Digidexo.com

Symptomer på HIV Serokonvertering

Forstå prosessen med HIV serokonversjon og symptomene er nøkkelfaktorer i tidlig oppdagelse og behandling av HIV-infeksjon. Denne artikkelen vil først forklare hva serokonversjon er, og deretter skissere symptomene på serokonversjon. Hvis du er utsatt for HIV og viser noen av disse symptomene i løpet av de første 2-6 ukene av eksponering, gå til legen din umiddelbart.

Forståelse Serokonvertering

Serokonvertering beskriver prosessen med kroppens immunrespons til enten infeksjon eller immunisering. Når immunsystemet gjenkjenner et antigen (virus, bakterier, toksiner, etc.), er antistoffer laget, og kan påvises i blodprøver. Denne prosessen med å skape detekterbare antistoff til et spesifikt antigen, kalles serokonversjon. I HIV spesielt, er enkeltpersoner anses seropositive når HIV-antistoffer kan påvises i blodprøver.

HIV Serokonvertering: akutt infeksjon Fase

For to uker til tre måneder etter eksponering for HIV, kan enkeltpersoner oppleve det som regnes som akutt infeksjon fasen. Dette er den tiden som oppstår serokonversjon. Legemet er å gjenkjenne HIV-viruset, og å produsere antistoffer for å forsøke å bekjempe infeksjonen. Immunsystemet blir overveldet, og fysiske symptomer. Ofte symptomene er overkommelig, selv om enkelte individer kan kreves medisinsk behandling og sykehusinnleggelse. Ved slutten av den akutte infeksjonsfasen, har kroppen generelt produsert nok antistoffer som skal påvises i en rutine HIV-test. På dette punktet, en positiv hivtest resultater i diagnostisering av HIV-infeksjon.

Symptomer på HIV Serokonvertering

Symptomene på akutt HIV-infeksjon (serokonversjon) er lik influensa eller kyssesyke. Enkeltpersoner kan oppleve hodepine, verkende muskler, tretthet og feber. Symptomer kan også omfatte kvalme, oppkast og diaré. I noen tilfeller kan en sår hals, munnsår og utslett også være til stede. I nesten alle akutte infeksjonsfasen, vil lymfeknutene være hoven som et resultat av kroppens immunrespons til innføring av HIV.

Bekrefte Serokonvertering

Den eneste pålitelige og definitive måten å bekrefte HIV serokonversjon er gjennom en blodprøve. En HIV-test kan ikke gi pålitelige resultater etter eksponering for opptil seks måneder, så det er viktig å teste innen seks måneder etter eksponering. I tillegg Centers for Disease Control anbefaler årlig testing for personer med høy risiko for HIV-smitte.

Behandling Under Serokonvertering

Hvis HIV-smitte kan oppdages under serokonversjon fasen har umiddelbar og aggressiv anti-retroviral terapi (ART) vist seg å være effektive i betydelig redusere virusmengde, noen ganger til ikke målbare nivåer. Mens ART terapi kan være effektivt på alle stadier av HIV / AIDS sykdomsprogresjon, er det spesielt effektiv i løpet av serokonversjon perioden, så en forståelse og erkjenner symptomer på HIV serokonversjon blir enda mer kritisk.