Digidexo.com

Diagnostisering av bendelorm

Bendelorm infeksjoner kan forekomme i to former i mennesker. Når en bendelorm er inge som et egg, vil det utvikle seg som larver som potensielt kan migrere ut av tarmen inn i andre vev og danner cyster. Hvis en bendelorm er inntatt som larver, kan det utvikle seg i tarmen til en voksen bendelorm. Dvergen bendelorm er den vanligste bendelorm infeksjon i mennesker. Flatormer som finnes i storfekjøtt eller svinekjøtt kan vokse 15 til 30 meter lang.

Identifikasjon

Utvendige symptomene ikke oppstår vanligvis med en intestinal bendelorm infeksjon. Voksen bendelorm kalles proglottids. Deler av voksne bendelorm kan finnes i avføring. Symptomer kan være kvalme, svakhet, tap av appetitt, diaré, magesmerter og vekttap. Invasiv infeksjon oppstår når larvene av en bendelorm former cyster i andre vev når den beveger seg ut av tarmen. Invasive bendelorm infeksjoner kan gi feber, cystisk masser eller klumper, bakterielle infeksjoner og allergiske reaksjoner på larvene. Hvis hjernen som er involvert, kan nevrologiske symptomer eller anfall inntreffer.

Typer

Flere bendelorm arter er ofte funnet hos mennesker: svinekjøtt bendelorm (Taenia Solium), biff bendelorm (Taenia saginata), dverg bendelorm (Hymenolepis nana), og fisk bendelorm (Diphyllobothrium latum) fra rå ferskvannsfisk. Visse typer bendelorm kan passere gjennom kroppen og gå ut gjennom avføringen. Noen andre arter av bendelorm kan forårsake mild inflammasjon eller irritasjon hvis bendelorm fester seg til tarmen. Dvergen bendelorm kan fullføre livssyklusen fra et egg til larve til en voksen bendelorm mens han bodde i menneskekroppen.

Betraktninger

Visse faktorer kan øke risikoen for en bendelorm infeksjon. Hyppige besøk til utviklingsland kan øke risikoen for bendelorm infeksjon. Bendelorm oftest forekommer i land med sub-standard sanitær. De er også funnet i områder med mer husdyr eksponering samt områder som ikke skal avhende dyr og menneskelig avføring. Bendelorm er ikke drept i kokt eller rå forurenset storfekjøtt og svinekjøtt. Riktig hygiene for å unngå tilfeldig forurenset masse i munnen, er også et effektivt middel for å unngå bendelorm infeksjon.

Misforståelse

I den vestlige verden tror mange at bendelorm er ikke virkelig seriøs, og er en "myte"; Det er også vanlig å tro at noen organismer sees med det blotte øye er ikke skadelig for menneskekroppen. Men synlige parasitter som finnes i mennesker - for eksempel gjær og soppinfeksjoner, protozo angrep og bendelorm - kan potensielt gi alvorlige organskader, samt store ubehag.

Forebygging / løsning:

For å bidra til å forhindre bendelorm infeksjon er det best å vaske grundig hendene før du spiser eller tilberede mat, og etter bruk av badet. Vask alle frukter og grønnsaker på steder der bendelorm er funnet. Å drepe bendelorm egg eller larver i kjøttet, koker det på 150 F. Hold fisken fryses i 24 timer (12 timer for rødt kjøtt) for å drepe bendelorm egg og larver. Ikke spis rå eller kokt svinekjøtt, biff eller fisk.