolon rensing fordeler. Andre hel-korn matvarer inneholder bulgur, hvetekli, havre og hele cornmeal. Se etter mat på markedet som inneholder sammalt hvete og begynne å bevege seg bort fra svært bearbeidet brød og korn.

Frukt og grønnsaker for Colon Health

Vi vet at å spise frisk frukt og grønnsaker er bra for oss, og spise nok av dem hver dag vil også gi en god, naturlig rensemiddel for kolon. Øk inntaket av grønne blader som spinat, grønnkål, Chard og grønne og røde blad salat. Har helt eller kutte frukt for snacks og desserter i stedet for bearbeidet godbiter. Spise en frisk eple eller pære vil ikke bare gi kolon-rensing materiale, kan det være mindre kostnadskrevende enn at lunsj cart muffin. Grønnsaker har også tørkede bønner og belgfrukter som svarte bønner, linser og erter. Disse kan innlemmes i kvelden måltider i stedet for et kjøttrett og er en god måte å få protein og fiber i dietten.

Bor hydrert

Selv om vann ikke kan være en av de mat-grupper, bor godt hydrert letter fordøyelsen og renser systemet ved å tilveiebringe smøring og materiale for absorpsjon av løselig fiber. Dehydrering kan føre til forstoppelse, som setter press på tykktarmen. Drikk minst ett glass vann med hvert måltid og snacks for å sikre at du får riktig hydrert, og når du er tørst, drikk vann i stedet for brus.